Amik98 Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 Zdravím, Chtěl bych se zeptat, nemám moc najeto a parkuji dokonce v garáži, takže ne ve vlhku. Koukal jsem na kotouče a na PZ, jsem objevil takové hnědé zbarvení jen blíže ke středu, je to podél celého disku. Jedná se už o korozi po nějakých 850km, nebo co by to mohlo být? Když jsem naposledy zkoušel brzdit, abych zahřál i zadní brzdy, tak zadní kotouče byly oba stejně tak teplé, na druhé straně mi to přijde, že je to spíš po celé ploše, ne jen u středu. Posílám fotky k oboum kotoučům, tam kde je třmen, tak to je LZ a druhá PZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 Už sa to tu písalo x krát, že je to normálne, nie len u Scaly, ale aj Rapid, ostatné škodovky,ktoré majú vzadu kotúčové brzdy. Je to hrdza, správne si na to prišiel. Keď budeš jazdiť zaťažený aj vzadu, 4 ľudia, vrecia cementu, tak budú kotúče čisté ako vpredu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 Bohužel. Je to nekvalita na kterou si asi máme zvyknout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 @Amik98 to je po destičce. Stačí po mytí, neosusene brzdy a do rána prirezne a obtiskne se. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amik98 Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 @Dodi 15Aha díky, no nevím tedy kdy leda po dešti a málo jsem asi brzdil.. No, vadí to ničemu nebo se to časem obrousí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 12. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2022 Obrousi, zmizí, zase se objeví atd. Je to jen ocel. Reaguje a zbarvuje se vlivem tepla a samozřejmě vlivem vlhkosti koroduje. Samozřejmě co se týče celkové životnosti, záleží na kvalitě oceli. Ovšem takovéhle zbarvení nic neříká a nejedná se o závadu. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 30. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Reklamácia na zadné kotúče po 24 tisic km aj v ŠA neuznana. Vraj je na vine korozia a nedostatocne osetrovanie pocas prevadzky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 to je normálne , sem tam niečo uznajú do 10tis km ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Tak to sa ťažko dokazuje a reklamuje takéto. To by si musel dať spraviť na vlastné náklady analýzu. Tak ja mám auto nahlásené na 13ho. Aktuálne 99k km a idú aj kotúče na výmenu. Akurát zvláštne je, že odišli zadné skôr ako predné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 30. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Už len nad tým by sa mali zamyslieť, že prečo jedne sa zničia pri tak nízkom nájazde a niektoré trebars 3x viac. To ako každý mesiac alebo týždeň mám dávať dole kolesa a čistiť od hrdze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Ono keby si ich prevetral na diaľnici raz za týždeň najskôr by sa prehriali a hucali. Ani tak ani tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Tak to moze mat viac dovodov. Material, kotuce v zavislosti od motorizacie ci roku vyroby. Stylu jazdy-dlhe/kratke trasy. Od cistenia, ako casto a ci sa nezalepuju brzdy. Napr astra mala tendenciu pri mojich rybackach, ze sa zalepovali - nevracali od necistot. Ale ja chodim polne cesty, jamy s blatom s vodou. Priste som vzdy vyvapkoval a najprv daval precistit pri garancke (25ur), potom som si to spravil doma uz. Rozobral, premazal a vedel som, ze to mam na rok v cajchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Je to čistě o nekvalitních materiálech u Škodovek. Tohle jsem dnes vyfotil na parkovišti u konkurence. Je to fotka zadního kotouče a přední vypadal úplně stejně. Je vidět, že už se s nim chvíli jezdí protože už má u středu hranku a střed je orezlý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Zadní brzdy jsou prostě velmi nekvalitní. Kdo málo brzdí, tomu zreznou. Kdo brzdí více, má brzdy v hezkém stavu, ale zas kotouče rychleji ojede, jsou měkké. Kdo brzdí ještě více, tak je přehřeje, začnou hučet a zvadnou. btw ano, na předchozím bmw jsem měl kotouče po 3 týdnech stání v zimě v lepším stavu než u Scaly či FIII po pouhém jednom dni. Teď je otázka, zda u podstatně levnější škodovky je ta "kvalita" adekvátní ceně či ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Ono to nebude len chyba škodoviek, u nás na firme je flotila nových ceedov a tie brzdy sú tiež ako blato. Skôr to vidím na nejaké eko/cost-cutting riešenie na úkor kvality a životnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
altra Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Občas si přibrzděte ruční brzdou a kotouče budou zase hladké. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 nebudou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Tak když nepočítám estetiku, jsou nejlepší co se týče životnosti většinou bubny.😁 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
one-z Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 před 9 hodinami, altra napsal: Občas si přibrzděte ruční brzdou a kotouče budou zase hladké. Taková poslední záchrana, ale ano, praktikuji. před 6 hodinami, Vojta.MM napsal: Tak když nepočítám estetiku, jsou nejlepší co se týče životnosti většinou bubny.😁 Pidi kotouček, který přes střed liťáku není skoro vidět nebo orezlý kotouč, viz toto téma, to moc estetiky také není. Takže ač odpůrce bubnů, na Scalu bych je asi vzal na milost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 31. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 Menili by ste zadné kotúče a dosticky keď na pohľad su zle ale hodnoty na brzdovej stolici su ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 před 9 hodinami, altra napsal: Občas si přibrzděte ruční brzdou a kotouče budou zase hladké. Nebudou, čekal jsem ten problém už od novoty a do roka se dostavil. Brzdy byly pravidelně zatěžovány a čištěny. Kdybych nekoupil skladovku kotoučům jako kasičce na peníze bych se jinak raději vyhnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 Bubny budou mít vzadu brzy všechna běžná auta protože u aut s rekuperací se brzdí ještě míň. A jestli orezlý problémový kotouč nebo bezúdržbový černý buben ... to je pro mě jasná volba. A ohledně přitažení ruční brzdy. Taky to občas udělám. Jen že čím dál víc aut má elektrickou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 Isto by som nemenil kotúče ak sú hodnoty ok. Ak ti tak veľmi vadí ich vzhľad, daj ich dole a daj stiahnuť vrchnú vrstvu. Stále tam budeš mat dostatočnú rezervu materiálu. Ja sa obavám, aké budú tie ďalšie kotúče od ŠA, keď tie novšie ročníky sa mi zdajú, že majú ešte menej kvalitnejšie kotúče. Tieto dali 100ku a ešte by boli za mňa fajn, no čo som sa bavil tak ak je tam ta hrana 1cm, tak vtedy sú už na odchode. A aj ich pri vyššej rýchlosti cítim ak brzdím razantnejšie. Radšej naraz s platničkami ako o 30k zase meniť kotúče samotne. Dám od ŠA originál, no úprimne, ak by som nemal tu predĺženú záruku s ich podmienkami, tak tam dám dáke ATE, či iné osvedčene za mňa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petulko Vloženo 31. Srpen 2022 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 Ak mám predĺženu záruku na 5 r. Alebo 100 tisic km nemôžem si dať vymeniť trebars tie zadné kotúče niekde mimo servis ŠA? To by mi už padla záruka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 31. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2022 A prečo by nie? Veď aj pre škodovku sú tie brzdy asi spotrebná vec, keď ich nechcú meniť počas záruky auta. S týmto by ma v škodovke veru nevideli, ak by mi ich trebalo meniť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.