Přejít na obsah

Voľná riadiaca páka - 1.2tsi 77kw 2013

Sam_

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Cez víkend som si všimol vec ktorá má docela silne zaskočila. Niesom si istý či to je normálne správanie alebo je tam nejaký problém. 

Riadiaca páka sa dá voľne hýbať aj bez stlačenia spojky keď auto stojí. 

Normálne som zvyknutý na páku ani nepokladať ruku bez stlačenia spojky, ale zrovna v nedeľu som stál na benzínke a omylom som vrazil do páky. Mal som zaradenú 1, vypnutý motor, a stál som so zatiahnutou ručnou brzdou. Páka sa bez problémov posunula na pozíciu neutrálu. Povedal som si - "divné", tak som sa postavil bokom a skúšal som rôzne s ňou hýbať. 

Páke nič nebráni sa posunúť do ktorejkoľvek polohy. Keď "zaradím" spiatočku bez spojky tak to spraví klasické pípnutie. 

Keď som skúšal v miernom kopečku s vypnutým motorom z neutrálu zaradiť 1 bez spojky tak auto samozrejme šlo mierne dozadu - takže radenie reálne nefunguje, len páka sa dala posunúť. 

Keď som to skúsil naopak - zaradiť bez spojky neutrál kým som stál na jedničke v kopci, páka sa nedala pohnúť. Podobne za jazdy nejde "vyradiť" 

Príde mi že v tomto stave to nemôže spôsobiť žiadne problémy, ale je mi divné že by také správanie bolo normálne. Všimol som si to až po 16 tisíc kilometroch. 

Som blázon a je to úplne normálne správanie? Alebo mám nejaký problém v prevodovke? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...