Přejít na obsah

prestupkove body


michal22

Doporučené příspěvky

Ne nemusí, policie body nepřiděluje, body uděluje příslušný úřad dopravně správních agend, na základě sazebníku a spáchaného přestupku.

Sazebník je veřejný,

1. pokud tě zastaví hlídka a projedná s tebou přestupek do zdárného konce (udělení pokuty) a ty s ním souhlasíš, tak počítej že ti úřad přidělí příslušné body.

2. pokud to s tebou hlídka nedořeší (nesouhlasíš) tak jde celá pokuta na dořešení na úřad - ten bez tebe nesmí rozhodnout, musí zahájit správní řízení (tam platí nějaká lhůta). Tady je malá šance, že sepíšete to hlášení o nesouhlasu a policista v něm udělá nějakou chybu, nebo že se mu nebude chtít papírovat a hodí to do koše. Hlášení musí být před tvým podpisem kompletně vyplněno, neexistuje, že ti řekne to pak dopíšu. Můžeš na hlášení proškrtat všechny volné řádky, aby tam policista už nic nemohl dopsat. (dvakrát jsem to sepisoval s měšťákem a ani jednou na to správní řízení nedošlo...) se státní policií není v 99,9% potřeba se hádat, tam ti kluci používají mozek.

3. spácháš přestupek, natočí to kamerou (fotografie) a pozvou tě k projednání, tam to probíhá standardně jako v předešlých případech. Někde jsem slyšel, že MP není oprávněna předvolávat, podle mně je to kravina.

Takže neexistuje situace aby tě nikdy nikdo nezastavil (nebo nepozval k projednání) a ty nasbíral nějaké body.

Editováno: , autor: murder
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je napsáno přesně kolik bodu za co dostanete. http://www.novapravidla.cz/PRESTUPKY-A-TRE...-TRESTNYCH-CINU

Pro odepsání 4bodu je nutno 12 měsícu bez bodovaného přestupku, jak bylo psáno. Bere se den spáchaní přestupku, nebo když přestupek není projednán na místě, tak se bere datum nabytí právní moci na rozhodnutí. Takže kdyby tady tazatel ten 1 bodovoj přestupek nechal dát do správního řízení, mezi tím by mu byli odepsány 4 body a až by spravní řízení bylo ukončeno byl by mu připsán 1 bod. Akorád by dostal vyžší pokutu cca o 1000 než na místě + 1000 za správní řízení.

Editováno: , autor: brot1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...