moldow Vloženo 1. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2009 (editace) okolo 92000km. palivovy aj vzduchovy pred rokom. sviecky neviem ake stare tam su. navyse som zistil, ze po nastartovani motor nabehne na priblizne 1100 otacok, co je sice normalne pri studenom motore, ale pri tuknuti do pedalu plynu, otacky poklesnu pod 1000 auto sa pridusi a nasledne sa otacky znova vyrovnaju na 1100. samotne pohynanie sa s autom je teda dost komplikovane ked pri jemnom pridavani plynu sa auto pridusa. pozor! toto sa vsak nestane ak hned po nastarovani stalcim poriadne plynovy pedal aby sa motor vytocil do vysokych otacoch, necham otacky sa ustalit a potom je uz pohynanie bez problemov. Editováno: 1. Prosinec 2009, autor: moldow Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nosal Vloženo 7. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2009 (editace) Fabie neznám, ale znamej mi říkal, že to může být buď "popraskanýma" veltilama, nebo těsnění pod hlavou - prý to dělá tak ve 100000 km - zkus změřit za studena tlaky. Pevně věřím, že to tím nebude, bo jinak by to byla darda uf... Jo a dlouhé starty baterce nijak extra neškodí, delší jízdou se zase dobije, spíš ti odejde startér - teda uhlíky. Editováno: 7. Prosinec 2009, autor: nosal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 to startovanie na 99% je stecenym olejom, mal som nieco podobne, len mne sa ozvali aj ventily kym dosiel olej. vyriesil som to hustejsim olejom a prestalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moldow Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 aky si puzival olej a aky pouzivas teraz? ja som menil olej 2 mesiace dozadu a dal som SHELL HELIX ULTRA 5W-40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 S tými otáčkami škrtiacu klapku si už niekedy čistil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moldow Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 Ano. Pred rokom v servise mi ju vycistili, chvilu mi potom kolisali otacky, ale rychlo sa to upravilo a zda sa to byt ok. Ved s otackami problem nemam, aspon o tom neviem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 okolo 92000km. palivovy aj vzduchovy pred rokom. sviecky neviem ake stare tam su.navyse som zistil, ze po nastartovani motor nabehne na priblizne 1100 otacok, co je sice normalne pri studenom motore, ale pri tuknuti do pedalu plynu, otacky poklesnu pod 1000 auto sa pridusi a nasledne sa otacky znova vyrovnaju na 1100. samotne pohynanie sa s autom je teda dost komplikovane ked pri jemnom pridavani plynu sa auto pridusa. pozor! toto sa vsak nestane ak hned po nastarovani stalcim poriadne plynovy pedal aby sa motor vytocil do vysokych otacoch, necham otacky sa ustalit a potom je uz pohynanie bez problemov. A toto je o čom? V servise ti nerobili základné nastavenie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 no pouzival som mobil 5W-40, presny nazov si nepamatam, teraz liquimoly 10w-40 s nejakou primesou co sa ma zachytit na klznych castiach.. musim pozriet v garazi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moldow Vloženo 14. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2009 No myslim ze olej to nebude, ten by stiekol bez ohladu na teplotu vonku a to znamena ze by to robilo stale. Dokonca v lete by to robilo asi este viac. Aj ked nemam moznost dostat auto na VAG, tak si myslim ze to moze byt problem ktory sa na tomto fore riesil uz vela krat. Teplotne cidlo (snimac teploty). Na tomto fore som sa dozvedel ze existuju dva druhy tychto cidiel, takzvane zelene a modre. Vie mi niekto aj poradit ako zistim ktore mam a ake si mam objednat? najlepsie podla serioveho cisla, ci cisla karoserie. V slovensky i-obchodoch som nasiel zatial len toto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miso0401 Vloženo 20. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2009 podobny problem, mam 1.2 HTP 47kw a pri studenom starte mi nazaciatku klesnu otacky , motor sa zatrasie a hned vyskocia na normal, ked stoji dlhsie tak musim startovat na viac-krat a netusim cim to moze byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej halak Vloženo 31. leden 2010 Sdílet Vloženo 31. leden 2010 Mne to na vagu tiez ukazovalo chyba lambda sondy,tak sme to zmazali,zlepsilo sa to asi tak na jeden a pol tyzdna. Dnes rano startujem a znova sa zaklepaval,mam dojem ze sa to bude opakovat menil som sviecky,vsetky filtre a nic zatial Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frize Vloženo 18. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2010 Velmi Vás prosím o radu, Mám Fabii 1,4 MPI 2002 sedan 50 kW. Při studeným startu (když nechám auto stát den) mi při zpátečce i na jedničku chcípá motor, někdy úplně zaklepe a chcípne. Nechcípne jen když zatůruju a vyletím z parkoviště jak raketa. Před 14 dny jsem měl vydný modul MPI kdy mi auto cukalo a nemělo vůbec tah celou dobu jízdy do servisu cca 2 km. Děkuji za odpověď pokud s tím máte někdo zkušenosti ( frize@seznam.cz ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Haski Vloženo 24. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2010 Těžko říct. Tohle může být cokoli. Tak třeba špatné svíčky, vzduch. filtr, zaprasená škrtící klapka.....co říká diagnostika? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coudy Vloženo 7. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2010 (editace) Ahojte chalani! Hľadal som na fóre, ale nikde som nenašiel riešenie. Potreboval by som pomoc s mojím autom. Je to škoda fabia 1,4 Mpi 50 kw. Pri studenom štarte chytá strašne zle... až na 2, 3-krát...a pritom chytne a hneď zdochne... Smutný Niekedy chytne na tri valce. Na aute som vymenil sviečky, vzduchový filter, palivový filter, čidlo chladiacej kvapaliny + termostat /ostával otvorený/, prečistil som škrtiacu klapku, dal som ju znova nastaviť... ale problém stále pretrváva... Smutný Na Vagu nič neukazuje... teploty jednotlivých čidiel zodpovedajú skutočnosti, len v skupine 3 pri nenaštartovanom aute ukazuje klapka 9%, pri zohriatom, vypnutom motore 0%. Môže to byť ono? Takže škrtiaca klapka to nie je. Už fakt neviem, čo tomu môže byť. Ešte chcem prekontrolovať ten kabelový zväzok... a vyskúšať vymeniť zapaľovaciu lištu... Dnes som skontroloval palivové čerpadlo, či dostatočne tlačí do predu... a je v pohode. Nahneval som sa... a vybral som sviečky, prečistil som ich... hodil naspäť... a čuduj sa svet, auto "skoro" chytilo na prvý krát. Žeby som opäť kupil kazové sviečky? Zajtra vyskúšam od kamaráta sviečky... a uvidí sa. Držte palce Myslel som si, že toto je iná stránka... že si tu užívatelia snažia navzájom pomáhať... ale opak je pravdou... (( Inakšie, ak by mal niekto podobnú závadu /nebudem SEBEC/, tak je to čidlo chladiacej kvapaliny... stáva sa, že občas sa kúpi aj nová vec pokazená.... Editováno: 11. Listopad 2010, autor: Coudy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 o to víc tě může těšit, že sis to odstranil sám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Manek88 Vloženo 4. Duben 2011 Sdílet Vloženo 4. Duben 2011 Ahoj, taky mam problemy se starty. Jezdim na LPG, takze na benzin pokazde startuju a jedu nez se zahreje motor. Motor spatne startuje tak 2 ze 3 startu. Nekdy chytne na prvni kopnuti ale posledni dobou musim tak 2x dlouze tocit a treba az na treti pokus to chytne. A kdyz treba chytne napoprve, tak v casto hned chcipne a potom zase musim 2x dlouze tocit. Pridani plynu nebo jeho drzeni na podlaze moc nepomaha. Dela to u studeneho i tepleho motoru...u tepleho snad jeste vice. Kdyz uz nastartuje tak na benzin i LPG dobre drzi otacky, napr. pri dojizdeni ke krizovatce po vyrazeni otacky opet drzi a nekolisaji vic, nez je u MPI normalni. Zkousel jsem i pred vypnutim motoru prepnout zpet na benzin a dojet kousek na parkovisti a az potom vypnout motor-nepomuze. Mam zrovna po vymene tesneni pod hlavou, nadobky chlad. kapaliny, vyfuku (vlnovec a koncovy dil), rozvodu, a nechal jsem si udelat vypinani vstrikovani na vypinac (ten je ale zapnuty :-) ) a uhlu naotceni kol. Mam takovy pocit, ze se to objevilo po tom, co jsem vyjel nadrz do nuly (musel jsem blbec startovat nasilim na LPG :-( ) VAG nehlasi zadne chyby ani kontrolky nesviti... Jedna se o 1.4 MPI 50kW AQW EURO 4 101.000km (Nezakladal jsem nove tema, tak doufam, ze mi tu nekdo poradi ;-) ) Dekuju mockrat za kazdou radu!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 (editace) U mna sa tiez zacinaju prejavovat zle studene starty vymenil som aj cidlo teploty chlad. kvap. Vag nic nehlasi ked je auto zohriate startuje normalne zistil niekto co to sposobuje mne sa to javi na zapalovaciu listu len ako sa da odskusat ci je zla jedna sa o 1.4 50Kw AME Editováno: 27. Červen 2011, autor: stukator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Víš kolik mají najeto svíčky a jestli máš namontované správné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 sviecky maju 10000 su tam Brisky dnes som ich cistil nepomohlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 (editace) Tak tam dej nové. Moje zkušenost je taková, že 1,4 MPI je velmi chytrý motor a řekne si sám: - vůbec nesleduji kolik mají moje svíčky najeto - ve chvíli, kdy musím točit u studeného motoru startérem déle, než obvykle, aby motor chytil, svíčky vyměním A problém studených startů je odstraněný. Ještě jsem nezažil, že by očištění svíček - mechanické - jejich stavu nějak prospělo. Editováno: 28. Červen 2011, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 29. Červen 2011 Sdílet Vloženo 29. Červen 2011 Vcera odskusana pozicana zapalovacia lista to iste dnes som vymenil sviecky uvidim rano dam vediet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 Ranne startovnie sa nevydarilo je to to iste bude cas musim pozriet palivove cerpadlo pripadne vymenim filter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 1. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2011 (editace) Tak pokud to není dané svíčkami s nesmyslnou tepelnou hodnotou, je to podezřelé. Palivové čepadlo spíš udělá to, že třeba do 4000 motor jede a pak ztratí výkon. Ale když je ti podezřelé, proč nezměřit tlak benzínu, že? Já bych v tuhle chvíli radši radši změřil kompresní tlaky - teplý motor, vyndat všechny svíčky, plný plyn. Ať máš jistotu, že to není nějaký mechanický problém a že v příslušenství nedloubeš zbytečně. Ještě mě napadlo, jestli jsi třeba neměl odpojenou baterku. Pak by to chtělo VAG, a provést základní nastavení klapky. Možná klapku vyčistit, když už v tom budeš a pak to základní nastavení. Editováno: 1. Červenec 2011, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 3. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2011 Tlak by som rad zmeral ale nie je cim a do servisu nejdem cerpadlo som vylucil idem menit ten filter tlak v systeme je pravdepodobne maly cerpadlo to nestihne dotlacit a preto to rano nestartuje. Hned ked vypnem zapalovanie a znova startujem ide perfektne pri tom rannom starte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 3. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2011 Pokud mas ranni chod na benzin na 3 valce a uchlastava se motor velkou bohatosti - smrdi to nesp. smesi tak mas posunutou mapu ne v LPG, ale v RJ motoru. Potrebujes ji posunout a udelas to pouze jen pres LPG jednotku. Neni to tvuj jediny problem, hodne lidi si na to zvyklo a bere to jako nejakou zavadu v motoru, ktera se neda vyresit, hodne lidi se stim smirilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.