Publikováno Únor 26, 200817 r Zdravím všechny...mám takový nepříjemný problém s mojí fabkou 1.4 16V 74kW 2001.Když mi auto stojí víc než asi deset minut,nastává problém se startováním...trvá to asi 5-8s než motor naskočí,při otevření dveří u řidiče totiž je slyšet zbytečně dlouho čerpadlo, které moc nadávkuje palivo.Když odemknu auto a vlezu dveřmi spolujezdce,tak je vše v pořádku,brnknu a jedu...pravděpodobně je tam nějaký systém obohacování při mrazivém počasí, který je v mém případě stále v provozu...měl jsem to ve Škoda bohemia v Kutné Hoře a nic...měli to tam asi týden a při odjezdu mi mávali,pač byli rádi že se mě zbavili...Nic nevyřešily,zkoušeli novou vstřikovací lištu,kabely jsou prý ready a problém v dveřním spínači pry není...vše prý poukazuje na řídící jednotku motoru (sakra)...Děkuji předem za vaše příspěvky.Je to opravdu nepříjemný problém,to mi věřte...Jo a diagnostika nic.
Únor 26, 200817 r podla popisu (ak je korektny) tak staci cez VAG/VAS deaktivovat zapnutie palivoveho cerpadla pri otvoreni vodicovych dveri a je po probleme
Únor 26, 200817 r Autor Mohu to vyzkoušet, ale mám zato že to nelze...pouze odpojit konektor spínače na dveře,ale to potom nefunguje spousty jiných věcí,což nechci.Ale přes vag/vas to určitě vyzkouším,jestli to tam někde najdem...nevíš takhle náhodou kde to hledat?
Březen 11, 200817 r Autor Nevím...nejde to vyrušit.Nevíte někdo adresu, nebo něco jak bych mohl tento problém odstranit??
Březen 11, 200817 r Bylo by dobré změřit tlak paliva když to čerpadlo běží, mělo by tam byt okolo 0,3 MPa. Ten tlak je konstantní a udržuje se v palivovém filtru, takže palivo se vrací hned do nádrže. Ten filtr by mohl být problém mělo by se to proměřit.
Březen 11, 200817 r Zrušení funkce předčerpání paliva - překódováním BSG - odečti od současného kódování hodnotu 16384
Březen 12, 200817 r Něco mi říká, že to bude řídící jdnotkou.. Zkus sehnat na vypůjčení jinou a zkus to s ní.. Měl jsem podobnej problém u felície, alternátor dával víc a vypálil něco v ŘJ, pak ji bylo potřeba vyměnit a bylo to vyřešený.. samozřejmě ještě opravit altík.. ale snad to nebudeš mít tak horký jako já tenkrát..
Březen 12, 200817 r Autor Něco mi říká, že to bude řídící jdnotkou.. Zkus sehnat na vypůjčení jinou a zkus to s ní.. Měl jsem podobnej problém u felície, alternátor dával víc a vypálil něco v ŘJ, pak ji bylo potřeba vyměnit a bylo to vyřešený.. samozřejmě ještě opravit altík.. ale snad to nebudeš mít tak horký jako já tenkrát.. Tak že je to špatná řídící jednotka mi říkal už mechanik v bohemce v Kutné Hoře,ale jistý si nebyl...sehnal jsem novou ŘJ,stejné číslo ale na konci místo BK je DF.Je to jednotka do novější fabky 74kW s jiným zapalováním,což nelze sladit!Takže tu mám jednotku navíc k prdu...jo a palivo tlakuje v pořádku!
Březen 12, 200817 r Na vrakáči tu kterou potřebuješ určitě za pár seženeš.. podle mě to bude právě ŘJ.. ale nemusí samozřejmě,,
Březen 13, 200817 r Mam uplne stejnej problem tak kdybys to vyresil tak sem prosim napis svoje poznatky diky.
Listopad 11, 20168 r Zdravím, čistil jsem za chodu motoru škrtící klapku pomocí spreje na klapky a to jsem neměl dělat.Po vyčištění auto špatně chytá.Před čištěním chytalo na čtvrt úvratě a nyní motor po chytnutí houpne a má tendenci chcípnout.Občas i chcípne.Čím to může být?
Listopad 11, 20168 r Bodejť.taky mě to napadlo.Bohužel co jsem měl vaga v noťasu tak mi po instalování W10 přestal chodit.Jen to umí mazat chyby.U dalších vecí třeba u základního nastavení nebo zkoušky akčních členů to píše že nemám licenci.
Listopad 16, 20168 r Tak zákl. nastavení klapky ok.Zkontroloval jsem v bloku hodnot i MAF čidlo a taky vše ok.Tak už nevím čím by to bylo.Že jsem se na to nevyprd!!!! Upraveno Listopad 16, 20168 r od labi
Listopad 16, 20168 r Jediné co mohu poradit je odkaz na můj příspěvek z jiného tématu, mně to pomohlo. Víc nedokážu:
Říjen 8, 20195 r Zdravím všechny.Jsem majitelem Škoda Fabia elegance 1.4/16V rok 2000, a v poslední době pozoruji, že jak startuji déle to točí než chytne motor. Včera jsem jel na noční a už ten start byl delší,ale jak jsem chtěl ráno v6 nastartovat,tak to strašně dlouho točilo,ale nakonec chytlo a u startu svítí žlutá kontrolka posilovače a pak zhasla. Svíčky jsou měněné a káble mi mechanik taky prošel.Auto jsem koupil v bazaru dovoz Německo v lednu tohoto roku, a jak jsem ho kupoval a chtěli ho nastartovat, tak museli nejprve dobít baterii. Prosím tímto o radu v čem by mohl být problém.Děkuji všem ochotným poradit
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.