Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte lidičky,

dostal se mi kamímek mezi destičku a kotouč,pak hrozná rána,až mi brzdový pedál poskočil a při dobrzďování to cuká s autem,i volantem,byl jsem na STK kontroje,a na měřáku brzd lítala ručička jako steklá,když měřila účinek brzdy levého kola.Mám křivý pžřední kotouč.Moc vás všechny prosím o radu,nebo pokud možno o nějaké foto nebo obrázky,jak demontovat brzdový třmen a následně kotouč.Samozřejmě chci vyměnit i brzdové destičky,tak pokud s touto výměnou máte zkušenost,moc vás prosím o radu.Mám Š.fabii Combi r.v. 2004 - 6 měsíc,motor 1,2,47kw,myslím si,že tam patří kotouč 256 mm.Děkuji za odpovědi.Zdeněk

na brzdovom trmene mas vyrazene o aky typ ide ci fs-II, alebo fs-III.

• Autor

jo díky za odpověď,ale o demontáži třmenu a demontáži předního kotouče jsi nic nenapsal,pokud si to ještě přečteš,pokus se mi v té věci pomoct,díkaz zdeněk

jo díky za odpověď,ale o demontáži třmenu a demontáži předního kotouče jsi nic nenapsal,pokud si to ještě přečteš,pokus se mi v té věci pomoct,díkaz zdeněk

No to je totiž třeba vědět jaký typ tam máš . Asi jsi to nepochopil. On je trochu jiny postup demontáže pro každý typ. Pokud s tím nemáš vůbec žádné zkušenosti, přece jen jsou to brzdy tak ať si neuděláš problém.

No to je totiž třeba vědět jaký typ tam máš . Asi jsi to nepochopil. On je trochu jiny postup demontáže pro každý typ. Pokud s tím nemáš vůbec žádné zkušenosti, přece jen jsou to brzdy tak ať si neuděláš problém.

na druhou stranu nevím co je jednoduššího než výměna destiček a kotoučů, možná kosti

• Autor

na druhou stranu nevím co je jednoduššího než výměna destiček a kotoučů, možná kosti

ahoj,díval jsem se na typ brzd a mám na třmenu napsáno FS III,průměr kotouče je 256 MM,díval jsem se jak se asi demontuje třmen,jsou to 2 inbus šrouby v blízkosti odvzdušňovacího ventilu a druhý tak cca 10 cm pod ním? pokud ano,tak to snad zvládnu. Samotný kotouč je pod tím jedním zapuštěným šroubkem? a je tam pak jen nasazen? nepotřebuju k jeho demontáži nějaký stahovák? Ještě mě prosím malinko naveď,ať nic nezkazím.Fabie je pro mě nová věc. Díky Zdeněk

Tak jsem ti to našel v DP a můžeš si to nastudovat. Není to tak složité pokud už jsi něco s brzdami dělal . U Octavie je třeba pro FS III imbus klíč 7 (dá se to i Torxem)u Fab to bude asi stejné . Nečettl jsem to v tom co ti teď pošlu v příloze.

post-1028-1179083699_thumb.jpg

Druhý

post-1028-1179083747_thumb.jpg

třetí

post-1028-1179083800_thumb.jpg

čtvrtý

post-1028-1179083852_thumb.jpg

Pro kotouč stahovák nepotřebuješ. Z čela vyšroubuješ šroubek na křížový šroubovák a disk by měl jít lehce dolů. Při nasazování nového disku potři mazivem lehce dosedací plochy a dbej na maximální čistotu. Po položení kotouče na náboj s ním zatoč, aby dobře dosedl.

post-1028-1179084123_thumb.jpg

Upraveno od Pepa007

• Autor
Pro kotouč stahovák nepotřebuješ. Z čela vyšroubuješ šroubek na křížový šroubovák a disk by měl jít lehce dolů. Při nasazování nového disku potři mazivem lehce dosedací plochy a dbej na maximální čistotu. Po položení kotouče na náboj s ním zatoč, aby dobře dosedl.

Děkuji za vyčerpávající přesnou odpověď.Jsi moc hodný.Posílal jsem ještě jeden příspěvek do diskuze,kde mám ještě problém s vůlí v servu.čep u náboje je v pořádku,ale tu vůli cítím někde za manžetou v servu,Z tama se mi pak přenášejí vibrace do volantu.Neznáš prosím tě jak vyřešit tuto vůli? Co tam mohlo odejít?

No bylo by nejlépe kdyby sis stáhl dílenskou příručku a tam to je super popsané . Tady na foru na to najdeš odkaz hledej Fabia DP

• Autor

No bylo by nejlépe kdyby sis stáhl dílenskou příručku a tam to je super popsané . Tady na foru na to najdeš odkaz hledej Fabia DP

Nemáš někde přímo odkaz na stažení?

Tady dal Dědek pěkný odkat na ty tvoje vůle v řízení

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=25191&hl=

Díky za postřeh,ale to co poslal on to určitě není,protože ten odkaz se týká vůle v čepu,a ten mám v pořádku,ta vůle je někde v servu

Odkud jsi prosímtě.

• Autor

Díky za postřeh,ale to co poslal on to určitě není,protože ten odkaz se týká vůle v čepu,a ten mám v pořádku,ta vůle je někde v servu

Odkud jsi prosímtě.

Jsem ze Zlína

Odkud jsi prosímtě.

Jsem ze Zlína

Napiš mi na PM zprávu a tvou adresu pošlu ti CD s DP.

• Autor

Odkud jsi prosímtě.

Jsem ze Zlína

Napiš mi na PM zprávu a tvou adresu pošlu ti CD s DP.

Upraveno od zdendyp

• 1 měsíc později...
Ahojte lidičky,

dostal se mi kamímek mezi destičku a kotouč,pak hrozná rána,až mi brzdový pedál poskočil a při dobrzďování to cuká s autem,i volantem,byl jsem na STK kontroje,a na měřáku brzd lítala ručička jako steklá,když měřila účinek brzdy levého kola.Mám křivý pžřední kotouč.Moc vás všechny prosím o radu,nebo pokud možno o nějaké foto nebo obrázky,jak demontovat brzdový třmen a následně kotouč.Samozřejmě chci vyměnit i brzdové destičky,tak pokud s touto výměnou máte zkušenost,moc vás prosím o radu.Mám Š.fabii Combi r.v. 2004 - 6 měsíc,motor 1,2,47kw,myslím si,že tam patří kotouč 256 mm.Děkuji za odpovědi.Zdeněk

Kotuče by som nemenil teeba ich len presustružiť

• 2 měsíce později...

prosím pěkně, chystá mě v blízké budoucnosti výměna desek a kotoučů, tak raději zeptám se ještě jednou (nechce se mi tomu ani věřit), to opravdu drží kotouč na náboji pouze tím jedním šroubem??? (viz obr.)

kotou_.pdf

prosím pěkně, chystá mě v blízké budoucnosti výměna desek a kotoučů, tak raději zeptám se ještě jednou (nechce se mi tomu ani věřit), to opravdu drží kotouč na náboji pouze tím jedním šroubem??? (viz obr.)

Jj, je to stejny i u favorita a felicie.

JJ jest tak... ;)

dík moc :palec2: , tak s tím rozhodně do servisu jezdit nebudu fuck

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.