Červenec 10, 200718 r jestli jezdíš občas směr Brno, tak kousek pod Prostějovem, ve Vranovicích je montují přímo u dálnice. Naproti je motorest, tak skočíš na delší oběd a odjíždíš s hotovým. Švagr tam byl s Felicií a spokojenost. http://www.taznazarizeni.cz/
Červenec 11, 200718 r Projdi si inzerce...anonce apd...já prodal tady v bazaru origo tažný za 1 000Kč..
Červenec 11, 200718 r Na Felicii jsem měl bajonetový od Vokovu - http://www.vokov.cz/index.php?co=vyhledat Teď přemýšlím, že bych si ho dal na Oktavu.
Červenec 15, 200718 r tak panove jiz to mam davno vyreseno .-)..........opet sem vsadil na klasiku a dodavatel sebo nezklamal ...timto dekuji .-))) popravde nevim co to je ...ale asi origo skoda a bajonet....hlavni je ze za to jde zaprahnout vozik ktery sviti .-)a o vic se nestaram.-)) kazdopadne vsem diky za rady.-)
Leden 31, 200817 r Zdravím všechny, nevíte někdo jestli tažné na Fabia sedan se dá namotrovat na Fabia combi. Kamarád měl sedana a zůstalo mu v garáži tažné a prodá mi ho za dobrou cenu, tak se chci zeptat, jestli by to šlo namontovat na moji Fabii Combi. Díky za odpovědi.
Leden 31, 200817 r Zdravím. Může mi někdo poradit jaký závěs na fábii je lepší? Ten skrz nebo pod nárazník. A co ceny? Ve škodovce si za to nestydí říct 6.000,-Kč. Mám "český" bajonet - krabička pod nárazníkem není skoro poznat.. cena i s montáží 4 000kč
Únor 1, 200817 r Sedan a combi mají tažné stejné. Hlavně až ho budeš kupovat, tak ať ti k tomu dá typový list, bez něj tažné nezapíšeš do techničáku.
Únor 1, 200817 r Sedan a combi mají tažné stejné. Hlavně až ho budeš kupovat, tak ať ti k tomu dá typový list, bez něj tažné nezapíšeš do techničáku. A co mám dělat, když ten typový list nebude mít. Dá se s tím něco dělat? Jinak dík za info
Únor 1, 200817 r Přesně tak, musíš si od výrobce sehnat nový typový list, bez něj to oficiálně prostě nezapíšeš do techničáku. Pokud kupoval tažné dodatečně, tak by ho měl mít, dává se k tažnému, pokud ale měl tažné už rovnou z továrny, tak se většinou nedával kupujícímu, pouze dostal návod k použití. To je asi největší problém s tažnýma, dají se koupit komplet i s elektrikou za tisícovku, ale nelze dát legálně do auta, to stojí ještě něco.
Únor 2, 200817 r Přesně tak, musíš si od výrobce sehnat nový typový list, bez něj to oficiálně prostě nezapíšeš do techničáku. Pokud kupoval tažné dodatečně, tak by ho měl mít, dává se k tažnému, pokud ale měl tažné už rovnou z továrny, tak se většinou nedával kupujícímu, pouze dostal návod k použití. To je asi největší problém s tažnýma, dají se koupit komplet i s elektrikou za tisícovku, ale nelze dát legálně do auta, to stojí ještě něco. Takže jsem zjišťoval, to tažné bylo na vozidle již od koupě, takže k tomu nic nedostal. Tak musím tedy jít do škody a požádat o typový list u nich? To a si bude taky něco stát a vystaví mě ho vůbec? Díky za odpověď
Únor 4, 200817 r Typový list by ti mohl vystavit výrobce. Ale do té škodovky bych se zašel zeptat, možná poradí a budou vědět co a jak. Jinak jestli se nepletu, tak pro škodovku dodává tažné firma http://www.profsvar.cz/cz/
Říjen 17, 200816 r Tak dneska mi závěs zachránil nárazník, když dostala manželka "babu" ze zadu. Frajer si prorazil chladič a z místa ujel, prý na policajty čekat nebude protože jde stejně sedět. Chudák bude muset do basy vlakem.
Říjen 17, 200816 r Jo a závěs jsem dal nakonec ten natvrdo. Mylsím, že jsem se vešel do 3.000,- i s montáží. Závěs je CZ, někde z Náchoda myslím CVS nebo tak nějak. Rozhodl, jsem se pro něj po tom, co jsem viděl u tchána ten originál sundavací, ale na feldě. Po čase se v něm udělaly vůle a dělá to rachot při tažení vleku jako v traktoru. No třeba je to už dnes na fábii o něčem jiném. Upraveno Říjen 17, 200816 r od bajerka
Říjen 17, 200816 r Určitě lepší je to tažný od škodovky pod nárazník. Koule je totiž přidělaná napevno, takže jí nemusíš vyndavat, jako u toho typu do nárazníku. Navíc tohle tažný vychází do 3000,- plus montáž, takže si myslím, že docela dobrá cena a pak je tu jistota, že montáž bude bez problémů a je u tažného i typový list, nutný k zapsání do TP... to ze je koule pridelana napevno znamena ,ze je privarena? Uz sa to tu spominalo myslim. Pokial mam gulu na 2 sroby tak ju nemusim davat dole?Asi musim,ze.
Říjen 18, 200816 r Tažný musíš sundat pokud to jde bez použití nářadí. Takže to co mám já na páku se zámkem sundávat musím. Když tam máš šrouby tak tam sou samojistící matky (většinou) a nesundáváš ho. Bo bys nedodržel předepsanou sílu dotažení a po každým povolení bys musel dát nový matky.
Říjen 18, 200816 r Bohužel,pokud by tažné zakrývalo spz,musí dolu šroby nešrouby.To ale u fabie nehrozí! Sice na OI,ale montoval jsem zde.Za půl hodiny hotovo,vše i s prací 3.150,- Dal jsem to na pevno,vozím v kufru lpg nádrž a tak je tam teď bezpečnější
Říjen 19, 200816 r Tažný musíš sundat pokud to jde bez použití nářadí.Takže to co mám já na páku se zámkem sundávat musím. Když tam máš šrouby tak tam sou samojistící matky (většinou) a nesundáváš ho. Bo bys nedodržel předepsanou sílu dotažení a po každým povolení bys musel dát nový matky. Tak to je dobra sprava. Ja som si ho namontoval a pri tej prilezitosti som zavaril jednu matku, /gula je dost tazka a reku ak by to nahodou dakto nezobral do zberu/. No a potom ma dakto nastrasil,ze vraj to treba pokazdy demontovat .Tak som tu matku zas musel ufiknut. A uz mi to liazlo na nervy pokazdy to vytahovat, namontovat, a zas demontovat.Posledny mesiac asi 5krat. Tak som rad,ze je to tak. Upraveno Říjen 19, 200816 r od Piaggio
Říjen 19, 200816 r Este otazocka. Ta kontrolka smerovych svetiel na budikoch,co blika pri pripojenom voziku sa iba nakoduje,ci treba aj kable tahat, aby to signalizovalo. Upraveno Říjen 19, 200816 r od Piaggio
Říjen 19, 200816 r Signalizace dráty nepotřebuje. Mělo by to bejt podle odporu takže max nakodovat. Stějně jako když ti praskne žárovka a kontrolka bliká rychlejc. Upraveno Říjen 19, 200816 r od Luďa
Říjen 19, 200816 r Tak to je dobra sprava. Ja som si ho namontoval a pri tej prilezitosti som zavaril jednu matku, /gula je dost tazka a reku ak by to nahodou dakto nezobral do zberu/. No a potom ma dakto nastrasil,ze vraj to treba pokazdy demontovat .Tak som tu matku zas musel ufiknut. A uz mi to liazlo na nervy pokazdy to vytahovat, namontovat, a zas demontovat.Posledny mesiac asi 5krat. Tak som rad,ze je to tak. Pokud ty matky nemáš zajištěný neprojdeš na STK a v případě nehody to bude průser. Takže buď konrta nebo ještě líp samojistící. Svar na šroubu z důvodu vyhřátí materiálu a poškození a bla bla bla je nepřípustný!! teda dřív bejvalo. Takle se montovali koule na AVIE- deska s kouli na 3 až 4 šrouby a matky zavařit. Ale muselo se to předělat a šrouby dat nový-Oceláky Tvrdost 8,8 nebo ještě líp 10,9. Normální šroub tvrdost 5,5-5,6 nesměl bejt. A ješte doporučovali jemnej závit. Upraveno Říjen 19, 200816 r od Luďa
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.