Bery Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Ahoj všem. Nechal jsem teď měnik komplet spojku a tak jsem si řikal zkusím se poinformovat jak se vlastně doporučuje startovat.Všichni píšou samozřejmě na neutrál to je jasné, ale startovat na neutrálu se sešlápnutou spojkou a nebo jen nechat neutrál a nastartovat? Co myslíte vy.Díky za odpovědi a názory. Vím že asi divný dotaz, ale jsem už z toho zmatený jak každý doporučuje něco jiného.Jak je to u vás? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Neutrál a sešlápnutá spojka, tak se to učí v autoškole. Navíc po startu obvykle v zápětí hned řadíš takže se té spojky rovnou využije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Taky tak, spojka a pak startuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikaaa Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 stupim na spojku a startujem - bez neutralu, ked je zaradeny, tak je, rychlost pred startom specialne nevyradujem, naco, ked stojim na spojke . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Se spojkou,timhle ji vebec neublizis i kdyby jsi ji pak pustil a znova zmacknul na razeni. Ale je to treba i zbytecna namaha pro starter kterej musi,kdyz neseslapnes spojku, roztacet i celou prevodovku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikaaa Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 sak ja tu spojku zoslapujem vzdy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 šak on to taky nepíše tobě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
destructor Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Já zajíždím do garáže popředu, tak že tam vždy dokud běží motor šoupnu zpátečku a vypnu motor. No a když jedu, tak zmáčknu spojku, nastartuji a pustím spojku a vyrážím. Jak už někdo psal, především v zimě při stratování bez spojky sebou vlečeš převodovku a to je dost znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 13. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Ja se ptám proto, že jsem občas startoval bez sešlápnuté spojky a někdy opačně. V obou případech jsem nic právě nepozoroval, že by neco šlo jako že víc z tuha ani že by starter musel překonávat větší odpor hlavně při studených startech. Teď aspoň vím jak na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Ale jsou to uplne zanedbatelny veci at starujes tak nebo tak. Je to uplne jedno a nikde se to neprojevi nejaky opotrebenim nebo tak neco.. Akorat tam nekdo nesmi nechat kvalt a startovat bez spojky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Ahoj všem. Nechal jsem teď měnik komplet spojku a tak jsem si řikal zkusím se poinformovat jak se vlastně doporučuje startovat.Všichni píšou samozřejmě na neutrál to je jasné, ale startovat na neutrálu se sešlápnutou spojkou a nebo jen nechat neutrál a nastartovat? Co myslíte vy.Díky za odpovědi a názory. Vím že asi divný dotaz, ale jsem už z toho zmatený jak každý doporučuje něco jiného.Jak je to u vás? Urcite startuj se spojkou,bo odpojis prevodovku.I kdyz mas zarazen neutral,tak jsou kola v prevodovce v zaberu a tocis jak motorem,tak prevodovkou.A pokud mas zmacklou spojku,tak je absolutne jedno jestli mas neutral,nebo zarazeno:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 13. Únor 2007 Sdílet Vloženo 13. Únor 2007 Taky startuji se sešlápnutou spojkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liboro Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Bavíte se o P...ovině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bery Vloženo 14. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Bavíte se o P...ovině. Tak to nečti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 S vyšlápnutou spojkou, asi jde o zvyk... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Ono kdyz to neuci autoskoly... po absolvovani autoskol sem svoji segru a pritule segru ucil parkovat, ze si musi najet, ze nemaj stat na spojce v kolone a na semaforech, ze se startuje se spojkou seslapnutou, ze se volant drzi tak a tak a toci se tak a tak, jaxe vybira smyk takovej a makovej, ze je mozny neradit 1-2-3-4-5, ale klidne po rozjeti 3-5, peklo, a za to chtej takovejch penez. Pristi vikend budu ucit jezdit kamose, kterej jeste v autoskole nebyl, sebranka je to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Bavíte se o P...ovině. Myslíš o "pytlovině"? nic jiného místo teček nejde dosadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 S vyšlápnutou spojkou, asi jde o zvyk... S vyšlápnutou, nebo sešlápnutou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pike Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 A není to to samé? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 A není to to samé? Není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 A není to to samé? Není. Pedál až na podlaze... P.S.: prosím rozveď jaký je mezi tím rozdíl lingvisticky v tom rozdíl pravděpodobne bude... ale Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luke.bean Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 Ono kdyz to neuci autoskoly... po absolvovani autoskol sem svoji segru a pritule segru ucil parkovat, ze si musi najet, ze nemaj stat na spojce v kolone a na semaforech, ze se startuje se spojkou seslapnutou, ze se volant drzi tak a tak a toci se tak a tak, jaxe vybira smyk takovej a makovej, ze je mozny neradit 1-2-3-4-5, ale klidne po rozjeti 3-5, peklo, a za to chtej takovejch penez. Pristi vikend budu ucit jezdit kamose, kterej jeste v autoskole nebyl, sebranka je to... Nechces mi taky dat lekce jezdeni? Rad bych se dozvedel jak se vybira smyk takovej a makovej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shotek Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 ... Akorat tam nekdo nesmi nechat kvalt a startovat bez spojky.. Třeba jak se to stalo mně. Měl jsem pučený auto švagrové a nevěděl jsem, že je naučená, že když zastaví nechat tam neutrál a jen zatáhnout ručku, protože nemačká při startování spojku (asi moc úkonů naráz) budiž Jenže můj zvyk je zase opačnej a auto jsem ji zaparkoval těsně před vrata se zařazenou jedničkou. Co bylo potom už asi psat nemusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 (editace) Ono kdyz to neuci autoskoly... po absolvovani autoskol sem svoji segru a pritule segru ucil parkovat, ze si musi najet, ze nemaj stat na spojce v kolone a na semaforech, ze se startuje se spojkou seslapnutou, ze se volant drzi tak a tak a toci se tak a tak, jaxe vybira smyk takovej a makovej, ze je mozny neradit 1-2-3-4-5, ale klidne po rozjeti 3-5, peklo, a za to chtej takovejch penez. Pristi vikend budu ucit jezdit kamose, kterej jeste v autoskole nebyl, sebranka je to... Nechces mi taky dat lekce jezdeni? Rad bych se dozvedel jak se vybira smyk takovej a makovej... No a co smyk tvarohovej, nebo povidlovej ? Jo a jinak spojku sešlapuji, na semafóru vyřazuji, volant držím správně, ale co ty ostatní paka ? Na semaforu do kopce přes spojku popojede nahoru, setrvačností dolů a to klidně několik minut dokola, volant drží borec, tak aby to bylo hlavně efektní, jako by zrovna ho měl někdo sledovat... Všimly jste si někdy cigošů jak jsou důležití ve svý ospojlerovaných žigulech a Š105 Editováno: 14. Únor 2007, autor: Peterer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 14. Únor 2007 Sdílet Vloženo 14. Únor 2007 ... Akorat tam nekdo nesmi nechat kvalt a startovat bez spojky.. Třeba jak se to stalo mně. Měl jsem pučený auto švagrové a nevěděl jsem, že je naučená, že když zastaví nechat tam neutrál a jen zatáhnout ručku, protože nemačká při startování spojku (asi moc úkonů naráz) budiž Jenže můj zvyk je zase opačnej a auto jsem ji zaparkoval těsně před vrata se zařazenou jedničkou. Co bylo potom už asi psat nemusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.