Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 (editace) jasný, mě právě nejde na rozum, podle čeho to teda poznává, kdy přiřadit zadek, když nemusí dojít k prokluzu. jinak znám lepší video na haldex. mmnt tam je vidět, že ani na asfaltu neprohrábne a berou fakt hned všechny kola Editováno: 21. leden 2009, autor: Luke288 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 to video co jsem postnul já je "moje" a je čistě "amatérské" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 ale ten Passat CC má Torsen, ne??? je to V6... uložený podélně... což? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 (editace) to sem poznal, že za tim sedíš ty voe tak čoveče ted nevim, žiju v tom, že CC má haldex, jak má uloženej motor absolutně netušim, ale jestli jo, tak teda pěkně krmim Editováno: 21. leden 2009, autor: Luke288 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 jj... krmíš... ... radši jsem si to ověřil na stránkách VW... cituji: 4Motion je obchodní označení pohonu všech kol u vozů Volkswagen. U modelů s podélně uloženým motorem zajišťuje mezinápravový diferenciál Torsen rozdělení výkonu mezi přední a zadní nápravu. V tomto případě se jedná o stálý pohon všech kol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 ty woe, takže trochu překvápko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka3 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 tam u vás se jezdí parádně na kolech Jedlová a tak Jojo,vejšlap na jedlovou je docela dobrej,hlavně ten poslední úsek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. leden 2009 Sdílet Vloženo 21. leden 2009 krutý jsou ty vzkazy "dej tam hrubou" lol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 no, snad bych si ještě dovolil říct, že abych měl 4x4 nemusím za každou cenu provozovat auto jenom na horách... stačí když ve městě napadne 3 cm sněhu a hned je na sebemenším kopečku vidět trápící se předokolky... nebo... tuhle jsem jel z chalupy... za Děčínem sněžio jak cip... kolona, zastavilo se v kopečku... tři auto přede mnou klouzaly při rozjezdu ze strany na stranu... ne díky.. to nechci, Tak nevím jak tam u vás v Děčínu, ale tady předokolky se zastavením v kopci na sněhu a následném rozjetí problém nemají. Zřejmě ti exoti neměli zimní gumy. A jinak já bydlím v horách celý rok a nikdy jsem 4x4 nepotřeboval, vždy a všude jsem vyjel a zase sjel. Nejlepší jsou pražáčci a brňáčci, kteři zůstavají často v první třetině kopce stát, protože jaksik ty letní pneu asi nebudou úplně nej do 15 cm sněhu na silnici, který oni vidí poprvé v životě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 se mi líbí to navážení do pražáků a zimy a nejvtipnější je, když člověk pozoruje bouračky v Praze, tak jsou v nich většinou zapletený právě mimopražský, takže ono se to dá napsat i obráceně. a to nejsem pražák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Tak samozřejmě, nedá se to paušalizovat, jsou i zodpovědní pražáci, kteří ví, že na horách bude sníh a tím pádem mají přezuto, navíc umí i na tom sněhu jezdit, ale drtivá většina aut které už zdálky vidím, jak blikají vystražnými a stojí v lepším případě na kraji silnice a jsou teprve na začátku kopce, tak jsou pražáci. To je tady u nás už takovej místní folklór bavit se pražákama, kteří jsou v koncích a čekaj že jim někdo pomůže... Já po Praze s autem problém jezdit nemám, pouze tam to jejich MHD je nějaké čudné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 ...a nikdy jsem 4x4 nepotřeboval, vždy a všude jsem vyjel a zase sjel. ty fakt nepotřebuješ 4x4, ty potřebuješ funkční MOZEK!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 Tak nevím jak tam u vás v Děčínu, ale tady předokolky se zastavením v kopci na sněhu a následném rozjetí problém nemají. Zřejmě ti exoti neměli zimní gumy.A jinak já bydlím v horách celý rok a nikdy jsem 4x4 nepotřeboval, vždy a všude jsem vyjel a zase sjel. Nejlepší jsou pražáčci a brňáčci, kteři zůstavají často v první třetině kopce stát, protože jaksik ty letní pneu asi nebudou úplně nej do 15 cm sněhu na silnici, který oni vidí poprvé v životě. nevim, v jakých horách to bydlíš, ale moc strmý asi nebudou a nebo bydlíš u prosolované asfalty I. tř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 22. leden 2009 Sdílet Vloženo 22. leden 2009 nevim, každou zimu jezdim do Dolomit, kde bejvá sněhu hodně, je pravda, že kámoš s passatem 4x4 a druhej s Vitarou jezdí o dost klidnějc než já, občas tancuju víc než je zdrávo, ale ještě jsem se nikde nezahrabal, pokud neberu vlastní blbost, kdy jsem blbě zacouval do lesa... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 tak jsem se dnes opet přesvědčil, že 4x4 ANO! když Otesánek zvladl projet cestou plnou závějí z mokrého sněhu. troufám si říct,že předohrab by to nedal! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 kua někdy to budem muset vyzkoušet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 jo jo,je to výzva,co? pravdou je,ze i já musel couvnout, už se mě točily všechny čtyři... sníh byl po přední mlhovky... jel jsem to bez ESP... tu cestu jsem vyfotil,zítra to sem hodím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 jj, výzva. škoda, že to k tobě mam tak daleko, ale pro jistotu bych vzal do kufru lano :smich: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Béda Čech Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Taky musím reagovat mam sice 4x4 v OI ale mohu říct že jako auto bez čtyřkoli už nechci. Máme v rodině 2 OI 4x4, já v ní mam 6ti kvalt ale ten kratší což je taky hodně znát, třeba v terénu, jednička je pomalejší tudíž má vetší sílu. Ale zpět... samozřejmě je to jinej systém než klasický 4x4 (máme ještě pajero a uzávěrkama což je vůbec traktor) Ale kolikrát se člověku stane že prostě napadne najednou víc sněhu... jede na hory a apod. Určo bude čtyřkola lepší i na odě...když člověk prolítně nějakou kolej plnou vody či tak. Jo a jak se tu domlouváte na tom srovnání Vorlajz tak jsem pro Neodsuzuji předohraby, ale když už mám tu možnost a příplatek není takový, o váze nemluvím, údžba minimální, spotřeba do toho litru noo. Moje rada tedy zní pokud jí alespoň trochu využiješ tak 4x4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 no o tom to je! Dokud nevyzkousi 4x4, byt Haldex, tak nezmenis nazor! Ja si uz dneska auto bez 4x4 nedovedu predstavit. dneska bych se s predokolou nedohrabal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 pravdou je,ze kdyz jsem mek 4x2 a neslo to vyjet,tak jsem dosel pesky. s Otesankem dojedu a navic si muzem zablbnout na louce! Hehe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Béda Čech Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 asi tak nezbývá než souhlasit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Celý život bydlím v Krkonoších a jestli jsem za těch 34 let co jezdím zapadl tak, že jsem potřeboval cizí pomoc, tak bych to na jedné ruce spočítal. A v naprosté většině případů to bylo tak, že jsem vjel někam kam bych po zkušenostech už nejel. Opodstatnění pořízení 4x4 vidím pouze u těch, kteří žijí např. v horských chatách a denně to využijí. Jinak ne. A to, že někdo zapadne a musí dojít pěšky nemusí znamenat, že by tam ta předokolka nedojela. Důvod může být i v tom, kdo za tím volantem sedí. Což tady u nás vidíme dost často. Jinak proti 4x4 nic nemám, je to dobrý a když se někomu zvýšená investice včetně spotřeby vyplatí 1x za 5 let to využít, jeho věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Jir-ko, nemohu s tebou souhlasit! Vyhody 4x4 tu jsou jiz nekolikrat popsany, tak si dovolim uvest pouze nevyhody 4x4 u Octavie...vyssi porizovaci cena, vyssi spotreba a jednou za 60 tis vymena oleje v Haldexu... za to vsechno ale ziskas mnohem vic! ano,obejdes se bez toho, ale protoze nejsi hloupej, tak asi uznas, ze je lepsi to mit! proste ja rikam pohon 4x4 je naprosto lepsi jak 4x2! a je jedno jestli zijes v horach bo ve meste! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jir-ka Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 (editace) Jir-ko, nemohu s tebou souhlasit! Vyhody 4x4 tu jsou jiz nekolikrat popsany, tak si dovolim uvest pouze nevyhody 4x4 u Octavie...vyssi porizovaci cena, vyssi spotreba a jednou za 60 tis vymena oleje v Haldexu... za to vsechno ale ziskas mnohem vic! ano,obejdes se bez toho, ale protoze nejsi hloupej, tak asi uznas, ze je lepsi to mit! proste ja rikam pohon 4x4 je naprosto lepsi jak 4x2! a je jedno jestli zijes v horach bo ve meste! A v čem vlastně nesouhlasíš? Já to vidím racionálně a tvrdím, že se to vyplatí jenom tomu kdo to skutečně využije. V podmínkách, které jsem výše popsal. Editováno: 25. leden 2009, autor: Jir-ka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.