Přejít na obsah

Vstřikovač


M-a-r-e-k

Doporučené příspěvky

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tady není někdo zasvěcenější a nemohl mi podat bližší informace o funkci vstřikovačů u motoru 1,4 mpi, popř. jiného. Potřeboval bych vědět s jakým tlakem paliva pracují, dále napětové úrovně pro plné uzvaření a otevření vstřiku a charakteristiku tvaru signálu, který musím přivést, aby vstřikovač fungoval tak jak má. Snad se tady někdo najde, kdo o tom něco ví a byl by ochoten poskytnout tyto informace nebo místo, kde bych se k ním mohl dosta. Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

standardní vstřikovač je cívka, která ovládá jehlu. Bez signálu je vstřik zavřený, jehlu přitlačuje pružina. Vstřiky jsou zapojené proti zapalovaní (+12V) ŘJ je postupně v pořadí přizemňuje, někde jsem viděl i průběhy napětí. Jsou to klasické obdelníky. Na spínaném konci je v klidu 12V, při sepnutí 0. Po skončení impulsu je zajímavé, že se to nechá překmitnout i na 80V. Pomáhá to rychlému uzavření ventilu. Vstřik se tak rychle zbaví energie. Víc mě nenapadá...

Jíra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zjistovani stavu ventilu - lepe receno jehly se provadi sledovanim napeti na ventilu (A/D prevodnik) a tam lze zjistit podle tvaru pri vypnuti jak jehla funguje - vytvori se na charakteristice schod a to je OK.

podle me je odpor v serii na omezeni proudu,ochranu fetu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za odpovědi snad z toho něco vykoumám. Dostal jsem za úkol pomocí obvodu LM1949 uvést do chodu vstřikovač z fábky. Kdybych obvod nesehnal, tak ho nahradit něčím jiným, proto mě zajímají ty průběhy napětí, abych je mohl v případě nějak natvarovat. Ještě jsem se ve Vašich odpovědich nedočet s jákým tlakem paliva vstřikovač funguje nebo jestli funguje i bez tlaku. Budu vděčný za každou radu, díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...