VašekHK Vloženo 20. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2007 Ahoj, rád bych poprosil o radu, zda jste se již někdo setkal s podobným problémem: Fabia combi 2003 1,2 47KW (cca 130 000km), při rozjezdu na 1 se klepe motor - v celém autě je slyšet a cítít vybrace, pokud přidám plyn (2500 ot) tak to někdy pomůže. 1. - myslel jsem, že to dělá slabý motor -prostě při rozjezdu se musí přidat plyn, aby to motor vůbec utáh. Jenže to se mi nepotvrdilo, kyž jsem sledoval otáčkoměr tak vůbec neklesne. 2. - něco na poloose - kloub ? Taky ne, zatáhnu ruční brzdu, auto se ani nehne, dám 1 a pouštím spojku (otáčky se drží cca 700): auto se začne klepat 3. - poslední co mě napadá: spojka? Při volnoběhu je slyšet spojkové ložisk (už se to tu řešilo - běžná věc?) a podobný zvuk akorát dost silnější je slyšet při tom klepání. Jo a dělá to pouze při rozjezdu (pokud se rozjíždím z klidu), pak při řazení za pohybu (stačí jet pomalu) už ne. Takže se ptám: co to může dělat, může to být spojka? Předem děkuji za každou radu. Vašek HK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 20. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2007 Jede ten motor vůbec na tři? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkoo44 Vloženo 20. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2007 Ahoj,rád bych poprosil o radu, zda jste se již někdo setkal s podobným problémem: Fabia combi 2003 1,2 47KW (cca 130 000km), při rozjezdu na 1 se klepe motor - v celém autě je slyšet a cítít vybrace, pokud přidám plyn (2500 ot) tak to někdy pomůže. 1. - myslel jsem, že to dělá slabý motor -prostě při rozjezdu se musí přidat plyn, aby to motor vůbec utáh. Jenže to se mi nepotvrdilo, kyž jsem sledoval otáčkoměr tak vůbec neklesne. 2. - něco na poloose - kloub ? Taky ne, zatáhnu ruční brzdu, auto se ani nehne, dám 1 a pouštím spojku (otáčky se drží cca 700): auto se začne klepat 3. - poslední co mě napadá: spojka? Při volnoběhu je slyšet spojkové ložisk (už se to tu řešilo - běžná věc?) a podobný zvuk akorát dost silnější je slyšet při tom klepání. Jo a dělá to pouze při rozjezdu (pokud se rozjíždím z klidu), pak při řazení za pohybu (stačí jet pomalu) už ne. Takže se ptám: co to může dělat, může to být spojka? Předem děkuji za každou radu. Vašek HK Ahoj mal som podobný problém Ked som auto naštartoval začalo sa triasť , pripadalo mi to ako keby otacky padli velmi nizko a auto sa dusilo. Rosvietila sa mi aj kontrolka spalín vyfukových plynov , dnes mi to dali na diagnotiku a zistili že na dvoch valcoch su vadne cievky. Oprava ma stala cca 5000. Potesi vsak ? Bol som nahnevany pretoze auto ma 2,5roka a ma najazdenych iba 26000km. Som trochu sklamany s poruchovostou fabii a to nie je moja prva navsteva servisu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VašekHK Vloženo 21. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 Ahoj,rád bych poprosil o radu, zda jste se již někdo setkal s podobným problémem: Fabia combi 2003 1,2 47KW (cca 130 000km), při rozjezdu na 1 se klepe motor - v celém autě je slyšet a cítít vybrace, pokud přidám plyn (2500 ot) tak to někdy pomůže. 1. - myslel jsem, že to dělá slabý motor -prostě při rozjezdu se musí přidat plyn, aby to motor vůbec utáh. Jenže to se mi nepotvrdilo, kyž jsem sledoval otáčkoměr tak vůbec neklesne. 2. - něco na poloose - kloub ? Taky ne, zatáhnu ruční brzdu, auto se ani nehne, dám 1 a pouštím spojku (otáčky se drží cca 700): auto se začne klepat 3. - poslední co mě napadá: spojka? Při volnoběhu je slyšet spojkové ložisk (už se to tu řešilo - běžná věc?) a podobný zvuk akorát dost silnější je slyšet při tom klepání. Jo a dělá to pouze při rozjezdu (pokud se rozjíždím z klidu), pak při řazení za pohybu (stačí jet pomalu) už ne. Takže se ptám: co to může dělat, může to být spojka? Předem děkuji za každou radu. Vašek HK Ahoj mal som podobný problém Ked som auto naštartoval začalo sa triasť , pripadalo mi to ako keby otacky padli velmi nizko a auto sa dusilo. Rosvietila sa mi aj kontrolka spalín vyfukových plynov , dnes mi to dali na diagnotiku a zistili že na dvoch valcoch su vadne cievky. Oprava ma stala cca 5000. Potesi vsak ? Bol som nahnevany pretoze auto ma 2,5roka a ma najazdenych iba 26000km. Som trochu sklamany s poruchovostou fabii a to nie je moja prva navsteva servisu.... Tohle nebude ono, jak píšu výše, je to jenom při rozjezdu z klidu na 1 a motor jde dobře (otáčky nepadaj). Spíš myslím něco mechanického -uložení motoru/převodovka, spojka atd. Ještě spíš než klepání je to takový otřesení (celé auto se jako zatřese - jako by bylo něco uvolněného) a je to cítit /slyšet ze předu. Vašek HK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 (editace) Něco podobného dělala kdysi tátova Felicie (při podobných kilometrech). Byla to spojka, respektive unavený přítlačák. Editováno: 22. Listopad 2007, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.