drejk Vloženo 1. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2019 Tak jsem v pátek vyměnil palivový filtr, hned první start kuckal než pořádně natáhlo čerpadlo, ale potom další start byl lepší asi jako 5 let zpět, motor naskočil sotva se přehoupl píst. Říkal jsem si paráda to bude ono, druhý den jsem ještě sundal a vyčistil důkladně klapku. Nemám VAG tak jsem nedělal žádné nastavení, ze začátku hodně kolísal volnoběh a po několika jízdách se to samo srovnalo. Ale rozsvítila se kontrolka motoru asi to souviselo s tou klapkou protože už také zhasla. Bohužel v neděli ráno opět problém při startu jako před tím, takže to stejně nepomohlo. Zjistil jsem také že když je auto ještě studené tak jede lépe a až když je motor rozpálený tak vždy cukne třeba když nechám dojíždět na kvalt bez plynu a následně přidám plyn tak je prodleva a cukne do tahu jako kdyby byla vůle ale nedělá to pořád tak to nechápu a nevím jestli to souvisí s těmi kolísavými starty. Koukal jsem i na vzduchový filtr, je trochu zanesený, ale nevěřím že to bude tím. Pro zajímavost jsem starý paliváč rozřízl a byl už v hrozném stavu a výměna byla i tak vhodná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 5. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2019 Kamarádovi mechanikovi se moc nechce do měření tlaků ani ničeho jiného, pořád říká že mám jezdit a dávat tomu čouda jestli to nepřejde lepším palivem z jiné pumpy, prej stejně nevěří že to bude podpálené při 56000 byť je to staré 15let. Mám počítat s tím že to bude nějaká blbost, ale horší na to přijít. problém je že nemá diagnostiku na škodovky. Dělá hlavně francouze. Ono to může způsobovat milion příčit a já přeci nebudu postupně měnit všechno zbytečně. Aktuálně stále řeším občas po studeném nebo vlažném startu chvilkové zakolísání, pak již běží normálně a dělá to hlavně když jsou vedra. Ale více mi vadí že vždy za jízdy po deceleraci a následné akceleraci trochu škubne, je to nepříjemné. Když se to chová stejně i s odpojeným konektorem od EGR mohu problém s ním vyloučit? napadlo mě jestli nemůže být stále pootevřený nebo tak něco. Pokud bych si chtěl pořídit nějakou VAG diagnostiku, jaký kabel a software bych potřeboval na nejen sledování, ale třeba i nastavení po čištění klapky apod. Ten kamarád si na Peugeot objednal z aliexpresu Diagbox a já mu to potom instaloval do NTB a běhá mu to krásně na všechny pažouty a citrony za pár korun. Nemůže mi to škubání způsobovat že jsem po vyčištění klapky nenechal provést tu adaptaci i když se to samo srovnalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2019 stačí ti obyčejný KKL kabel na alíku a VAG si stáhneš na uložto https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190705075503&SearchText=KKL+vag+com&switch_new_app=y Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 5. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2019 A to co se u nás prodává třeba u zeleného marťánka za 3kila je to samé? Přeci jen z ali to trvá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2019 jj, stejné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 8. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2019 Už mám ten KKL kabel a na windows 10 běhá VAG 304 i 409, když dám měřené hodnoty tak tam ukazuje teplotu asi reálně, za studena včera kolem 22° a po zahřátí asi 85° a zvedala se pozvolna. Myslím že čidlo to nebude. Pak tam byli různé hodnoty času vstřiků a absolutní tlak na volnoběh kolem 275 mbar a při sešlápnutí plynu kolísalo i kolem 500 mbar, nevím jaké hodnoty jsou správné tak neřeším. Chyby jsem tam nějaké měl, ale to asi souviselo s tím jak jsem měnil paliváč, zkoušel odpojovat EGR konektor. Smazal jsem a uvidíme co bude dál. Natankoval jsem na Schell benzín vpower 95 a zatím mi start nezazlobil, ale nechci to zakřiknout. Vypozoroval jsem že když není motor ohřátý na provozní teplotu tak je volnoběh takový lehounce nestabilní a je to trochu cítit jak se potřásá až do sedačky, jakmile je plně zahřátý tak to ustane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drejk Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 (editace) 2 měsíce jsem tankoval lepší benzín shell vpower 95 a problém zmizel, ale dnes jsem musel vzít na benzině efectu 95 a hned při dalším vlažném startu zase jak traktor na volnoběh než se protůruje. A to jsem před tím tankoval úplně jinde. Mám zkusit laborovat se svíčkama? Třeba jiné nebo změnit odtrh? edit: závada je v tlakování do chladícího okruhu, následně voda prolíná do válce a brání asi hoření. Po jízdě s povoleným víčkem na expanzce je start potom ok. Editováno: 25. Květen 2020, autor: drejk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.