Přejít na obsah

Co ten benál a nafta?


keras

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

@stanmar To se přeci všeobecně ví jak funguje ONO, ale cca +7Kč už je prasečina. Samozřejmě ať si každý jezdí kam chce a za kolik. Jen jsem výše informoval o vývoji cen, kdy někteří zlevňují a někteří drží zuby nehty a ještě by nejraději trochu nahoru. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ano, ta na foto není 1*, ale spíš JZD 30 roků nazpět, ale ne všechny jsou ve stavu na foto. Pokud mají k dispozici rukavice které si beru i u navoněné pumpy, a PHM odpovídá normám, tak nemám problém a nebudu přeplácet pozlátko jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je skôr otázka, že v akom stave môže byť zvyšok ich infraštruktúry, keď stojany vyzerajú tak ako to je na foto. Zhodou okolností v minulosti som v ČR bral benzín na Tank ONO, a okrem dlhšieho čakania bolo všetko OK, ale to bolo už dávno. V dnešnej dobe sa ale napr. vyhýbam na Slovensku čerpacím staniciam Jurki (a im podobným), lebo je na nich vidieť, že neinvestujú vôbec do ničoho pokiaľ to naozaj nevyhnutne nemusia spraviť a tým pádom nemajú ani moju dôveru, čo sa týka kvality/čistoty benzínu. A nehovorím, že normu nesplnia, ale možno iba odretými ušami a radšej si pár centov priplatím, ale idem na samoobslužnú čerpaciu stanicu, kde je cena podobná a nemusím pri tom zažiť cestu časom do 90. rokov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pýtal som sa v Šamoríne na Slovnafte, či to už niekto bral (cena bola 3,99 € za liter). Vraj to už pár ľudí zobralo aj omylom, ale že to tankujú hlavne ľudia ktorí idú potom na Slovakiaring. Predpokladám, že ČS v Moste na tom bude podobne.
Okrem toho to asi má zmysel dávať jedine do športových áut, resp. motoriek u ktorých sa lepším palivom dá docieliť trochu vyšší výkon. Nesmieme sa na to ale pozerať z ekonomického hľadiska, tak sú to vyhodené peniaze.

P.s.: Keď som bol Nemecku, na ČS Aral stál 102+ oktán nejakých 2,20 € za liter. Keby to predával podobne aj Slovnaft/MOL, že dajme tomu +0,20 € k cene EVO 100+, tak by to podľa mňa ľudia kupovali oveľa viac. Ale asi si to zrátali a takto majú oveľa vyšší zisk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... normlane se to na track days vozi na okruh v barelech ...

nahodne nalezeno treba tohle

ELF RACE 102 - 50l (elfracing.cz)

 

nektere auta (nebo ridici) to vyzaduji a takto to maji dostupne v "neomezenem" množství pobliz :) 

 

na normalni jezdeni je to samozrejme nesmysl ...

 

Editováno: , autor: hamoun
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...