Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Sundaval jsem spodni kryt motoru a koukam že tam nakapaný olej. 1,9 TDi.

Olej kape z levé části převodovky, jak je tam nějaké gumové těsnění (viz obrazky).

Co se s tim dá dělat - něco dotahnout, nebo je nutno servis a výměna těsnění, kolik to tak může stát.

V případě že servis co při tomto ukonu je vhodné ještě vyměnit.

Dík za info

post-8-1175553777.jpg

Vloženo (editace)

Cus Bruno, nejdrive si tu prevodovku ocisti, dotahni ty sroubky kolem vika,chvili politej a pak jukni znovu jestli je to na 100% v tom miste.Pokud to bude urcite v tom miste, tak si to udelej sam, skoda penez ve Skode=))

Editováno: , autor: Grygy
Vloženo
Cus Bruno, nejdrive si tu prevodovku ocisti, dotahni ty sroubky kolem vika,chvili politej a pak jukni znovu jestli je to na 100% v tom miste.Pokud to bude urcite v tom miste, tak si to udelej sam, skoda penez ve Skode=))

Jasne skusim to dotahnout.

a to je jenom nějaké víčko nebo v tom něco ještě drží - aby se mi nevysypalo pul převodovky na zem.

Kudma se pak plní olej do převodovky.

Vloženo
To je jenom víčko můžeš ho klidně odmontovat (:

Pozor na to odmontování. Vyteče ti olej.

No to mi je jasne - ja spiš měl strach aby mi nevypadly nějake pružinky, ložiska atd, abych to pak dal dokupy.

Vloženo
To je jenom víčko můžeš ho klidně odmontovat (:

Pozor na to odmontování. Vyteče ti olej.

No to mi je jasne - ja spiš měl strach aby mi nevypadly nějake pružinky, ložiska atd, abych to pak dal dokupy.

musis vypustit prevodovy olej.........vymenit tesnenie...naliat prevodovy olej a to je problem ak nemas nejaku velku striekacku ;)

Ja som si to nechal robit v servise cca 1200SK

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Problem přetrváva.

Dotažení šroubu víčka nepomohlo tak 19.5. došlo na vyměnu těsnění, vyměna oleje. Pořad pozoruji že plast v levem podběhu je nějaký mastný tak jsem včera odšrouboval kontrolní šroub na převodovce a zjistil jsem že je malo. Dolil jsem 2dcl a pořad malo. Takže za 3měsice provozu a cca 8000km mi z převodovky ubylo bych tak řek 3-4dcl oleje. To asi není normální stav že.

Kapky oleje vidět na čele toho víčka ale po obvodu sem zkoušel hadrem a vypadalo to čistě. Tak fakt nevim od kud to muže kapat.

Vloženo (editace)

Hlavně mě moc nekamenujte, ale takovýhle věci bych já nechal na servisu....jak vidíte, zkoušel to a problém pořád přetrvává....a než pořád dolévat olej, mít to tam celý zamaštěný......takže já doporučuju servis....toť můj názor ;)

Editováno: , autor: Marek
  • o 7 měsíců později...
Vloženo

Ja se už z toho poseru.

Už je to rok od prvniho přispěvku v tomto tematu a pořad řeším. Už to došlo tak daleko že jsem vičko k převodovce přilepil červeným silikonem na motory.

Kolem vička už to vypada v poho ale oleje pořad ubyva.

Sehnat 6-ti kvalt a vyměnit u Grygyho a bude pokoj :) :) :) :) - jinak to nevidim

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...