Bendy Vloženo 21. leden 2008 Sdílet Vloženo 21. leden 2008 Cuzz ja si to udelal doma sam, stacilo mi jedno rele dioda a vypinac. a funguje to bezva. zapojil sem to na mlhovky a kazdej umi!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janjoy Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 už jste to někdo vyřešil s relátkem z Octavie? Je ochoten mi to někdo z vás namotovat? Chci aby to běhalo jako na Octavii (model Creation) janjoy(at)seznam.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fruitss Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 mam to ve fabii udelane bez toho modulu, po zamknuti se rozsviti xenony a blinkry na 20 sekund, pri odemknuti to same,muzu poradit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 mam to ve fabii udelane bez toho modulu, po zamknuti se rozsviti xenony a blinkry na 20 sekund, pri odemknuti to same,muzu poradit ty xeny bych neviděl jako dobrou věc, lepší by byly mlhovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 přesně tak, tímto si je brzo odrovnáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 mam to ve fabii udelane bez toho modulu, po zamknuti se rozsviti xenony a blinkry na 20 sekund, pri odemknuti to same,muzu poradit mě by se též líbylo, ale na mlhovky. Jak si to udělal??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 časovač zrejme s použitím 555 a relátka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 časovač zrejme s použitím 555 a relátka Díky, ale kam-k čemu připojit? Někde u vypínače světel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 najlepšie tam, pridáš poistku na stále napájanie nakoľko to musí byť stále napájané. napojíš sa aj na motor centrálu napr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 najlepšie tam, pridáš poistku na stále napájanie nakoľko to musí byť stále napájané.napojíš sa aj na motor centrálu napr. čoveče, kresli a skenuj , schema je mezinárodní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 čoveče, kresli a skenuj , schema je mezinárodní tak tak, dejte sem někdo schéma a trošku nějakej popis pro blbý-jako jsem já.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 ok ale až večer doma lebo nemam HW klúč na Formicu v robote EDIT: tak vzhladom na to že som došol neskoro berem Formicu do prace zajtra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Tak som sa s tým trochu pohral a vyšlo mi toto. Podotýkam že možno sa to niekomu bude zdať komplikované či niekto to urobil jednoduchšie...bral som v úvahu aj ochranu obvodu a preto je tam to čo na schéme je. K popisu najprv vývodov: +12V (15) - vedenie od spínacej skrinky, týmto sa v prípade dlhšieho času či rýchleho nasadnutia po zapnutí klúčika funkcia vypne. Taktiež nakoľko je systém ovládaný impulzmi branými od vedenia motorov centrálu a niekto sa napr zamyká počas jazdy obmedzí spustenie pri zapnutom klúčiku. vedenie zo spínača SW1 - spínačom SW1 sa funkcia vypne teda nebude zapínať svetlá po privedení impulzu na vstupy "motor centrálu" +12V (30) - táto svorka musí byť dostatočne dimenzovaná aspon na 15A a istená poistkou 15A či 20A. Napojí sa napr na rozvodnú šínu pod palubovkou očkom na kábli. 58L, 58R - výstup na obrysovky - zabespečí osvetlenie i v zadu auta, ak kneni potrebné, neosadí sa NL - v tomto prípade som použil výstup na pripojenie k predným hmlovkám, taktiež je možné pripojenie aj na svetlá či xenony a to na nasledovné piny: hmlovky - pin 8 spínaču svetiel svetlá, xenony - pin 7 spínaču svetiel motor centrálu - oba vodiče sa napoja na vodiče motoru cenrálu dverí vodiča a to paralelne k nemu GND - kostra vozidla alebo pripojiť na pin 10 spínaču svetiel Dôležité info - počas bežania času kedy sú svetlá zopnuté, nesmie sa zapnúť vypínač svetiel do polohy stretávacích svetiel - nasimulovalo by sa tým čistočné zapnutie klúčiku!!!!! K súčiastkam D1, D2, D3 - 1N4148 D4, D5 - 1N4007 D6 - zenerova dioda 5V1 D7 - zenerova dioda 15V T2, T3 - NPN DT1 - TLP621 Všetky elektrolytické kondenzátory sú na napätie 16V Hodnoty R1 a C1 ktoré určujú čas dodám neskôr Časovač 555 je v prevedení CMOS teda označený 7555 a má nízky kludový odber a nehrozí vybitie baterky. Relé je kúpené v GM a má označenie MILLIONSPOT H700 a je na 30A ......ak som na niečo zabudol, pýtajte sa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crake Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 Hergot vypada to pekne, ale je skoda ze nerozumim jazyku tvych predku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 chce sa mi aj dosku nakresliť???? :unsure: :unsure: :unsure: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 chce sa mi aj dosku nakresliť???? :unsure: :unsure: :unsure: to je dobrý nápad pomohla by jinak klobouk dolu pane.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 21. Únor 2008 Sdílet Vloženo 21. Únor 2008 tak teda skusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavio Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 Ty kokso, tak ty si iny mozog tak teda skusim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 Ale neni som chcete to SMD alebo normálne vývodové?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 Ale neni somchcete to SMD alebo normálne vývodové?? Oboje a najlepsie keby si mi to rovno urobil Profe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 Ale neni somchcete to SMD alebo normálne vývodové?? SMD nééé, na to bych ani neviděl ještě nezapmeň na hodnoty R1 a C1, díky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 (editace) Takto napríklad? Takže som optimalizoval trochu schému: Blokovanie ako som písal je robené vedením 86s ktoré drží zopnuté až do vytiahnutia klúčika. Nakoľko niektorí majú nastavené auto zamknutie a odomknutie po vytiahnutí klúčika ako napr ja tak po zrušení blokovania teda odpojení 86s centrál odomkne, spustí sa časovač a svetlá sa rozsvietia. To by ani tak nevadilo ako osvetlenie pri vystupovaní ale na pôvodnej schéme by sa znovu zamknutím neresetol timer a napr by ste zamkli v 15 sekunde z dvadsiatich ostalo by len 5 sekúnd na odchod od auta. Aktualizovaná schéma má toto vyriešené tak že po každom impulze od centrálu sa kondenzátor C1 vybije cez tranzistor T1 a 56 ohmový odpor a čas sa predĺži o čas nastavený pomocou R1 a C1. Takto by sa dalo teoreticky svietiť donemoty Taktiež som nahradil v podstate zbytočný optočlen a nahradil som ho tranzistorom. Dosku ešte upravím... Editováno: 22. Únor 2008, autor: profor update Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrpetr Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 tak to nemá chybku:-)to by mohlo byt fakt super...jen mohl by jsem dat nekdo ty hodnoty R1 a C1?dikes... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 hej ja to mam v datašíte čo bol v Amatérskom Rádiu B ale neviem ho nájsť takisto ako to DVD kde mám tie Rádiá v PDF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 25. Únor 2008 Sdílet Vloženo 25. Únor 2008 Tak som sa s tým trochu pohral a vyšlo mi toto. Podotýkam že možno sa to niekomu bude zdať komplikované či niekto to urobil jednoduchšie...bral som v úvahu aj ochranu obvodu a preto je tam to čo na schéme je. K popisu najprv vývodov: motor centrálu - oba vodiče sa napoja na vodiče motoru cenrálu dverí vodiča a to paralelne k nemu proč mám nýtované dveře, nebo kam to napojit mimo dveře, nemám schema lin busu dveří?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.