Březen 22, 20169 r Dobrý den,chci se zeptat,zda se dá ke Columbu domontovat TV modul a odblokovat obraz za jízdy a pokud ano,kolik by to asi stálo.Děkuji za odpověď.
Březen 22, 20169 r ZA 15 tis?...Columba mám :-) Upraveno Červen 11, 20169 r od Luďa necituj předchozí příspěvky!!!
Březen 22, 20169 r tak se podívej, za kolik dokážeš sehnat DVB-T tuner, svazky a antény, ono si řekneš dráty, ale ty piny a svorkovnice nejsou zadarmo... A rozebrat auto, abys nic nezničil, taky neumí každý...
Březen 22, 20169 r OK děkuji,jen mě to překvapilo,za ty prachy tam dám velkoplošku :-) Upraveno Červen 11, 20169 r od Luďa necituj předchozí příspěvky!!!
Březen 22, 20169 r Přesně tak, ta cena je reálná, možná kdybys na netu narazil na dobrej kup tuneru a našel šikovného fakchmana, dostaneš se na 10000,- ale spíš počítej těch 15000,- odblok obrazu na Columbuse kluci tady umí, napiš odkud jsi a někdo se ti nabídne.
Březen 22, 20169 r Ahoj, tak anténu sem nalepil takto, je to pod přihrádkou na palubovce. Redukci sem nakonec koupil origo a přichytil ji stahovací páskou na bok kasliku radia.
Březen 22, 20169 r Diky za fotečku a jak to šlape ?? ja uvažoval že ji nalepim na celni sklo nad zrcatko .
Březen 23, 20169 r Osobně si myslím, že tak jak ji má LiveBomb nebude mít moc dobrou účinnost. Jednak je zastíněná palubkou ale hlavně je otočena naopak, tím co lepí by měla být směrem k obloze.
Březen 23, 20169 r To je ta FM anténa ne? pokud se používá jako druhá anténa, tak je to stejně jen pro scanování pásma a TMC, takže na účinnost bych se vyprdnul a jestli je takhle, nebo vzhůru nohama je úplně jedno;)
Březen 23, 20169 r TMC je pro někoho při navigování důležitá věc a jak je nalepená jedno není. V té ploché části je drátový had který přijímá signál a v té vyboulené elektronika (zesilovač) a ta ještě tomu drátu stíní. Pokud někomu signál dostačuje je to v pořádku, jen píšu pro úplnost.
Březen 23, 20169 r Já to nalepil tak aby nikde nic nebouchalo v případě že páska nebude držet tak jak má. Takhle se to neodlepí jako v případě že by byla obráceně nebo někde nalepená bokem. Popravdě, pokud na samolepce není "3M" tak sem k tomu hodně skeptickej. Funguje to normálně, rádio nehlásí chybu anteny a nešumí tak jako když mělo jen jednu.
Březen 23, 20169 r Zatim čekam na redukci abych mohl zapojit obe anteny. ale rekl bych že prijem bude o 100% lepší. Dnes jsem natahnul až k radiu a zkusil ji zatim napojit samostatně bez anteny na střeše a už ted je prijem o dost lepší Takžře až budou zapojeny obě tak myslim že nebude co řešit. Jinak jak dlouho tam dava columbus napeti ? vsiml jsem si že zelena ledka na antene sviti i po vytaženi kličku Objednaval jsem odtud : http://www.ahifi.cz/antena-vnitrni-acv-288009.html Upraveno Březen 23, 20169 r od BiGGy
Březen 23, 20169 r Biggy, ještě dotaz j té rozdvojce. Columbusem má vzadu takovou tu spojenou zdířku do které máme (někdo) tu výhybku. Místo ní dáš tu rozdvojky a do ní origo střešní anténu a tu druhou anténu? Mě tedy by stačilo koupit taky tu rozdvojky a anténu a jen zapojit? Nebo proč někdo kupoval kabel ještě?
Březen 23, 20169 r Taky sem nakonec bral z Ahifi a "redukci" ve Skodovce. Problem tech konektoru na Columbu je, ze sou blizko u sebe a dva konektory tam nedate. Takze se to resi tak, ze se koupi ta "redukce" ktera ma ty konektory pak osamocene a na ty se pripoji jednotlive anteny. Cosby mi rikal, ze v pripade nouze se snad daji ty konektory rozebrat a zbavit plastu a zapojit to na primo, jenze pak se musi nejak odizolovat. K tomu napeti, nevim jak dlouho, ale Columbus po vytazeni klicku jeste par minut bezi - je schopny se zapnout bez bootovani (bez startovaciho loga). Upraveno Březen 23, 20169 r od LiveBomb
Březen 23, 20169 r Takže další věci už třeba nejsou kupovat? Jen rozdvojky a anténu co jste sem dávali, zapojit, nalepit na okno a hotovo?
Březen 23, 20169 r Jo. Ja osobně ješte na rozdvojce musel upilovat jeden výstupek, ale to není zas takový problém.
Březen 23, 20169 r Ano koupit tuto zminovanou antenu s fantom napajenim. Plus tu rozdvojku. Nic vic kupovat nemusis. Antena ma 2.5m dlouhy kabel takze bohate vystacil z celniho skla pres ridicuv A sloupek protazeno za budikama rovnou do columbuse. Prace na 15minut.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.