huzzi Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 Zdarvim, Vymenil sem spojku na Octavii 1,9TDI 2001 66kW motor ALH. Puvodni spojka dvouhmota LUKAS: lozisko a setrvak total!!! Nova spojka kompletni sada jednohmota VALEO Premium. Pri rozjezdu auto skube a motor se trese a pri zpatecce jeste horsi! Razeni dalsich stupnu bez problemu. Dela to jen pri rozjezdu. Nema s tim nekdo zkusenosti???? Napadla me kriva lamela ale jistota zadna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 Asi to budeš muset rozhodit tak jako tak a tohle bych řek bude jak píšeš křivá lamela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huzzi Vloženo 31. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 Ja uz to znova rozhodil, zitra mi vymeni celou sadu ale obavam se abych to neslozil a delalo to poprad !!! Proste jestli neni problem jeste nekde jinde. Jinak diky za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huzzi Vloženo 3. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2008 Tak oprava hotova, spojka vyreklamovana, namontovana a funguje bez predchozich problemu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radekcat Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 ja mam ten sami problem spojku nemam jeste menenou tak se na to chystam me to dela vzdy pri studenem startu jak se zacnu rozjizdet tak to zacne vybrovat ale po chvilce to prestane, jaky je rozdil mezi jednohmotnostnima dvouhmotnostnim setrvakem?A co doporucujete za znacku a nechat tam ten setrvak nebo ho vymenit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Jednohmotový setrvačník je klasická konstrukce z jednoho kusu materiálu, dvouhmotový sertvačník se líši tak, že má hmoty dvě a tyto hmoty jsou mezi sebou navzájem odporuženy. Po nějakém čase/ záleží na stylu jízdy/ se pružící hmota opotřebí a setrvák chodí z dorazu na doraz tvz. natvrdo. Jednak tím dostává zbytečně sodu převodovka protože není nikde tlumič kmitů / spojková sada s dvouhmoťáke nemá odpruženou lamelu/ a stává se že motor při dojezdech třeba na křižovatku na volnoběh začne vybrovat. Nejsou to ale vybrace v pravém slova smyslu ale jak se rozhodí signál od čidel protože se rozkmitá setrvák tak to elektronika nepobere a začne špatně vstřikovat palivo. Dvouhmotový setrvačník se hnedka měnit nemusí, stačí když se při výměně spojky posoudí jeho stav. Jinak špatná není čtyřdílná sada Valeo Premium ta obsahuje již jednohmoťák a klasickou spojkovou sadu. Snad ti tohle vysvětelné stačí, kdybys měl dotaz klidně se ptej už jsem nějaký ten setrvák a spojku vyměnil. Tomáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radekcat Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 jo staci bohade dik ja jsem si to myslel ale jeste jsem to nevidel prave mi to tak pripada ze to tam chodi prave kdyz rano prijdu k autu natocim ho a chci se rozjet zacne spojka vybrovat citim to i v pedalu ale po druhem rozjizdeni uz to neudela. A jak je na to kvalita te sady Valeo ? ja mam jeste spojku origo. a je na ni 210 000 a to jeste neni sjeta jenom ten setrvak nak blbne Takze rikas ze origo lamela neni odpruzena tak to potom chapu ze ten setrvak musi byt odpruzen no asi budu muset koupit celou sadu aby byl klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Kup klidně tu Valeo, na běžný výkon bohatě postačuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eda1 Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Ahoj, mám také jeden dotaz ohledně spojky. Servisák mi měnil spojku na oct 1.9 agr 4x4 2000 za Valeo 821253. Po výměně mi jde o něco více ztuha pedál. Je to normální, nebo je někde chyba? Díky za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Zvláštní, obvykle jde po výměny spojky lehce. Možná však mechanik zapoměl vyčistit a namazat vodící trubičku po které je spojkové ložisko vedeno a nebo má přítlačný talíř silnější přítlačnou pružinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eda1 Vloženo 4. Září 2008 Sdílet Vloženo 4. Září 2008 Dle průběhu chodu pedálu, jde hladce bez dření, to vidím na tu pružinu. Ještě to proberu s mechanikem. Díky za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huzzi Vloženo 5. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Září 2008 Kdyby nekdo schanel jednohmotu valeo na ALH vim kde ji maji za 8500,-. V pripade zajmu zaslu kontakt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasteR Vloženo 5. Září 2008 Sdílet Vloženo 5. Září 2008 (editace) Se seriovou spojkou sem problem nemel ani s s poskladanou jednohmotou ala VR6 do 400Nm stacila, ale ted co mam hvezdicovou keramiku lamelu odpruzenou na jednohmote tak to taky pocukava na rozjezd, trva nez si sedne... ale u seriove by to delat nemelo..zkusil bych stim pojezdit tak 2tkm aspon a pak pripadne reklam... Editováno: 5. Září 2008, autor: JasteR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BHMarten Vloženo 20. Květen 2010 Sdílet Vloženo 20. Květen 2010 zdravim, mam octavii kratce. nestusim jak se to ma nebo nema chovat ale u 66Kw ALH najeto 100tis. km... pozoruju... lehke vibrace do pedalu spojky pri seslapnuti spojky, pokud vytocim trosku motor (rozjezd na 1.) a seslapnu spojku, slysim takove susteni, jakoby treni...ktere se umerne otackam motoru... pri zatezi motoru mi auto zacne vibrovat.. zacina to na nejakych 1900 ot/min.. chveje se to... neco podobnyho mi delal vnitrni kloub poloosy kdysi na felicii.. tak se chci zeptat,,, jsou tohle priznaky ze se neco ohledne spojky chce odporoucet ? diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.