Přejít na obsah

Jak vypnout parkovací světla?


prknapav

Doporučené příspěvky

Ve Fabii 3 se mě nedávno stává to, že zastavím auto vypnu motor tlačítkem a otevřu dveře. Ozve se signál (pítání) a na displei se objeví nápis JSOU ZAPNUTÁ PARKOVACÍ SVĚTLA. (Snad jsem si ho zapamatoval celý). Ale zase podruhé žádný signál , žádné upozornění. Jelikož auto nemám dlouho a ještě jsem si nezvykl na různé zvuky a upozornění a tak nevím co stím. CHTĚL BYCH TO VYPNOU TRVALE JELIKŽ PARKOVAČKY NEPOUŽÍVÁM. A v návodu k autu je u porkovacích světel pouze návod na jejich zapnutí, buď levá nebo pravá strana a nebo všechna, O vypínání ani slovo.

Určitě jsem na něco sáhl omylem a auto to využilo a dělá si ze mě legraci. Málo jezdím a když mě zůstanou parkovačky v garáži zapnuté tak vybíjím baterku. A i tak ji musím často a pravidelně dobíjet.

Prosím moc o radu co s tím, jak to trvale vypnout.

Moc děkuji za každou radu a pomoc.

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil by jsem se podívat na páčku blikrů, je možné že po zaparkování zůstala "blikat" směrovka, v takovém případě auto rozsvítí parkovací světla na dané straně (pokud je ovladač světel v pozici Auto za tmy nebo potkávacích světel).

Pokud tomu tak není a vše je vypnuto, bude chyba někde v elektroinstalaci, standardně pokud k tomu řidič nedá signál páčkou blinkrů nebo přepnutím ovladače světel na pozici parkovaček, svítit nemají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za snahu a jakmile mě to zase udělá zkusím prověřit co je zapnuté. Tohle jsem nehledal jelikož jsem neměl nikdy úmysl parkovačky zapnout. Tak jsem se o to nezajímal. Když na to nepřijdu nezbude mě nic jiného než servis.

Moc velké díky.

Pavel

Editováno: , autor: prknapav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...