Přejít na obsah

17 ALU


dadaoct

Doporučené příspěvky

tak bych kámoš s octou na servisce a ptal se co má udělat,aby mu zapsali do tp 17 alu,který tam ,až dojezdí nový 16 chce dávat. Řekli mu,že výrobce má na všechny octyI homologovány od 14 až do 17 a na octyII od 15 do 18. Bez rozdílu typu motoru. A ukázali mu i nějakej certifikát,na kterým to bylo potvrzeno. Chtěli mu to i vytisknout a potvrdit, ale řekl jim že to bude až tak za rok možná dva tak je mu zatim ničemu. Vůl jeden. Sem ho mohl naskenovat dát ho sem. Prostě pokud se půjde do důsledků třeba při nehodě,je rozhodující ten certifikát a ne TP. Tak sem z toho jelen

Editováno: , autor: dadaoct
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peter, len 15ky??? Ja mam ako alternativu 205/55R16 a to mam starsi motor...

Tie 16ky by Ti mali zapisat bez problemov, 17ky by potesili, skusime zistit.

No prave,LEN 14 a 15!!! Jazdim na 17-kach,nepochopim jak niekdo moze tak strielat do tech.14 a 15,ked skodovka ma alternativu pre predaj 16 a 17

Kamarad si kupoval pred rokom audi a4 a mal niesom si isty ci 15 alebo 16,ale ked im povedal ze chce radsej vecsie 17 tak mu dopisali alt.17 a 18

Myslim ze v cechch to nieje az taky problem dopisat do tech. 17-ky,ale na slovensku ako vzdy neriesitelny problem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak som bol na dovolenke na slovensku a dopadlo to ako som cakal,bol som vo dvoch skodovkach a pytal som sa na certifikat,odpoved jasna, o nicom nevedeli,vraj ak mam na aute rozmer ktory tam nema byt policajti mi mozu odobrat TP . Dali mi iba cislo do BA na homologizaciu skoda ze by mi tam mali s tim poradit,samozrejme po 3 dni volania som sa nakoniec dozvedel ze sa musia drzat podla vyrobcu ktory urcil rozmer pneu a neda sa to inac zmenit ak tak mozno na dopravnom inspektorate,kde som vystal 2 hod.zbytocne,pretoze mi povedali ze iba vyrobca moze urobit vynimku.

Teraz,pada otazka vyrobca MB? Mam zajst do vyroby MB a vyzidat si od nich aby mi to zapisali

Jak je mozne ze vyrobca zapise do TP rozdielne rozmery pneu na tu istu motorizaciu.

Na slovensku je to na hovno!!!!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím nevím. Já to zjišťoval přímo v Bolce přes známého na vývoji a pouze na RS I jsou povolené 17tky jinak na Tour pouze do 16" protože na 17" kolech se nedělaly jízdní zkoušky a prostě to fabrika nepovolí. Jediná šance je na nějaké 17" např. od Alcaru, homologace, potom STK atd.... známá procedura. Ofiko z fabriky nikdo na OctI 17" kola nepovolí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne v MB to neschveli pretoze su iba na rs-o a co sa tyka stk tam som sa pytal na neaku vynimku,ale povedali mi to ze u nich sa niakym sposobom neda schvalit,v cechach to asi ide,no cechy,kopia by tiez nepomohla,oni na tom DI su moooc ochotni !!!!

Mozno by pomohol ten certifikat ako tu bolo spominane na zaciatku,ak by ho niekdo zohnal ak nie tak neostva nic len jazdit na 17 a srat na to,alebo si to do TP zapisat sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

peterkocur ja mam na TP 16ky 1.6 75kw,na slovensko robi A-TS v ziline vydava certifikát na zapis do TP cca 800sk,ale musis mat disk znacka AEZ ENZO DEZENT DOTZ,kamarat mam P 206 a kupil si AEZ 15ky(co nemal na TP) a polis mu zobrali TP a potom dal povodne 14ky,a informoval tam A-TS a povedali mu ze nech to namontuje na auto a pride tam do ziliny a isil dali mu certifikát a potom u nas mu to zapisali do TP,ale na TP mal presny znacka disk-AEZ druh- (asi)xylo a + pneu.tak ze sa nedal pozicat 17ky disk a nech daju certifikat!.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...