Jump to content

Netesnost celneho skla

kingo12

Recommended Posts

Zdravim mam OII dva mesiace najazdenych 10 tis km. Vcera pri rychlosti 120 km a viac sa mi v interieri zacal prejavovat pisklavy zvuk (ako ked mate zle zavrete okno na dome a tadial prefukuje). Zvuk vychadza niekde od celneho skla (urcite nie od dveri), kde bude pravdepodobne nejaka netesnost. Reklamoval to uz niekto? Ako pri tom postupovali? Vymienali cele sklo? Dik za rady.

Já taky pozoruju jakoby foukání do interiéru, takový zvuk, zatím jsem nepřišel odkud to je, oblepil jsem komplet dveře přední,okna ale nic. Čelní sklo jsem zatím neřešil. Ale zdá se mi že to jde od stran od dveří, nevím možná to je aerodynimický zvuk, možná to chytá vzduch někde z podbéhu, z blatníku a pak to vypadá na dveře, prostě nevím. V sefvise si taky neví rady. Zkusím jiného dealera.

Problém s aerodimamickým hlukem jsem řešil nedavno na Oc2.

Šelest ve vyší rychlosti vycházela od zadních dveří. V servisu zjistili

že je na vině zadní trojuhelníkové okénko. To vymáčkli, podmázli

černým silikonem a je po problému. Dokonce se tvářili že to není první závada tohoto druhu a že ví o co jde. Dokonce asi obdrželi pokyn i z MB že se to může stávat. To samé dle mého může být i u ostatních lepených skel tzn. i u předního.

Problém s aerodimamickým hlukem jsem řešil nedavno na Oc2.

Šelest ve vyší rychlosti vycházela od zadních dveří. V servisu zjistili

že je na vině zadní trojuhelníkové okénko. To vymáčkli, podmázli

černým silikonem a je po problému. Dokonce se tvářili že to není první závada tohoto druhu a že ví o co jde. Dokonce asi obdrželi pokyn i z MB že se to může stávat. To samé dle mého může být i u ostatních lepených skel tzn. i u předního.

Můj kamarád měl taky ten samý problém a vyřešili mu to stejně, mě po 15000 km na kombíku to zatím nedělá

• 5 years later...

Ahoj, mám týden starou octavii combi 2.0 TDI a při rychlostech nad 120km/h se začíná ozývat pisklavý zvuk. Z počátku přerušovaně, nad 140 už znatelně a stále. Vychází subjektivně z prostoru od kapoty, či předního skla. Dnes jsem zkoušel přelepovat těsnění kolem čelního okna, bočního okna, sklápět zrcátko, oblepovat škvíry na hagusech...a nic...stále hluk. Dám princeznu a půl království za radu vedoucí k dopadení zdroje zvuku. Bojím se že v servise také nebudou schopni pomoci, akorát rozeberou půl auta.

• 5 years later...

Zdravím, trochu toto téma oživím. Začal sem pozorovat hluk, kterej nejsem schopen lokalizovat. Myslim, že jde z pravého předního boku, ale fakt jen tip. Je to podobné, jako aerodynamický hluk při otevřeném oknu (ve vlnách). Začne se projevovat při 50km a jde až do 80km, pak se ztratí se zbytkem aero hluku. Je to dost slyšet, když stáhnu PP okno úplně dolu a při zavření je to dost tlumené, ale i tak výrazné. Měl sem podezření na uvolněný kryt motoru, nebo podběh. Sundal sem kolo, podběh zkontroloval a osahal všechny plast kryty a vše drží :-( Zkoušel sem i přelepit škvíry mezi karoserií i když to by sedělo spíš na nějaké hvízdání, ale i tak....nic  Nevíte, co by to mohlo být ? Thx

Jen update, kdyby měl někdo podobný problém. Po 2 návštěvách servisu problém nalezen. začalo se to zhoršovat a aerodynamický hluk se změnil na plechové klepání. Byl to plechovej ú-čkovej profil krytu u filtru pevných částic. Urval se z uložení... zajímavý je, že nejdříve to opravdu znělo, jako když profukuje okno. Asi tamtudy ten vzduch taky proudí a fungovalo to jako kapsa... Myslim, že sem mu tak 1 rok zpět ublížil, když sem v noci vzal velkej šutr přímo mezi kola a pomalu se pak vyklepal mno.