Přejít na obsah

Instalace PC do auta


Doporučené příspěvky

To Mr.Mira: prosím, jak budeš řešit to startování při zapnutém počítači, kdy může klesnout napětí, napiš, jak jsi dopadl. Úplně si neumím představit, jak to budeš měřit a zapojovat, ale dost by mě to zajímalo. Díky.

Predstavuju si to jednoduse :) Obe baterie (hlavni 12V/75Ah a zalozni 12V/1,2Ah) kazda pres vlastni usmernovaci diodu (pravdepodobne s chladicem, potece tam kolem 5A) budou zapojeny na spolecny + pocitacovyho zdroje. Bude tam sice ubytek na tech diodach, ale nic kritickeho. A pri startovani kdyz napeti hlavni baterie sleze nekam k 6-8V se tenhle pokles proste pres diodu nedostane a pocitac bude napajenej ze zalozniho aku.

Ted nejak nemam na hardwarovy veci cas, hraju si se softwarem. Postahoval jsem na zkousku hromadu systemu do CarPC a postupne testuju. Kdyby mel nekdo zajem, seznam je na http://www.mp3car.com. Bohuzel vetsina vyvojaru skoncila v roce 2005-2006. Ale tech par projektu co pokracujou (nektere komercne) vypadaji dobre. Me se teda zatim nejvic libil XBMC(free), kterej neni primo pro auta, ale pro HTPC - jenze ten nepodporuje (zatim, je to slibeny) dotyk. display a dalsi auto-veci, jako OBD diagnostiku, BT handsfree, navigaci a tak. Je to proste jen multimedialni centrum co prehraje vse vcetne .iso obrazu DVDcek...

Ted testuju Centrafuse (http://www.fluxmedia.net/Default.aspx) a mam pripravenejch dalsich sest systemu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledal jsem nějaké dotykové obrazovky, které by se daly umístit místo originálního rádia Stream. Představa je následující: originální rádio vyhodit, místo něho umístit dotykovou obrazovku a do kufru umístit počítač. Zatím jsem našel jen obrazovky, které by dost narušily vzhled interiéru. Ideální by bylo, kdyby to vypadalo jako Rockdale, ale aby to nebyl počítač s WinCE, ale jen dotyková obrazovka. Prakticky by ani nevadilo, když nebude mít ovládací prvky a slot pro CD.

To Mr.Mira: Prosím uvažoval jsi i o použití Windows Media Centre? Osobně jsem s ním nepracoval, tak nevím, jestli se neptám hloupě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak o instalaci PC do auta zase uvazuju, ale jineho auta nez OII.

Chtel bych 1DIN vysouvaci monitor, idealne elektronicky, ale zaroven chci aby sel natocit i do strany. Ale co jsem se dival, tak ty motorizovane nejdou natocit do stran a ty co jdou natocit i do stran nejsou motorizovane :(

A pak bych potreboval hodne dobry navigacni SW pro Win XP (mozna bych sel do Win 7 kvuli dotyku). Nevim jestli iGO neni jen pro PNA/PDA ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Tak ja to tu trochu ozivim, nasel jsem moc zajimave stranky firmy JSComputers a to : http://www.pcdoauta.cz

Vypada to, ze od nich vezmu:

Zdroj M2- ATX- HV 6- 32V DC/ DC 140W

a

CarTFT CTFDINTFT-1 - 7" InDash VGA Touchscreen USB (Motorized, Radio, Card reader)

- ten display je super ze obsahuje zaroven zesilovac, cili odpadaji problemy jak propojit CarPC s reprosoustavou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...