Publikováno Leden 26, 20241 r Zdravím, mám od nova fábiu 2019 1.0 TSI 70kW DKLD, momentálny nájazd 107 000km. Olej menený až do 90 000km v Škode podľa plánu po 30 000km, odvtedy mením sám po 10 000km. Poslednú výmenu som zo zvedavosti pozrel na vačky cez nalievací otvor (dovtedy som ich ešte nikdy nekontroloval) a našiel som vačky výrazne poškriabané a opotrebené. Už som mal pár áut s vyše 400 000km (nie koncern) a na všetkých boli vačky ako nové bez škrabancov (videl som ich pri výmene reťazových rozvodov), takéto som ich ešte nevidel. Je tento stav OK "od výroby", alebo to je opotrebenie a mám zhánať druhý vrch hlavy s vačkami ? S motorom niesu inak žiadne problémy, má pekný chod aj studené štarty sú OK, emisie tiež.
Leden 26, 20241 r Měnit podle plánu po 30.000? Mám 70kw Rapida 2019 a první výměna byla po 5.000 a pak vždy po 15.000 až do letošního roku. Byl jsem se dnes objednat na plánovaný servis po 5 letech a mimo servisu brzdové kapaliny bude i olej mimo plán a sice jen po cca 6.000km i když už auto teď už moc nejezdí. Tyto nesmyslné intervaly mě vyškolily u O1 1.6BFQ která žrala až 1L na 1.000km a neminula výměna zapečených kroužků ve 180.000km.
Leden 26, 20241 r Zde měli na stole rozložený motor 1,0 TSI s "loglife" výměnami oleje. Najeto 100.000km a ani náznak opotřebení motoru ani pohonu ventilů...
Leden 27, 20241 r Autor Ano, už som sa poučil aj ja že životnosť oleja v motore je max. 10 000km, potvrdzujú to aj najroznejšie rozbory oleja ktoré som našiel - tie v roznych článkoch a aj tie ktoré si dávajú robiť sami užívatelia áut. @suri. - ako nové ? Nové vačky majú na sebe škrabance a nerovnomerene zodraný povrch ? Ako píšem, mal som otvorené aj motory s niekoľkonásobne vačším nájazdom a vačky boli úplne lesklé bez škrabancov, aj keď sa pozriem na foto vačiek priamo na 1.0 TSI na internete. Ale dúfam že máš pravdu a ja robím len zbytočnú paniku - skúsim sa na to pozrieť nejak lepšie. Inak spotreba oleja bola naposledy 0,25l na interval 8000km - nedolieval som nič, len som porovnal rozdiel toho čo som napustil a vypustil. Žerie to podľa mňa ale cez turbo alebo odvetranie motora - mám úplne mastné vzduchové trubky a aj vodný chladič vzduchu v sacích zvodoch je celý zamastený.
Leden 27, 20241 r z tých fotiek vidno prd ale nebude tomu nič ako ďalšiemu milionu kusov 1,0TSI na svete ... nepoznám nikoho kto s tým má problémy len taký čo totál serú na údržbu a nakladajú tomu tri sekundy po studenom štarte ... inak nik nerieši mechanické opotrebenie ani spotrebu oleja a to mám dosť áut cez 200tis km
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.