Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

Lze dokodovat na columbus pouze ten Highline. to je stribrno červeny,pri navigovani střibrno modry atd..  a o to klučinovi šlo .. takže mu pouze radim at si to nakoduje a nic nemusi prehravat jak mu radiš...  jinak sam mam toto menu nakodovano 

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak sem to kontroloval a vse je zapojeno a chyba je stale i po nekolika vymazech,v menu radia me to pise u ruhe anteny off,kde muze byt jeste chyba?diky

Potom bych zkusil prohodit antény v konektoru za radiem, jestli ti zlobí jen jedna, tak se ti to přenese na druhý tuner, pokud ne, tak odešlo něco na desce v části antény, i to se stává :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci se zeptat (jen pro pochopení, nechci to dělat, vyhovuje mi to co mám). Jak je odkaz na ty skiny, to jakože jde udělat menu tak, aby mělo jakoukoli barvu? Jinak se mi celkem líbí ta varianta, kdy svítí celá tlačítka a ne jen rámečky kolem nich, to by šlo udělat i pro FW na Columbusu pro předFL OII?

 

A ještě jeden dotaz, mě se mění podsvícení pouze na DEN a NOC, na těch screenech jsou obrazovky, kdy svítí jinou barvou klasika média, potom jinou navigace a jinou telefon, to se dá všechno nastavit (napsat ve FW) jak komu je libo? Třeba aby ve všech případech svítilo rádio jen jednou zvolenou barvou nehledě na to v které funkci rádio běží?

 

Jednalo by se mi pouze o efekt s těmi tlačítky (že svítí celé a ne jen obrys tlačítek...

 

 

Jo a co jsou ty ikonky pejsků u toho rádia??? To mi tam chybí  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda, hafánek by se líbil holkam  :specool:

 

No jinak mě by celkem zajímalo, jak by vypadalo moje menu v té zelené verzi tohoto skinu:

http://i2.wp.com/www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_rns_510_changing_display_variant_sportsline_003.jpg

 

ono takhle to vypadá nějak ale to menu je u mě jinak udělané (tlačítka, nabídky, atd...) otázkou je jak to potom ve finále vypadá ve skutečnosti. Každopádně bych případně nechal klasické zobrazení co mám (standard tmavé pozadí se zeleným rámováním co má Škodovka z výroby u před FL) a místo té noční obrazovky co mám teď bílou bych zkusil ten zelený skin co má zelené pozadí a šedivá tlačítka... Podle mě ta barevná hudba při procházení menu do různých funkcí je taková dětinská  :kol-32: mám radši konzervativnější věci...

 

Ferdo, nemáš náhodou nějakou fotku s tím SPORTLINE skinem o kterém píšu? Jestli jsi to někomu už dělal třeba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To může napsat jen člověk, který vůbec nezná složitost této úpravy. Nikdo jiný to upravit neumí, pokud nepočítám řešení přepnutí do VW a pak nahrání software pro VW(nevěřím, že cena bude daleko v případě této úpravy od tebou zmiňovaných peněz a časově náročné je to tak pětinově co já strávím nad úpravou bez přepsání identifikace desky na VW).

 

Zde je již hotové bílé menu:

http://forum.skodahome.cz/topic/117972-columbus-nové-bílé-menu/?p=1991171

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto jsem Ti to u tebe vyřešil radou jak nakódovat - highline skin. Bez mé rady bys to zřejmě do teď nenastavil a byla zdarma jako i složité vysvětlování přes soukromé zprávy jaké jsou možnosti vzhledu. 

 

Nazvat něco banalitou bez znalosti věci je oč tu celou dobu běží...

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bílé menu mám a je to pěkné, jenže v kombinaci se zeleným podsvícením tlačítek v celém autě vč. budíků to k sobě moc neladí jako u FL, kde už jsou budíky v bílé LED,... přepnuto mám tedy v Columbusu nonstop na zeleno černé menu...

 

No je fakt že když někdo umí udělat to, co jiný ne, tak proč si to nenechat zaplatit... Na druhou stranu je fakt, že jestli by mě měly vyjít barvičky na takovouhle cenu, tak si to opravdu odpustím, to je fakt...

 

Je to právě o tom, že člověk nevidí do toho pozadí, co všechno je nutné udělat, já si třeba myslel, že to je tak na hodinku, že se vezmou data z rádia, přepíšou se kódy barev a je to, asi to tak jednoduché nebude  :kol-32:

 

Každopádně ten SPORTLINE skin je pěkný jak má vystínovaná ta tlačítka celá a ne jen rámeček, ale tak jak to je v tom základu je to prostě barevný cirkus, to není nic pro mě  :kol-28:

 

EDIT: a ještě se zeptám, to ty HighLine, SportLine a Premium skiny má VW z výroby nastavené takhle tříbarevné? Já viděl vždycky jenom jednobarevné červené menu  :kol-32:

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skin se skládá z cca. 9000 obrázků...ručně se jich musí upravit na jinou barvu cca. 600(opět to záleží na typu - zrovna skin SPORT není jednoduché doladit) a musí to k sobě barevně sedět atd...pak zpátky zabalit(zde je nutné dodržet indexování původního souboru - tj. ještě se musí případně i obrázky velikostně zmenšovat = ubírat počet barev bez ztráty na kvalitě) a nahrát a hledat chybné artefakty a opravovat až to je dokonalé. Jednotlivé skiny mají i rozdílné řídící soubory s informací v které části je jaká část skinu a to je problém a nelze vzít jeden skin a jen zaměnit za druhý, protože tento soubor je v navigaci dvakrát a navigace jej při startu porovnává z důvodů ověření validity dat na tffs0.

 

VW to má takhle barevně vždy....to jsi jen neprolistoval všechny menu.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a to nejde vzit firmware z rns510 a skin prekopirovat do firmware columbus? Jako takhle by to bylo banalni a divim se ze toto nejde. Vzdyt jsou ty radia da se rict stejne a skiny jsou ve fw nebo se mylim?


OPRAVA.. TED CTU FERDUV PRISPEVEK TAKZE TO NEJDE BOHUZEL. Takhle by to bylo jednoduche no. Sorry jsem na mobilu na nocni tak to nestiham poradne cist

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co se tyka toho menu tak se opravdu dohadovat nechci jen me nakrklo ze ti vubec vadi te jsem tu clovickovi napsal jak nakodovat to cervene menu.. vzdyt od toho tu to forum je nebo ne? pochybuji ze bys mu to tu napsal ty priznej barvu.. a pokud nema doma vag tak stejne bude muset k nekomu jit a za penize mu to nakodujou.. ja rad pomuzu kdyz mam jak. A sorry za to ze jsem se tedy zeptal zdali to jde mam columbuse asi 2mesice tak me zajimaji jeho moznosti. A nejsem tadny autoelektrikar abych tady z lidi co se ptaji delal blbce.. lakuju interiery aut v posrane automobilce hyundai :) a co se tyka menu za 1500 tak to je tvoje vec nechci nikoho urazit ale pokud to ma srat tolik tak si to radeji odpustim a koupim nadrz nafty a vemu zenu na vylet. Takze asi takjiřiku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vse je vec ceny, kterou jsi ochoten zaplatit, kazde zbozi/sluzba, ma sveho kupce.

To ze fera nabizi jedinecnou sluzbu a stanovil si takovouhle castku je ciste jeho vec, pocitam, ze do dnesniho dne se mu nezaplatil investovany cas=nevydelal.

Takze co uz vime, skin zmenit lze, ale u skodovky omezene, rns510 ma moznosti vic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi mam jeste par otazek.. 

 

Potřeboval bych vedet jake LEDky jsou v columbusu... at je muzu objednat .. vi nekdo ? mel ho nekdo rozebrany? 

 

druha otazka trosku mimo téma .. dáji se upravit displeje climatroniku predFL tak aby zobrazovaly jako maxidot?? četl jsem že by to mela jit otocit nejaka vrstva displeje aby byl displej černy a svitili sneho jen ty čislice ale jak..  poradite?? zvladnu to svepomoci ? 

 

diky za odpovedi

Editováno: , autor: BiGGy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já BiGGymu nic nenabízel on mi psal celý minulý týden, že by chtěl udělat vše do jednoho software, logo, úpravu pro starou O2 a menu a já mu pak vysvětloval, že VW jich má víc a že jedno z nich jde nakódovat, protože mi bylo jasné, že na cenu přesně takto zareaguje.

 

post-3099-0-38183200-1429081225_thumb.jp

 

Názor si udělejte sami.

 

Nemám kapacitu, zde sledovat všechny příspěvky a zda poradím nebo neporadím je jen má svobodná vůle a ne povinnost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsak ano chtel jsem dat softwary do jednoho . Psali jste tu ze je to lepsi.. ale pokud to vyjde ns takovy balik tak to zatim necham tak jak to je.

Co se tyka tech ledek chci zmenit podsviceni tlacitek ala vw . Jasnou cervenou ledkou proto potrebuju vedet jake ledky se tam nachazeji abych je mohl objednat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...