Přejít na obsah

Rada pri koupi kola (ne na auto)

abado

Doporučené příspěvky

ja mam taky rock machine hehe, starej jak dedovo backory, dostal jsem ho snad k 16tinam, ale porad jezid, driv sem se vo nej hodne staral a jezdil skoro vsude na kole...ted uz nic moc, akorat jeste v dobe jeho nejvetsi slavy sem ho celej pre-brandoval na SCOTTa :D to me tady odbornici asi zabijou ::)

mam takovej ten divnej ram do malyho trojuhelniku, jen predni odpruz.vidle (uz teda menena) a zbytek serie, lamoidni kolo asik :)

ale me zatim staci a sjelo i zadni stranu jestedu po sutrech :)

ja na rock machine nemuzu zatim tedy rict nic spatnyho kdyz mi slouzi uz veru 7 let :)

JA mel..ani nevim co . jeku Piranhu ..mel sem ji od 10.. dokud sem nepil bylo vpoho..pak jednou myslim v 16..nebo 17 .. sme hraly zapas..ja ji nechal tam.. pac sem mel vypite a myslel sem ze sem sel pesky..a kolo sem od ty doby nevidel... :feve: uh ho hledam 5 let :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koupil od kolegy jetý kolo, za 5500 tis. :)a pohoda, naboje včetne přesmykovače shimano deore lx, brzdy Véčka ( jde to ), akorá vymenim prední vydlu za hydrauliku a uzamykatelnou a je to...nášlapy SPD a botky jak fík za 2 tis.... a mě to stačí :-)

Odkaz ke komentáři

A co se tyce kotouču, tak samozrejem ideal je mit hydrauliku, ale i kotouce na bovdenech brzdí výborne !!!!!

Tak ono to je vse o penezich ze... to je i u aut.. pokud das za auto 1milion... nebo 100tisic.. tak je rozdil vnich asi... a tj i u kol.. a vlastne u vsecho....penize sice nejsou vse...ale bez nich ste v pi** lol

Odkaz ke komentáři

Z mechanických kotoučovek jedině Hayes MX1, Avid BB7 a WinZip MAX. U těch winzipů se pohybují obě destičky a ne jako u ostatních mechanik, kde se vysouvá jen jedna destička a tou se dotláčí kotouč k té druhédestičce.

Mechaniky jsou lehčí, jednodušší na údržbu a dnes není i účinnost špatná.

Pak dej vědět co jsi pořídil, jen připomínám, že se kolo skládá z rámu a komponentů. Pokoud koupíš normální kolo od normálního prodejce, tak na špatný rám nenarazíš. A komponenty od Deore výš OK. Jen nekupuj kolo, kde jsou řadící a brzdové páky dual control, to je furt rozeštelované a ty páky mají po sezóně děsný vakl.

Odkaz ke komentáři

Ja mam vybrano toto, takze jakmile budou $$$ du do nej :

produkt238.jpg

Frame – Alu Lite 7005 RFR-Geometry

• Sizes – 16”,18”,20”,22”

• Forks – Suntour XCM LO, 80mm, Lockout

• Headset – Ritchey Logic OE semi-integrated

• Stem – Ritchey OE

• Handlebars – Ritchey OE

• Derailleur – Shimano Deore XT Shadow

• Levers – Shimano Deore

• Changers – Shimano Deore Rapidfire-Plus

• Brakes – Hayes Stroker

• Crankset – Shimano M442, 44x32x22, 175mm

• Cassette – Shimano HG50 11-32, 9-sp

• Chain – Shimano HG53

• Rims – Rigida Sphinx UP

• Hubs – Shimano VR:VM40/HR:RM30

• Tyres – Schwalbe Smart Sam 2.1

• Pedals – Fasten Alu

• Seat – Scape Active 4

• Seatpost – Scape Light

• Weight – 12.7kg

Odkaz ke komentáři

Tak jestli můžu poradit jako zkušený bajker, tak kolo do 15 000,- Kč nekupovat ani ve snu a už vůbec ne v těch všelijakých super hyper marketech. Hlavní nevýhoda všech těch kol do 15 000,- je šilená váha, ty kola jsou těžká jak ukrajina a jednotlivé komponenty jsou tak jen na víkendové použití...

Já si na tuto sezónu koupil (opět) nového bajka pač na tom starém jsem měl nalítano 65 000 km a rám už byl tak unavenej, že byl měkej jak máslo, ale jinak kolo super, vidle byla původní pouze jednou ročně repas a ostatní věci na kole beru jako spotřebák protože při nájedu nějakých 15 000km ročně to i jinak nejde brát :D

Takže pokud nechceš do kola investovat žádné další prachy tak si kup minimálně bike za 25 000,- Kč , v opačném připadě když si koupiš bike za 12 000,- tak do něj budeš cpát prachy jako já do biku za sto litrů, jenže při úplně jiném nájezdu km.

A na závěr chci jen říct, že pokud chcceš cyklistiku provozovat na slušné úrovní tak tě to vyjde dráž jak provoz a údržba vlastního auta B)

Odkaz ke komentáři

Já bych si taky dovolil přispět s trochou do mlýna.

V první řadě je hlavně potřeba vědět, co od kola člověk čeká. Pak je teprve možné vybírat. Pokud někdo kupuje první kolo a má na něj 12 tisíc, do té doby nejezdil, tak nemá smysl investovat víc. Samozřejmě by měl kolo lehčí a s vyšší životností, nicméně to on těžko může na začátku, bez zkušeností, ocenit. Navíc se nepředpokládá nějaká extra zátěž, pokud do té doby nejezdil. Já jsem měl první horské kolo před 14 lety, bylo to tehdy postavené na řadě STX, což je podobné jako dnešní Deore. Na tom kole jsem jezdil řekl bych dost, dostávalo zabrat hlavně v terénu a odjel jsem i nějaké závody. Do dneška to kolo jezdí, a měnilo se pouze pár věcí (přehazka, zadní náboj, samozřejmě pár kazet a řetězů) Třeba řazení původní a stále perfektní. Dobrej příklad k ilustraci toho, že když je o to pečováno, vydrží to dlouho. Kolo jsem si servisoval sám, ale nebylo toho moc třeba. Dneska mám už přesnou představu co od kola čekám, a její naplnění mě, bohužel, stojí mnohem víc peněz ;)

K tomu CUBE co sem pastnul MichalF - vidlice XCM je opravdu dost tragická, min si zkus připlatit za to XCR jak už tu někdo psal. Je mezi nimi dost propastný rozdíl ve zpracování i funkci. Jinak designově nádherný kolo, jen mi přijde podle tabulkové hodnoty dost těžký, ale nejspíš je to v téhle cenové relaci běžné.

Odkaz ke komentáři

Potřebuji poradit jestli koupit značku kola Kellys nebo Trek chci koupit krosový kolo.

Takhle nelze radit. Trek je mezinárodní, jeden z největších výrobců použitelných kol (nepočítám supermarketové značky). Kellys je slovenská značka s mnohem menším záběrem, ale rozhodně to neznamená, že dělá horší kola. Měl jsem doma obé a obé mohu vřele doporučit. Pro lepší pomoc s výběrem je třeba srovnat konkrétní modely a ceny....

Odkaz ke komentáři

Takhle nelze radit. Trek je mezinárodní, jeden z největších výrobců použitelných kol (nepočítám supermarketové značky). Kellys je slovenská značka s mnohem menším záběrem, ale rozhodně to neznamená, že dělá horší kola. Měl jsem doma obé a obé mohu vřele doporučit. Pro lepší pomoc s výběrem je třeba srovnat konkrétní modely a ceny....

Např.

http://www.trek-bikes.cz/index.php?&sh...p;product_id=35

http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...0&pID=15410

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...