Publikováno Říjen 16, 200717 r vie mi niekto poradiť ako funguje plynový pedál,myslim tim či je tam potenciometer alebo niečo iné
Říjen 16, 200717 r vie mi niekto poradiť ako funguje plynový pedál,myslim tim či je tam potenciometer alebo niečo iné Niekde v inštalač manualoch je link na knihu FABIA tam je to popísané aj nakreslené .Skús pohladať a možno aj v DP.
Říjen 16, 200717 r nie som sice elektrikar ale v skratke: plynovy pedal je ako potenciometer kde sa snima jeho poloha cize zmena odporu a tato informacia je kablom posielana jednotke ktora uz vie co a ako uz to nie je klasicky plynovy pedal ale E-gas (elektronicky) nie je tam ziadna priama väzba ( lanko + klapka ) uz ti len prudia po kably 0,1,0,1 )))) do je riadiacej jednotky. jednoducho a polopate
Říjen 17, 200717 r Autor díky,lebo sa mi zdá že ako keby bol v jednom mieste hluchý,motor v tom mieste vynecháva
Říjen 17, 200717 r POzor, není tam potenciometr! Mám takový dojem, že to měří přes kapacitu. (potenciometr musí mít mechanický kontakt a to může být problém).
Říjen 18, 200717 r POzor, není tam potenciometr! Mám takový dojem, že to měří přes kapacitu. (potenciometr musí mít mechanický kontakt a to může být problém). ty sam si kapacita !!! Upraveno Říjen 18, 200717 r od colins
Říjen 18, 200717 r POzor, není tam potenciometr! Mám takový dojem, že to měří přes kapacitu. (potenciometr musí mít mechanický kontakt a to může být problém). ty tam mozno tu kapacitu mas cize kondenzator len pozor ked uberes plyn tak on tu kapacitu ma. tak pozor na to ze ty chces brzdit a auto bude tahat p.s.: ostatni maju potenciometer tu mas rez tym pedalom
Říjen 10, 201113 r Zdravim a pozdravuji! Vůbec nemám tucha co to tady popisujete, ale nejde ten plyn něják načipovat aby jeho reakce trochu odpovídaly jeho pohybu?!? Díky moc!
Říjen 10, 201113 r nebude to stejně rychlé jako pedál s lankem. pamatuji se, že se dělal nějaký bazmek, který se zapojil mezi pedál a řj a on pozměňoval hodnoty, které posílal plyn jednotce. při sešlápnutí plynu poslal nejdřív hodnotu 100% a teprve za "chvilku" začal posílat správnou hodnotu polohy. ale já bych si to tam nedal
Říjen 18, 201113 r No za zkoušku by to stálo. Teď dám nohu na podlahu a zpět a vono nic... Při jízdě to ještě tak neva ale jakmile chci někde popojet nebo nedejbůůůh parkovat tak to je smrt. :aggressive:
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.