Host vladoc Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Ahojte, mal som taky maly problem s brzdovymi platnickami, boli zodrate na lavej strane, pri demontazi sa zistilo ze je to preto lebo cely kotuc lieta ako chce,najprv sme mysleli ze vadne lozisko ale nebolo ho pocut. Tak to mechanik dotiahol a bolo to ok. Ta velka matica nema nejake zabezpecenie proti uvolneniu? Je to oct 1,9 tdi 66 kw 2003. Dik za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Ahojte, mal som taky maly problem s brzdovymi platnickami, boli zodrate na lavej strane, pri demontazi sa zistilo ze je to preto lebo cely kotuc lieta ako chce,najprv sme mysleli ze vadne lozisko ale nebolo ho pocut. Tak to mechanik dotiahol a bolo to ok. Ta velka matica nema nejake zabezpecenie proti uvolneniu? Je to oct 1,9 tdi 66 kw 2003. Dik za odpoved. Nemá, ale jestli to ložisko bylo povolený, tak tě stejně znova čeká výměna, protože stačí jet kousek s takhle povoleným ložiskem a je v háji. Dotahuje se to hodně velkým momentem, když nemáš tak velkej momenťák, tak se to dělá třeba 1m dlouhou trubkou na trháku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host vladoc Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Nemá, ale jestli to ložisko bylo povolený, tak tě stejně znova čeká výměna, protože stačí jet kousek s takhle povoleným ložiskem a je v háji. Dotahuje se to hodně velkým momentem, když nemáš tak velkej momenťák, tak se to dělá třeba 1m dlouhou trubkou na trháku... Tak to aj dotahoval, len dufam ze sa to zase neuvolni, neviem ako sa to vlastne mohlo uvolnit mam to auto len mesiac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Tak to aj dotahoval, len dufam ze sa to zase neuvolni, neviem ako sa to vlastne mohlo uvolnit mam to auto len mesiac. Asi to někdo předtím pořádně nedotáhnul, jiná možnost není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 29. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2007 Tak to aj dotahoval, len dufam ze sa to zase neuvolni, neviem ako sa to vlastne mohlo uvolnit mam to auto len mesiac. Při výměně se má použít nová matice. To právě proto, aby nedošlo k povolení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Při výměně se má použít nová matice. To právě proto, aby nedošlo k povolení. To je možný, ale ono když se to pořádně utáhne tak se to samo jen tak nepovolí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 To je možný, ale ono když se to pořádně utáhne tak se to samo jen tak nepovolí. Není možné, aby se 12tihranná "nylon stop" matice sama povolila! To ten, kdo do toho minule rýpal, udělal svou práci špatně. Při každé demontáži se tato matice bezpodmínečně musí dát nová. I když 1 ks stojí 200,- kč. Myslím, že utahovací moment je 220mn... Je pravda, že to ložisko je po smrti. Bez utažených poloos se auto ani nesmí pustit ze zvedáku na kola, natož tak s ním kousek jet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coyote Vloženo 31. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2007 To MilanII: - dle DP je 250Nm, pak povolit o otacku a utahnout 50Nm a pak jeste o 60 stupnu ... kdyz sis to delal sam, delal si to taky takhle, nebo jen utahnul napoprve a konec? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 1. leden 2008 Sdílet Vloženo 1. leden 2008 že se vměšuju do debaty, ale dělal jsem to vloni, jak uvádí DP, nejdříve moment pak povolit znovu moment a přes hodiny úhel, měl jsem předtím renaulta kde bylo prostě 220 Nm a toť vše, u octávky je to většinou všude moment + úhel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host vladoc Vloženo 3. leden 2008 Sdílet Vloženo 3. leden 2008 Zatial som na tom dead lozisku asi tak 300 km a zatial nijaky zvuk tak neviem ci ho aj tak menit, alebo ho nechat kym nezacne hucat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 4. leden 2008 Sdílet Vloženo 4. leden 2008 Zatial som na tom dead lozisku asi tak 300 km a zatial nijaky zvuk tak neviem ci ho aj tak menit, alebo ho nechat kym nezacne hucat. Zatím to nech, až to bude hučet, tak to poznáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host vladoc Vloženo 14. Červen 2008 Sdílet Vloženo 14. Červen 2008 Este stale nic nehuci, 4000 km a nic. Je to mozne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 15. Červen 2008 Sdílet Vloženo 15. Červen 2008 Asi si měl štěstí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sagič Vloženo 20. Červen 2008 Sdílet Vloženo 20. Červen 2008 taky sem mel povolenou matici a takhle vypadalo ložisko, nehoráznej hukot ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antle Vloženo 13. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2008 Jakým nástrčkovým klíčem se dotahují ložiska předních kol?Normální Gola 32 tam nejde.Díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
merlin579 Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 Musíš si sehnat dvanáctihranný ořech,zkus kouknout do obi,baumaxu apod.I když já ho sehnal až přes prodejnu nářadí,kde mi ho prostě objednali přímo z Tony.Pakárna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Marada Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 tak taky mě už hučí levé přední, jaká prosím je cena ložiska a a celkové náklady na opravu? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antle Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 cena ložiska se pohybuje od 800 Kč neznačkové až po 1800 Kč značkové,je to docela náročné na opravu.Kolik máš najeto?Já dávám poprvé a mám 260t.km,pokud nejsi zručný mechanik doporučuji se obrátit na solidní servis,značkový nedoporučuji cenově přehnané....cca 3500 Kč.Skus firmu APM docela solidní ceny a mají i svůj WEB. Zdravím Tonda Lerek PS.Jsem vyučený automechanik a mám praxi od roku 1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Marada Vloženo 17. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2008 (editace) no právě mám najeto jen 140tis, zdá se mi to brzo na výměnu ložiska, já bych si toho nevšiml ale upozornil mě na to mechanik když sem byl v servisu s jiným problémem, a opravdu když vypnu radio a při vyšší rychlosti ca od 70km/h zatočím na rovince nepatrně do prava tak se ozývá zatím lehký hukot od levého kola...... a díky za ty ceny, sám to dělat nebudu, nemám na to ani nářadí,,,,,sem elektikář.....) Editováno: 17. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilošK Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 Chlapi nevite nekdo oznaceni toho loziska do predniho kola?Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
antle Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 Ložisko nemá speciální označení,pouze kod.doporučuji web APM tam je to rozklíčované.Kup sadu s novou maticí a doporučuji značkové ložisko nejlépe FAG je to špičková kvalita a ta se rozhodně vyplatí Mnoho Spokojených kilometrů přeje Tonda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilošK Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 Jo dik ...staci teda jen rict v tom krame ,ze chci lozisko na octu - predni a oni uz budou vedet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.