Přejít na obsah

Elektrická detská poistka


trixen

Doporučené příspěvky

Ahojte, dnes sa mi stalo, že si dieťa sediace vzadu otvorilo dvere, hoci som mal aktívnu elektrickú detskú poistku.

Viete mi prosím niekto potvrdiť, že vám pri aktivovanej poistke nie je možné otvoriť dvere zvnútra?

Chcem silno veriť, že ide o závadu a nie o “vlastnosť”.

Ovládanie okna pri aktívnej poistke nefunguje, ale dvere ide otvoriť či už za jazdy alebo pri státí. Samozrejme, stále viem otvorenie dverí deaktivovať manuálne na dverách, ale to beriem iba ako núdzovú možnosť. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co je dětská ELEKTRICKA pojistka? Já žiju v tom, že dětská pojistka proti otevření dveří je čistě mechanická a ovládá se na boku zadních dveří. To tlačítko u ovládání oken je přeci jen k aktivaci/deaktivaci zadních oken. Nebo jsem tydyt?

Editováno: , autor: dettektorr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@OpelIns1 mám iba jedno veľké tlačidlo. Btw existuje vôbec výbava Octavie, v ktorej sú dve tlačidlá, ako na fotke od Pawouka resp. ako je znázornené v návode?

 

Každopádne, v mojom svete žijem v tom, že keď aktivujem na dverách detskú poistku, tak sa môžem spoľahnúť, že mi dieťa nevypadne nie len z okna, ale ani von dvermi. Presne takto som to mal aj na predošlom aute a prišlo mi to ako úplná samozrejmosť! :)  Preto sa radšej pýtam ostatných, aká je realita.

 

Ešte aj v návode sa píše: "Po zapnutí poistky sa zablokuje elektrické  AJ ovládanie okna v príslušných dverách." Ak teda AJ okná, tak logicky tiež dvere nie? :D

image.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš jedno tlačtko, vypínáš pouze okna a dveře se musí zajistit manuálně klíčkem. Dvě tlačítka, každé separátně pro jedny dveře, vypínají okna a uzamykají dětskou pojistku elektronicky.

 

Snímek obrazovky 2024-06-03 224204.png

Editováno: , autor: Ort
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tato pojistka byl taky jeden z problémů, který před 2 lety tak zpožďoval dodávky nových vozů. Někomu dokonce nabízeli rychlejší dodání, když mu tuto pojistku nenamontují a zamění pouze za mechanickou. 

 

Jen jsem nezkoumal, že pokud mám tuto pojistku, tak jestli mám také možnost zamknout mechanicky dveře klíčem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@trixen tak ako čítaš u kolegov -> jedno tlačítko = zablokované LEN okná. Dvere je potrebné zablokovať mechanicky otočením kolečka/poistky vo dverách. Mám to takto tiež. Ale nemám malé deti :) tak som to ani nikdy neriešil.

Až po tvojej otázke som pozeral manuál kde sú dve tlačítka ako na fotkách vyššie.

Návod ukazuje len dve tlačítka, preto vysvetlenie AJ okná je v prípade tejto fotky správne.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uznávam, je to teda vlastnosť. Zamrzí, ale neurobím s tým nič. Ako som písal na začiatku, chybne som to považoval za samozrejmosť. Schválne som sa bol ešte ráno pozrieť na druhé auto, a ešte aj ikonu to má rovnakú ako v octavii :D a zamykanie na tlačidlo funguje. Plus zmiatol aj manuál. Obrázok, ktorý tu pastol Ort je v manuáli, ale v inej časti. Vďaka  vám všetkým za feedbacky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JirikHL Tak jsem na to včera koukal a je tam fakt záslepka 🙂

 

Ale objevil jsem tam cosi, co vůbec nevím k čemu může sloužit. A to ten bílý kousek plastu uvnitř dveří s drážkou na otočení. Jediné co mě napadlo, že by to mohlo být nějaké nouzové odpojení el. dětské pojistky.

IMG_8047.thumb.JPG.0f6c5c5ad5fb2f37937c6496690b72f1.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem koupil auto, tak tam svítila statická závada dětské pojistky, zadní pravé dveře. Nešli zamknout a kontrolka na ovladači pořád svítila. Než jsem to vzal, tak jsme s tím byli ještě v servise na diagnostice a ta jen potvrdila závadu. Říkali, že se to stává, když tam třeba zaprší. S mojí zkušeností s rozborkou a předělání tlačítek jsem říkal, že tam nikdy takto voda nemůže natéct. Dávat 1200cet se mi za to hned nechtělo, tak jsem to po staru rozebral. Nic tam samozřejmě nebylo. Žádný zoxidovaný spoje na tišťáku ani voda. Tak jsem to prostě zase jen poskládal a zapojil. A světe div se. Závada zhasla a do dneška vše funguje bez problému.

Obrázek WhatsApp, 2024-06-07 v 08.09.54_49304610.jpg

Obrázek WhatsApp, 2024-06-07 v 08.09.54_b7b0af68.jpg

Obrázek WhatsApp, 2024-06-07 v 08.09.54_d4b757b9.jpg

Obrázek WhatsApp, 2024-06-07 v 08.27.35_2a73887c.jpg

Editováno: , autor: martikk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...