petulko Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Ahojte , Scala 1,0 TSi 85KW r.v. 7/2019, 23150 km dnes som bol v servise koli vypisaniu hlasky, ze ochrana komponentov je aktívna a popri tom som nahlasil aj že mi občas piskaju brzdy. Tak údajne je potrebné vymeniť zadné kotúče. Výmena cca 260 eur. Menil ste už niekto zadne kotúče a aku značku. Mne sa zdá ta cena +/- 260 eur dosť veľka. Kotúče som zatial vymenit nedal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Brzdy mi také pískají, v podstatě skoro hned od nového auta. Dále i velmi korodují, celkově bych řekl, že to je odpad. Někde tady na foru jsem četl, že tyto nekvalitní komponenty montují stále, takže to ani neřeším, nebudu ztrácet čas s reklamací, kdy po dohadech i kdyby reklamaci uznali, tak mi tam namontují ty stejné šmejdy. Doporučil bych buď neřešit, nebo zkusit jiné kotouče a destičky než origo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 (editace) Zadné kotúče nielen, že hrdzavejú, ale sa na nich robia aj drážky spolu s platničkami. To je známy jav a nie len na škodovkách. Pokiaľ auto jazdí nezaťažené, s jedným, dvoma osobami, tak je to úplne normálne. To Vám povie každý technik aj na STK. Cena 260 EUR je vysoká. Kotúč 40,- EUR/ks, Platničky 40,- EUR sada + robota. Na Rapidke som menil všetky kotúče aj platničky za 390,- EUR v AS. Editováno: 10. Březen 2022, autor: touareg3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Pre občasné pískanie to nerieš. To sa stáva pri nevhodnej kombinácii kotúča s dostičkami. Skúsený predajcovia pri nákupe druhovýroby ti aj povedia, ktoré kombinácia značiek píska. Ak je to občas, to pri scale zažíva asi väčšina z nás. A isto by som to za 260eur nemenil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Já kdysi koupil na S2 ty nejlacinější kotouče a nejlacinější desky. Absolutně bez problémů. Kotouče kolem 300 a destičky 500. Nebo tak nějak. Pískání žádné, brzdění v poho. Nájezd ok. Už bych do drahých nerval prachy! Pískat a vydírat se můžou i ty nejdražší. Je to "jen" kus železa a "nějaká" směs na destičkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Taky dávám levné a v poho většinou značku A.B.S. Asi letos budu a Scale měnit zadní.... Takže uvidíme..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 petulko> vyber si z alternativ na skoda-diely.sk. Nechal bych si zatím brzdy jen důkladně vyčistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 10. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Pri prezuvani sa opýtam mimo Škody aký budú mať názor na kotúče. Ale ako sa tu píše je naozaj na výber zo značiek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Mne piskaju brzdy hlavně ked prichadzam na parkovacie miesto a brzdim . inak za normalnej jazdi napriklad ked prichadzam na semafor a mam pootvorene okno som zatial nepočul 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Mne to posledne dni piska riadne. Po umyti to stichlo, ale ja to uz tipujem na vymenu. 81k a povodne platnicky. Pred zimou som pozeral, ze este zimu daju s rezervou. Ja mam dlhe trate a ak daky somar nevleti predo mna na dialnici, tak za 100km jazdu ich pouzijem tak 10-15x. Cez vikend davam letne a uvidime stav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 (editace) tak ty uz mas co to odjazdene. ja mam cca 9100 km len mozno si este sadnu lebo nepiska to stale . ale som zvedavy na stav zadnych brzd po skoro 10k . Koncom masiaca som objednany na prezuvanie tak na alu bude lepšie vidno kotuč Editováno: 15. Březen 2022, autor: m.a.r.e.k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Už jsem to někde psal Scala/kamiq stejný rok a kazdy má jinou strukturu materiálu kotoucu, zítra kdyžtak vyfotim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jedlaa Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Mě to taky píská, jak kdyby přijížděl vlak. Ale jen při lehkém dobrzďování. To je jediná věc, co mě na tom autě zatím štve. Vždycky ty pořádně prošlápnu za rychlejší jízdy, ale druhý den na novo. Řešil jsem to chvíli po koupi (pískání i rýhy v kotoučích), údajně nečistota, že by mi to vyčistili, když si to zaplatím, ale že to může pak dělat zase. Vykašlal jsem se na to, protože všechny Scaly, co stály v salonu, měly rýhy na kotoučích, takže očividně kvalita materiálu. To samo Kamiq. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Co zkusit tohle? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Dnes po nočním dešti brzdy nepískají, rada tedy zní, před jízdou prolít brzdy vodou :D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Presne tak. Mne tiež po daždi, či umytí nepískajú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 (editace) Já když jednou na starším autě povoloval třmeny, tak se mi trochu maziva (už nevím co, WD nebo nějaký olej ve spreji) dostal na desky. Vím, že se to nesmí, bla bla bla...!!! Ale od té doby bylo po pískání. Nafurt. A brzdilo to normálně. Žádný menší brzdný účinek. Dokonce mi to tenkrát na stk známej zkoušel. Pak jsem to jednou udělal i kolegovi kterému též hodně pískali (to už bylo schválně) a také měl pokoj. Nikomu to neradím. Brzdy se "mazat" nesmí! Edit: ale teď koukám, že tsn liqui moly je na bázi plastického maziva. *Odstraňuje skřípavé zvuky, které vznikají mezi brzdovými pístky případně dosedacími plochami a brzdovými destičkami..." Editováno: 16. Březen 2022, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Ta vazelína se ale dává mezi zadní stranu destičky a brzdový válec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 ja som sa stym uz aj nejak zmieril . a piska to aj na Fabii 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Jasně. Nemazat!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Já bych to prubnul, maznout pro jistotu i předek, ať je to na beton, že to nebude pískat, teda alespoň do první zatáčky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 (editace) Moje kotouče Scala 18tis.km Kamiq 11tis.km Oboje 2020, všimněte si struktury předních kotoučů. Scala brzdění v pohodě, Kamiq každý ráno na ručku přilepená deska a rána jak povolí a při brzdění za jízdy zvuk jako když se týden nejelo a obrušují se. Toho si všimla i žena a to je co říct. Už jsem si tak nějak zvykl. Editováno: 16. Březen 2022, autor: Dodi 15 Text, foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 tie z kamiqu ziadna slava. Ked prezujem na letne pridam foto ako vyzeraju moje po cca 10tis. KM . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 Ale oni takto vypadají od nová! A jak je možné, ze Scala je úplně jiná? Mozna jiná dodávka dílu, tak je tam přece půl roku rozdíl ve výrobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 16. Březen 2022 Sdílet Vloženo 16. Březen 2022 ono aj kotuc neni ako kotuc. setri sa vsade .zlozenie materialu pripadne iny dodavatelia a potom to tak vyzera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.