Přejít na obsah

Prověšené dveře


mirasro

Doporučené příspěvky

Stalo se mi to samé co tobě, taky jednou foukal silný vítr a mě se ty dveře vysmekly z ruky a práskly do dorazů (dveře byly tak spadlý, že při otevírání drhly o blatník), matka mi nepomohla, tak jsem mezi dveře a spodní pant dal cca 1mm plech a je po problému :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O to oko ti teď budou drhnout, protože jsou ty dveře spadlé, to oko nech tak jak je, protože při zavření se díky tomu oku přizvednou do původní polohy. Jestli vydržíš, tak ti to za chvíli (asi hodinu) půjdu vyfotit a popíšu ti, co je potřeba udělat ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to byl nafotit, musíš si z 1 mm plechu vystřihnout obdélník 5x8 cm a jak jsou na tom plechu ty černé tečky, tak tam asi v těch místech by měly být vyvrtané otvory na šrouby o průměru tuším 8 mm. Postup montáže, otevřené dveře si něčím podepři (já jsem je podepřel heverem, tím nehrozí riziko poškození horního pantu), vyšroubuj 2 šrouby, kterými je spodní pant přišroubovaný ke dveřím, dveře kousek přidzvedni (např. tím heverem), vlož mezi dveře a pant plech, vyznač si díry na vyvrtání, pak do plechu vyvrtej díry na šrouby a namontuj. Přeju hodně zdaru při montáži ;)

post-8731-021329300 1288530050_thumb.jpgpost-8731-013380800 1288530064_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za návod, souhlas s Konnym, mně matka napodruhé taky nezabrala, nechci si urvat dveře, to tam dám radši ten plech.

Je ale zajímavý, jak se ty dveře zvednou, když se ten pant podloží plechem, to mi hlava nebere. Nepozvednou se ty dveře tím, když se odšroubuje spodní pant a dveře se zvednou heverem? Ten plech je tam k čemu? On ty dveře pozvedne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač, jinak to zkus to a uvidíš, že se ty dveře zvednou, ten hever na to nemá vliv, protože když nebudeš mít spodní pant přišroubovanej ke dveřím, tak když ty dveře přidzvedneš tím heverem, tak se ti jen udělá mezera mezi dveřmi a tím pantem (pak tam budeš moct vložit ten plech). Jinak jsem ti to názorně namaloval na fotku, tak snad to z toho půjde pochopit ;)

post-8731-009104400 1288547822_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím že to pomáhá, ale u mě to opravdu nepomohlo, matku jsem měl obalenou v textilní pásce, ale jak jsem na to tak tlačil, tak se i přes tu pásku ta matka obtiskla, opravdu už jsem se bál, že tam něco praskne, tak jsem víc netlačil. Myslím si, že jak ty dveře třískly do těch dorazů, tak se ten pant asi nějak natáhl, protože si to jinak neumím vysvětlit, ten plech to zatím vyřešil, možná časem dám novej spodní pant a bude... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlásím opravené dveře, hodný soused mi nachystal 1 mm tlustý nerez plech, vyvrtal jsem díry a jen našrouboval. Dělal jsem to při úplně otevřených dveřích a není je třeba ani podpírat při zasouvání plechu. Nečekal jsem, že tak tenký plátek může o tolik zvednout dveře. Teď dveře zavírám prstem. Díky za dobrou radu

post-30270-033843800 1288951984_thumb.jp

post-30270-023866200 1288952003_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že ti tato oprava pomohla. Taky jsem se divil, co dokáže udělat 1 mm, ale opravdu to stačí a s tím podepřením dveří, já jsem to dělal v garáži a zrovna jsem neměl možnost je otevřít naplno, tak jsem je projistotu podepřel tím heverem a co se týká zavírání, taky je teď krásně zavírám lehkým popostrčením ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...