Přejít na obsah

Zvláštne zvuky počas chodu klimatizácie


bomberman

Doporučené příspěvky

Ahoj, dopredu sa ospravedlňujem ak sa táto téma už riešila, ak ano stačí keď postnete link. Prehľadával som však fórum a nenašiel som nič obdobné. Ide o problém s manuálnou klimatizáciou v Octavia kombi 1.8T r.v. 2000, chladivo bolo menene, doplneny aj olej, tesnost OK, VAG OK, klima chladí super, okno sa nerosí, kondenz odkvapkáva, vrtule na chladiči sa točia, nič nesmrdí, vzduch nemá prehnanú vlhkosť, ale co sa mi nezda, ze počas chodu klimatizacie sa občasne ozve taky jemny ale zretelny trubivy zvuk, neviem k comu to prirovnat ako ked ide elektricka do zakruty :D, znie to ako hudobny nastroj flauta ci klarinet, ide to kdesi z prednej casti, bud z motora alebo pod palubnou doskou. Sičanie to rozhodne nieje. Stretol sa s tym uz niekto ? Mam si robit obavy ?

Všimol som si tiež, že to najčastejšie spraví keď na neutráli vyženiem nakrátko otáčky motora.

Ten zvuk sa mi fakt nepáči, začína to robiť čím ďalej tým viac. Znie to ako keby bol v tom okruhu nejaký dosť veľký tlak a v niektorom najslabšom mieste spoja sa to potom uvoľňuje. Už len čakám kedy vybuchne nejaká trubka :) (čo je asi nezmysel, len má človek z toho taký dojem). Ako keby nejaký materiál "zíval únavou" :). Keď klímu vypnem, tak ešte 2-3 sekundy si zanôti (tak isto len občasne) a potom zvuky zmiznú.

Ak ste sa s tým stretli a nejak to vyriešili, prosím dajte vedieť, bojím sa aby som používaním klímy ešte viac niečo nerozkazil, sú to predsalen drahé hračky toto. Vopred vďaka za každú radu či skúsenosť.

Editováno: , autor: bomberman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nazdar Pánové,

tak mám naprost stejný, výše popisovaný problém. Mám 1,9 Tdi 66KW, 7/2000 manual klima. Auto je dovoz z Itálie a mám ho 3/4 roku a za tu dobu jsem klimu neplnil. Jsem opravdu zvěděv čím to je a na jakou cenovou pálku se mám zase připravit. Klima fouká hezky, jen si pěkně potrubuje ... Hlavně při rozjezdech a těch ve městě je teda požehnaně ... :-( Prosím poraďte ... Díky

Editováno: , autor: tripleTTT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska mi tá klíma zahrala pekný koncert a všimol som si možno nový poznatok. Najviac sa to prejavuje, keď mám zapnutú klímu aspom 15 minút na plné pecky potom niekde zaparkujem vypnem motor a vrátim sa tak max do 10 minút, naštartujem, hneď zapnem klímu a vtedy. Všetko je to pri súčasných horúčavách 30-35 °C.

Editováno: , autor: bomberman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podminky co popisuješ jsou právě pro klimu (kompresor) největší zátěž....teplo,přidání plynu,nebo start do natlakovaného stavu(když stojí jsou tlaky na sání a výtl. kompresoru stejné, za chodu na sání 2 a na výtlaku18 a chvíly trvá než se po vyp.srovnají)

Být tebou tak v první řadě, než budeš shánět nový kompresor, jak ti tady někteří hned poradí, podívej se na spojku kompresoru

(její stav-vyhrkání

mezera-moc velká způsobí klouznutí

utažení na hřídeli

ložisko)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...