Přejít na obsah

2.0 FSI (110 kW)


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

..... po dálnici je jízda kolem 200Km/h, ....... nemám rád ty co jezdí ve městě 45Km/h max. už od malička mám radši rychlejší jízdu proto volím 1.8T RS .....můžu slyšet vaše názory?

Moje názory ti rád řeknu:

Kolik si toho najezdil, že chceš jezdit po dálnici 200?

A kolik chceš jezdit po městě, když ti 45 km/h vadí?

Jsem hasič a každou chvíli taháme z aut paka v podobným věku a s podobnýma názorama, jaký máš ty. Nejhorší na tom je, že to většinou odnesou ti, kteří za to vůbec nemůžou a jezdí podle (tebou odsuzovaných) předpisů.

to je pěkny no, tak nemusí zrovna jet ve městě 45km/h neříkám že zas musí letět 100km/h ale aspoň těch 55km/h to je pak o nervy za někým jet když jede 45km/h

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, tak jsem taky šťastným majitelem OII 2.0 FSI. Mám auto z rodiny a má nalítáno 170tisíc. Ale pořád jede krásně a nikdy na něm nebyla vážná závada. Za 10 tisíc km mě čeká výměna rozvodů - tak jsem zvědavej kolik za to vypláznu:( Jinak chci se zeptat, když budu chtít auto mýt, nemusim se bát ho celý (myslim z venku) ocákat vodou z hadice pak umýt, vyleštit atd.. ? Radši se ptám, protože jsem tu něco četl o cívkách náchylných na vodu, tak abych něco nepo... :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hadicí, nebo wapkou to je sand samozrejmost to umyvat.Nic se tomu nestane neboj. To bys to nemohl nechat ani venku na desti, kdyby tomu vadila voda z hadice. Normalne auto poradne odmoc, pak umyj bordel, oplachni, utri jelenici a pak muzes zacit voskovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem FSíčkařům.

Tak se ozývám po nějaké odmlce způsobené vymazlováním a orgasmy z mojí nové (ojeté) OII 2,0 FSI. Zejména se omlouvám Vorlajzovi, který mi od začátku držel palce aby koupě dobře dopadla :), ale to víš sám, neměl jsem čas na nic jiného než na nové autíčko. Už tak bylo vybavené opravdu hodně slušně a zbytek jsem si do něj (a na něj) nacpal ještě sám, takže teď má skoro všechno, co OII může mít. Je to moje krasavice a nemůžu se jí nabažit. Moji kluci z ní mají taky velkou radost (konečně porážíme maminku s jejím TDíčkem :p ). O jízdní, praktické a faktické dojmy z jízdy a našeho (tolik kontroverzního) motoru se s Vámi podělím v nejbližší době a taky přihodím pár fotek jak vypadala po koupi a jak vypadá teď. Už ji mám i pojmenovanou - po několika prvních jízdách s tímhle neskutečně tichým motorem jsme s klukama začali říkat maminčinu TDíčku "Traktůrek", načež naše maminka vtipně kontrovala a nazvala naše nové FSíčko "Otesánkem", což se také okamžitě ujalo :) . Takže máme teď doma stříbrný Traktůrek a červeného Otesánka :-).

Editováno: , autor: Merlin 67
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otesánek má 73 tisíc (z toho jsou dva moje), ale i po těch pouhých 2 tisících jsem na tom stejně jako Ty (myslím s tím citovým vztahem). Ten motor je opravdu hodně zvláštní, a já si na něj nemůžu stěžovat. Fotky sem dám, až ho na nějakém vhodném místě zblejsknu, do teď jsem ho zkrášloval. Naposled jsem na něj přidal ta nová světla s led diodami (v černém provedení), ale teď mě tam zase ruší ty stříbrný mlhovky a moc svítivý chromový rámeček kolem masky chladiče, takže to budu ještě ladit :-) - už to mám vymyšlený, jen to zrealizovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě skoro vždy veškeré nadšení končí nedostatkem času nebo peněz:-) a s Rozárkou jsem spokojenej už teď jak vypadá. Sice je na ní po minulém majiteli pár škrábanečků, tak se snad časem odhodlám to nějak zakrýt. Ale, musím zaklepat, zatim nic nevrže, z motoru divný zvuky nevycházej a jezdí jako drak - tak snad to tak vydrží :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze začátku průměr 9,3l teď jsem to stáhnul na 8,5l. Je pravda, že se snažím jezdit ekonomicky, ale ne zase extrémně. Hodně řadím šestku i ve městě - ten motor má dost velkou sílu a vůbec mu to nevadí, prostě jen udržuje rychlost, kterou jsem získal na čtyřku a pětku. Samozřejmě, že nijak neakceleruje, je to prostě rozjetí, šestka a jen takové lehtání plynu kolem 1,5 tisíce otáček, ale na to, aby po městě plula těch 50 to stačí, a když potřebuju přidat podřadím. A na spotřebě je to fakt znát. Cca 80 procent jezdím kopce a město, takže si myslím, že na benzínový dvoulitr super spotřeba. Dělá mi prostě radost a ten pocit, že mám pod kapotou dvoulitr je fakt skvělej, rozhodně lepší, než kdyby tam byla čtrnáctka s dvojitým turbem (byť s o něco vyšším výkonem), co do aut začínají cpát teď. Pro ten pocit fakt oželím i tu o něco vyšší spotřebu :-). A dálku (cca 300 km) jsem zatím jel jen jednou - spotřeba 7,3l. No prostě - tohle auto je SUPER :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozárky původní majitel jezdil hl. Česko - Německo a zpět. A nebylo to žádný "prase", takže Rozárka by snad měla taky držet a vydržet.

Já myslím, že vydrží.Ve firmě jsme měli jednu 2.0 FSI-naběhala 315 000 km něž skončil leasing a nebyly s ní žádné potíže.Jen normální servis.Samozřejmě se během toho času měnily všechny díly podléhající opotřebení ale nikdy nás nevypekla nečekanou poruchou.Osobně si motor 2.0 FSI velice cením.Jezdila hlavně dlouhé štreky do Německa a opravdu bez problémů.Spotřeba se pohybovala mezi 7,2-8,7 i z toho je vidět,že se s ní jezdilo velmi solidně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím vás páni FSIčkari mám na vás jednu otázku. Mám tiež tento motor teda 2.0 FSI a veľmi by ma zaujímalo aké sú rozdiely v kódových označeniach týchto motorov, v čom je medzi nimi rozdiel. Zistil som že existujú 3 typy s označeniami BVX,BVY a BLR. Mne sa zatiaľ podarilo zistiť len toľko že BVX montujú zrejme len do Scoutou a rozdiel by mal byť v tom že ma vrstvené vstrekovanie paliva, a tie dva by mali mat homogénne. Viete mi povedať niečo viac k tomu.

Ďakujem.

Inak mimochodom tiež mam Scoutika 2.0 FSi a maximálna spokojnosť, 4x4 je super vec.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...