smeki37 Vloženo 1. Října Sdílet Vloženo 1. Října (editace) Zdravím, rád bych se zde poradil. Mám roční Scalu 1.5 TSI DSG, najeto 23 tis. km. Poslední dobou si všímám, že mi stojící auto (ať už stojím na brzdě, nebo mám převodovku v režimu P) citelně škube. Jsou to takové nepravidelné záchvěvy (jednou za pár sekund), a to poměrně znatelné. Při jízdě ani rozjezdu auto nijak neškube. Jezdím hodně po městě, ale pravidelně auto protáhnu po dálnici. Olej jsem měnil před několika tis. km (origo předepsaný 0W-20), tankuji jen kvalitní benzin. Dříve se popisovaný problém neprojevoval, respektive určitě ne takto výrazně. Trochu mě to zaskočilo, přeci jen je to zatím zánovní auto. Jsem objednaný do servisu, ale trochu se bojím, že to odfláknou a řeknou mi, že s tím nic není. Máte někdo zkušenosti s tím, co by to mohlo být? Díky moc 🙂 Editováno: 1. Října, autor: smeki37 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 2. Října Sdílet Vloženo 2. Října Celou dobu tankuješ pořád na stejné pumpě a co konkrétně tankuješ? Celou dobu co mám auto, tak beru jen na jedné pumpě, jenže jsem teď kvůli ceně vzal dvakrát jinde benzín kvalitní, dokonce včetně aditiv a auto přestalo jet. Takže jsem natankoval 100 oktan OMV a po 200km je z toho zase raketa. Tím bych začal jako první věc, než budeš hledat chybu na autě. Jedna velká značka benzínek má u mě doživotní stopku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smeki37 Vloženo 2. Října Autor Sdílet Vloženo 2. Října (editace) Tankuji z 95 % Effectu na Orlenu (různé benzinky, co je zrovna po ruce). Hmm vidíš, zkusím tam natankovat nějaký 100 oktan, jestli to skutečně nemůže být tím, že jsem někde nabral nějakou sr*čku. Dík za tip 🙂 Editováno: 2. Října, autor: smeki37 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo 2. Října Sdílet Vloženo 2. Října V akom časovom intervale to zaškube? Ide len chvíľkové zníženie otáčok a dorovnanie voľnobehu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
loki83 Vloženo 2. Října Sdílet Vloženo 2. Října ked mas 23 tisic km auto mas asi este v zaruke...bol si stym v Skoda servise ? Ak ano, co ti nato povedali? Ak nie tak preco si nebol 🧐 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 2. Října Sdílet Vloženo 2. Října @loki83 pise, ze je objednany a nyni diskutuje podobne zkusenosti. To uz se cte jen nadpis? 🙂 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 2. Října Sdílet Vloženo 2. Října Může fixlovat nějaký vstřikovač, časování vypínání válců, zakarbonování sacího ventilu atd... Snad ti na něco přijdou 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.