NNNTomas Vloženo 25. Září 2007 Sdílet Vloženo 25. Září 2007 Zdravím, je normální, že je po zapnutí klima slyšet? Takový to "vrčení-klepání". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 25. Září 2007 Sdílet Vloženo 25. Září 2007 Zdravím,je normální, že je po zapnutí klima slyšet? Takový to "vrčení-klepání". A nedělá to ventilátor na chladiči? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2007 řekl bych, aspoň podle zvuku, že ne.... je to takovej spíš zvuk motor dieslu... ventilátory spíš hučej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 26. Září 2007 Sdílet Vloženo 26. Září 2007 Me toto dela jen kdyz venku prsi, je zapnuta klima a topeni soucasne. Coz co vim dela na vsech fabiich. Pokud se ti to deje porat tak to normalni neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 26. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2007 Takže pokud zapnu klimu, tak kromě zvýšení otáček motoru bych neměl nic slyšet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 tak dneska mi klima zacala taky divne vrcet. zatrepe se cely auto (jakoby se startovalo), pak je to hlucnejsi a treba po minute se zase zatrepe a je zase klid.Ale je to hodne hlasity, asi jak starter a predtim to nedelalo. napln jsem nechal doplnit pred dvema mesici. netusi nekdo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 2. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 To mi taky dělá... jaký máš volnoběžný otáčky při zaplý klimě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Mě to dělá taky. Volnoběh vyskočí asi o 150 otáček nahoru. ..... vrnění se mi taky ozývá. Je to slysel jen teda když stojím. Někde jsem tady četl, že je to malou náplní .... nechal jsem doplnit a dělát o pořád jestli máte nějaký nápad tak sem s ním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Pořádně se podívat pod kapotu kde to přesně vrčí. Já když zapnu klimu, tak mi volnoběžné otáčky klesnou, asi tak z 800 na 750. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 2. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Mě to nedělalo, a už dělá... zavrní to (auto se otřese) ručička otáčkoměru se zhoupne, a zs chvíli dobrý a tak dokola... Mates_XIV : A našel jsi nějakou netěsnost? Mě se zdálo, že mi trochu utekl olej z rychlospojky před chladičem, tam co se na hliníkovou trubičku vedoucí dolu napojuje čená ohebná hadice a vrací nahoru... VAG mi ukazuje ve skupině 002, pole3 tlak 0,6bar. A ani po 5ti minutách se zaplou klimou se neměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Zkusim to napojit na VAG.Ale na otacky to tusim nema vliv.Budu to jeste sledovat,zaclo to prave vcera.Ale kdyz se to jakoby sepne tak to je zvuk neco mezi startovanim traktoru a lednicky! tak mam docela strach,aby mi neco neodeslo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janina Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Dělá nám to taky, klimu sme teď domplnili a dělá to o něco míň, ale pořád. Technik nám řekl, že múže být špatný expanzní ventil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 3. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Já si myslím, že to bude malým tlakem média (tedy alespon u mě) a olje v médiu, který mi asi unikl? Zjistí v sevisu pouhým odčerpáním chladícího média kolik je v něm oleje pro kompresor? Nebo se musí rozebrat i kompresor...? DP jsem nějak nic nevyčet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 (editace) mne tak vrci druhy ventilator a cerpadlo sa rozbehne a otacky musia logicky stupnut. ved otvorte si kapotu a nech vam niekto zapne klimu a hned budete vediet co to je. Editováno: 3. Červen 2008, autor: cartmanko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 3. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 já koukal poslouchal...ale přešsně nevím odkud to jde, připadá mi jako že z kompresoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 tak zvuk startujici traktoru odhalen. otevrel jsem kapotu, zapnul klimu a cekal. asi za 2 minuty se sepl druhej ventilator, pri roztaceni se strasne rozvibruje jak kdyby mel uletet a pak docela vrci, pri vypnuti, kdyz mu poklesnou otacky, tak se zase rozvibruje tak, ze to zatrepe s celym autem. ma to smysl opravovat nebo sehnat jinej? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 Dej tam jinej. Opravovat to nemá smysl, a jestli se nepletu, tak to ani nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mode Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 tak zvuk startujici traktoru odhalen. otevrel jsem kapotu, zapnul klimu a cekal. asi za 2 minuty se sepl druhej ventilator, pri roztaceni se strasne rozvibruje jak kdyby mel uletet a pak docela vrci, pri vypnuti, kdyz mu poklesnou otacky, tak se zase rozvibruje tak, ze to zatrepe s celym autem. ma to smysl opravovat nebo sehnat jinej? mne vrčí niekedy klima tiež - ale mám iba jeden ventilator (a dva chladiče) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 4. Červen 2008 Sdílet Vloženo 4. Červen 2008 (editace) Občas to vrčí, je to asi ok. Ako je to s tými ventilátormi. Ja mám dva a spustia sa obidva naraz po chvíli ako zapnem klímu. Je to v poriadku ak bežia obidva naraz ? Editováno: 4. Červen 2008, autor: lars Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 5. Červen 2008 Sdílet Vloženo 5. Červen 2008 kdyz je zapla klima, bezi me ten malej porad tusim a ten velkej se spina podle potreby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 5. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2008 Mě se taky spustí oba dva naráz, ale po časev(odhadem 3-5min) se vypnou (nebo 1 vypne, nekouklal jsem jestli oba)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lars Vloženo 6. Červen 2008 Sdílet Vloženo 6. Červen 2008 Pozeeral som do DP a pri motore typu AWY sa po zapnutí klímy zapínajú naraz oba ventilátory, ale neni tam písané či idú trvale a podla potreby sa zapína iba 2 stupeň, alebo sa aj občas vypína 1 stupeň jedného z nich . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 7. Červen 2008 Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Mě to dělá taky. Zjistil jsem ale, že klima "vrčí" jen když nejede na plný výkon. Asi to dělá ta plynulá regulace výkonu kompresoru lamelami. Pokud je nastaven regulátor teploty na minimum, jede úplně potichu, jakmile se nastaví např. na 24 st., kompresor sníží výkon chlazení (je to poznat i na akceleraci auta) a je slyšet právě to vrčení z motorového prostoru. Asi je to normální, nijak bych to neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 7. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Jo to jsem taky vypozoroval...asi je to normální... Koujkal jste někodo jaký máte tlak v klime (blok. hodnoty 002, pole 2) ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gilerakk Vloženo 10. Červen 2008 Sdílet Vloženo 10. Červen 2008 vypnuta klima zatez 0% tlak 9,0bar zapnuta klima zatez 82% tlak 14,0bar zapnuta klima zatez 66% tlak 13,0bar ty hodnoty se menily plus minus 1bar.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.