Publikováno Červen 4, 200718 r Ahoj všem, mám O1 Combi 1,9 TDI a takový problém. Když zatáčím ozývá se dost znatelné hučení. Je jedno jestli doleva, nebo vpravo. Když jedu a kola jsou rovně, je klid. Myslel jsem si, že to může být posilovač řízení, ale když auto stojí a zatočím volantem, řízení jde krásně zlehka a nikde nic nehučí. Myslíte, že je možné, že by takhle hučeli pneumatiky ? Mám tam Dunlop 265/70 R15 Díky za odpovědi David
Červen 4, 200718 r Pneumatiky to dělat samozřejmě že můžou, ale já bych tipoval ložiska. Tátovi tohle dělali ložasky na zadní nápravě, jak projížděl zatáčku, tak ložiska se vždy ne jedné straně více namáhají a pěkně to hučelo. A na rovinkách byl klid.
Červen 4, 200718 r Ložiska to pravděpodobně nebudou. Když jedeš do zatáčky a ložisko zatížíš, tak právě naopak přestává hučet, přii odlehčení se rozhučí. Spíš bych to viděl na gumy. Mě to dělá něco podobnýho, s tím rozdílem že to hučí pořád, ať jedu rovně nebo do zatáčky. Mám Goodyeary Hydragrip 205/55 R 16. Taky sem myslel že je to ložisko, v servizu pro jistotu nahodili kola z jiný Octy a ticho po pěšině. Tak počkam až je sjedu a jdou z baráku.
Červen 4, 200718 r Ahoj všem,mám O1 Combi 1,9 TDI a takový problém. Když zatáčím ozývá se dost znatelné hučení. Je jedno jestli doleva, nebo vpravo. Když jedu a kola jsou rovně, je klid. Myslel jsem si, že to může být posilovač řízení, ale když auto stojí a zatočím volantem, řízení jde krásně zlehka a nikde nic nehučí. Myslíte, že je možné, že by takhle hučeli pneumatiky ? Mám tam Dunlop 265/70 R15 Díky za odpovědi David No budu brát že těch 265 je překlep, ale zvednul bych auto aby byly kola ve vzduchu a zkusil vůli na ložiskách, čepech a prohlídnout vizuálně celou nápravu, ale je divný že jenom při zatáčení, ložiska hučej pořád když jsou v háji...
Červen 4, 200718 r Ahoj všem,mám O1 Combi 1,9 TDI a takový problém. Když zatáčím ozývá se dost znatelné hučení. Je jedno jestli doleva, nebo vpravo. Když jedu a kola jsou rovně, je klid. Myslel jsem si, že to může být posilovač řízení, ale když auto stojí a zatočím volantem, řízení jde krásně zlehka a nikde nic nehučí. Myslíte, že je možné, že by takhle hučeli pneumatiky ? Mám tam Dunlop 265/70 R15 Díky za odpovědi David No budu brát že těch 265 je překlep, ale zvednul bych auto aby byly kola ve vzduchu a zkusil vůli na ložiskách, čepech a prohlídnout vizuálně celou nápravu, ale je divný že jenom při zatáčení, ložiska hučej pořád když jsou v háji... Ale kdeže.Vadná ložiska právě mění intenzitu hučení když lece zatočíš.
Červen 5, 200718 r Ahoj všem,mám O1 Combi 1,9 TDI a takový problém. Když zatáčím ozývá se dost znatelné hučení. Je jedno jestli doleva, nebo vpravo. Když jedu a kola jsou rovně, je klid. Myslel jsem si, že to může být posilovač řízení, ale když auto stojí a zatočím volantem, řízení jde krásně zlehka a nikde nic nehučí. Myslíte, že je možné, že by takhle hučeli pneumatiky ? Mám tam Dunlop 265/70 R15 Díky za odpovědi David No budu brát že těch 265 je překlep, ale zvednul bych auto aby byly kola ve vzduchu a zkusil vůli na ložiskách, čepech a prohlídnout vizuálně celou nápravu, ale je divný že jenom při zatáčení, ložiska hučej pořád když jsou v háji... Ale kdeže.Vadná ložiska právě mění intenzitu hučení když lece zatočíš. Tak já mám ložisko v pi.i a hučí pořád jak kráva... ALe jinak bych to zkusil hodit na jiný kola jestli se něco změní a potom bych řešil další...
Červen 7, 200718 r Autor Děkuji všem za názor, nechal jsem si zkontrolovat v servisu přední nápravu a bylo špatné ložisko na LP kole. Je vyměněné a v autíčku je krásný klid i v zatáčkách Ještě jednou díky, David
Červen 27, 200718 r Ahoj všem,mám O1 Combi 1,9 TDI a takový problém. Když zatáčím ozývá se dost znatelné hučení. Je jedno jestli doleva, nebo vpravo. Když jedu a kola jsou rovně, je klid. Myslel jsem si, že to může být posilovač řízení, ale když auto stojí a zatočím volantem, řízení jde krásně zlehka a nikde nic nehučí. Myslíte, že je možné, že by takhle hučeli pneumatiky ? Mám tam Dunlop 265/70 R15 Díky za odpovědi David No budu brát že těch 265 je překlep, ale zvednul bych auto aby byly kola ve vzduchu a zkusil vůli na ložiskách, čepech a prohlídnout vizuálně celou nápravu, ale je divný že jenom při zatáčení, ložiska hučej pořád když jsou v háji... Ale kdeže.Vadná ložiska právě mění intenzitu hučení když lece zatočíš. Tak já mám ložisko v pi.i a hučí pořád jak kráva... ALe jinak bych to zkusil hodit na jiný kola jestli se něco změní a potom bych řešil další... hučení v zatáčkách kromě pneumatk způsobují vntřní i vnější homokinetické klouby,v jejich klecích je tuk a smíchá se s prachem a dochází k opotřebování šikmých drážek,ty se pak snaží kuličky dostat rychleji zpět ale mezi tím se pootočí a znova a znova,takže vyměnit ne repasovat.Poloosa pak lehce naráží do uložení v těhlici a to je ten zvuk.Je to práce na půl dne na zvedáku.Při revizi všech vyčisti a naplň tukem i ty dobré speciální grafitovou vazelínou se syntetickým plnivem.Drahé ale vyplatí se. Zdraví 1774
Červenec 2, 200718 r Po vymene pneumatik na Continent. eco3 hrozne huci pri zataceni. Na starych gumach a ani na zimakach to nedelalo, byl klid. Mam podezreni na rozhozenou geometrii. Dneska na ni jedu. Jsem zvedavej, jak to dopadne.
Červenec 9, 200718 r Ložiska bych rozhodně nepodceňoval. Je to přesně rok, co jsme se s rodičema vraceli z dovolené v Chorvatsku. Už během pobytu jsem slyšel divné hučení od pravého zadního kola v zatáčkách. Nějak jsme nevěděli, co by to mohlo být, protože auto bylo před odjezdem zkontrolováno v servisu, ale ložiska prý ne. V Maďarsku se najednou ozvala rána a kolo se jakoby pohnulo mimo osu a auto začalo být neovladatelné. Zastavili jsme u krajnice a viděli, že je celé kolo v háji. Takže jsme jeli na odtahu až do ČR. Byl to hnusný zážitek a štěstí bylo, že v okamžiku vysypání ložiska nejelo nic v protisměru. Při opravě se hned nechaly vyměnit všechny ostatní a teď je klid. Bylo to na Felicii Combi 1.6 55kw.
Červenec 9, 200718 r Děkuji všem za názor, nechal jsem si zkontrolovat v servisu přední nápravu a bylo špatné ložisko na LP kole. Je vyměněné a v autíčku je krásný klid i v zatáčkách Ještě jednou díky, David Jsem to říkal. Napřed většinou začnou hučet jen v zatáčkách, pak i na rovince a potom se třeba kousnou. Hlavně že už máš klid.
Červenec 9, 200718 r Ložiska bych rozhodně nepodceňoval. Je to přesně rok, co jsme se s rodičema vraceli z dovolené v Chorvatsku. Už během pobytu jsem slyšel divné hučení od pravého zadního kola v zatáčkách. Nějak jsme nevěděli, co by to mohlo být, protože auto bylo před odjezdem zkontrolováno v servisu, ale ložiska prý ne. V Maďarsku se najednou ozvala rána a kolo se jakoby pohnulo mimo osu a auto začalo být neovladatelné. Zastavili jsme u krajnice a viděli, že je celé kolo v háji. Takže jsme jeli na odtahu až do ČR. Byl to hnusný zážitek a štěstí bylo, že v okamžiku vysypání ložiska nejelo nic v protisměru. Při opravě se hned nechaly vyměnit všechny ostatní a teď je klid. Bylo to na Felicii Combi 1.6 55kw. Můžu říct že si mě vybláznil tak že jsem ještě dneska vyměnil to ložisko co mi hučelo asi 14dní a pořád víc a víc..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.