Marek Bubeníček Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 Tak už tam mám konečně ty dobré pružiny,kdyby někdo chtěl offrouda tak písněte mám ty zadní pružiny na paket špatné cesty kombík :-)) já bych je koupil,ale kolik za ně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Bubeníček Vloženo 6. Únor 2009 Sdílet Vloženo 6. Únor 2009 já bych je koupil,ale kolik za ně? Já mám 4x4 combi tak možná by mě tam pasovali,co myslíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas1 Vloženo 29. Květen 2010 Sdílet Vloženo 29. Květen 2010 Včera jsem dělal zadní brzdy a ejhle Zde je špatně umístění : http://yfrog.com/j029052010058j Zde je to OK: http://yfrog.com/jv29052010060j Mám tedy koupit jen tu horní podložku( gumovou)?1J0512149B Za 1 měsíc fičím do chorvat a nerad bych volal odtah Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 29. Květen 2010 Sdílet Vloženo 29. Květen 2010 A co se ti na tom nelíbí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas1 Vloženo 30. Květen 2010 Sdílet Vloženo 30. Květen 2010 Na první fotce kde si myslím,že je to špatně je ta guma s pružinou nějak mimo ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 31. Květen 2010 Sdílet Vloženo 31. Květen 2010 Když pustíš auto na kola,tak se to tam usadí jak má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaggy155 Vloženo 22. Září 2014 Sdílet Vloženo 22. Září 2014 Zdravím, mám O1 combi 66kw rv 2001. Zjistil jsem že mi prdla pružina úplně dole v místě kde je uchycená do takového kolečka které je z jedné strany gumové (sorry nevim jak se to jmenuje). Nevim, jestli tohle kolečko je součástí nový pružiny nebo ne. Teď to vypadá tak, že pružina je na místě a dole je zapřená o tu konstrukci, to pogumovaný kolo v tom lítá volně nahoru a dolu (nejde mi vyndat. Zvládne se to udělat doma nebo to musí do servisu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Září 2014 Sdílet Vloženo 22. Září 2014 (editace) Pokud se pamatuju, tak u předokolky je gumové lůžko je nahoře v karoserii a v nápravnici je jen tenký osazený hliníkový kroužek. Já oboje měnil u pantáty na dvoře, dokonce jen s jedním heverem. Pokud máš možnost sehnat dva havery "panenky" nebo výsuvné stojánky a jsi manuálně zručný mechanilk-samouk, jde to dobře i v polních podmínkách. Demontuješ kola, tlumiče ze spodního uložení a náprava ti hupsne dolů, možná je jí ale bude potřeba trochu pomoct. Na pružinu není, na rozdíl od předních tlumičových vzpěr, potřeba stahovák. Nasadíš pružinu a nové díly zpět. Pozor na polohu dolního začátku závitu pružiny, musí směřovat dovnitř k ose auta! Horní konec závitů pružiny musí zase dokonale sednout do toho pryžového lůžka, podepřeš nápravu v místě pod pružinou tak, aby si mohl přidělat tlumič novými šrouby s maticemi. Šroub neutahovat hned. Namontovat kola, auto pomalu spustit, kontrolovat polohu pružiny. Zatížit kufr 100kg. Až teď pod tímto zatížením utáhnout šrouby dolního uložení tlumiče. Zkus hledat ještě třeba na webu skodaoctavia , tam se myslím výměna pružin, silentbloku nebo celé nápravy taky řešila. Editováno: 22. Září 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaggy155 Vloženo 22. Září 2014 Sdílet Vloženo 22. Září 2014 OK dík, jak tam to kolo lítá volně tak je teď prostě dole, tak nevim kam to patří. Rovnou s těma pružinama vyměním asi i tlumiče když to bude dole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.