Publikováno Únor 3, 200916 r Mám problém občas se mi stane že když jedu do zatáčky prudce a šlápnu na brzdu tak nejde sešlápnout pedál až na podlahu.Stalo se mi to i v zimě když padal sníh s deštěm,myslel jsem,že se mi nabalily ty sra... na brzdy,ale to jsem vyloučil a nemůže to být něco s ABS?díky
Únor 3, 200916 r Neviem ci ta spravne chapem, ale to ,ze ti nejde stlacit pedal az na podlahu je vlastne OK. Brzdovy pedal na podlahe budes mat len raz- potom nasleduje havaria.
Únor 3, 200916 r Autor no normálně jde stlačit až na zem při brzdění jen někdy je situace když brzdím tak jako by něco vadilo sešlápnutí brzdy až na podlahu,jde to zhruba do půlky a pak je divné cukání do pedálu.
Únor 3, 200916 r Cukaní? Není to abs? Jinač je tam brzdovy asistent. Když zmačkneš rychle pedál, zabírá vyš, brzdíš pomalu, jde níž. Aspoň si myslím, že je to tak, dělá mi to tak u Fabky.
Únor 3, 200916 r Autor Taky jsem myslel,že to je ABS.To cukání je ale divné,je to jako by mi něco vadilo mezy kolem a brzdami.
Únor 4, 200916 r tak to nevím?to se kouknu,díky. Já to také řešil. V srvisu mi řekli, že mám zvlněný kotouče na předku. Je to na výměnu.
Únor 4, 200916 r cukání do pedálu brzdy při zvlněných kotoučích neprovází ten charakteristický zvuk fungujícího ABS, zvlněné kotouče hází do pedálu a volantu takové "vlny" a taky si myslím že při brždění není možné aby byl pedál až na podlaze pokud ano, tak se jedná o závadu brzdového systému !
Únor 27, 200916 r no normálně jde stlačit až na zem při brzdění jen někdy je situace když brzdím tak jako by něco vadilo sešlápnutí brzdy až na podlahu,jde to zhruba do půlky a pak je divné cukání do pedálu. Přesně vím, co myslíš. takové rychlé jemné cvakaní... Taky mi to někdy dělá, ale nevím, co to je. PS: Koutouče i desky měním co 4-5000 km. Fakt tak málo. 1.9 tdi a ani v servise neví proč jdou tak rychle do kytek... Ale reklamujou...
Únor 28, 201114 r Ahoj, mám Octavii 2001 a dal jsem tam nové přední brzdové destičky.. Ale začlo mi to cukat s volantem, když malinko brzdím. A když na to šlápnu pořádně, tak to necuká.. Je to záhada. Nemám to nějak promazat? Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji za všechny rady.
Únor 28, 201114 r Mělo by to být v pořádku. S hledáním problému počkej alespoň 500km, než se desky pořádně zajedou. Je totiž normální, že po výměně to kope do pedálu. Hlavně je musíš správně zajet - takže žádné prudké bržední, ať je nespálíš. Dobré je třeba se rozjet na 70km/h a pomalu přibržďovat až do zastavení.
Únor 28, 201114 r Já se omlouvám, zapomněl jsem napsat, že mi to klepe s volantem. Ale asi počkam 500km a pak se případně ozvu. Snad to bude tím. Děkuji
Únor 28, 201114 r Ano! Pokud jemně přibrzdíš, začne Ti to házet s volantem... Tak to dělá, když ty desky nejsou obroušeny podle kotoučů. Ani brzdný účinek by neměl být nějaký extra dobrý - to se správí taky až časem.
Duben 18, 201114 r Tak jsem najel 2,5tis Km. Furt to klepe. Tak jsem přehodil destičky z leva do prava a obráceně a dělá to méně. Ale je to furt na prd a ještě k tomu mi při určité rychlosti vlní pedál. Asi budu mít zvlněný kotouč. Jak to poznám? To musím sundat kola, nastartovat a roztočit kotouče? Nebo je na to nějakej speciální metr? Díky za každou odpověď.
Duben 18, 201114 r Na zvlněný kotouč zkus přiložit pravítko a uvidíš to , zní to směšně, ale tohle mi jednou poradil známej, sice jsem se k tomu ještě nedostal, ale prý se to tak dá poznat Upraveno Duben 18, 201114 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Duben 19, 201114 r Mělo by to být v pořádku. S hledáním problému počkej alespoň 500km, než se desky pořádně zajedou. Je totiž normální, že po výměně to kope do pedálu. Hlavně je musíš správně zajet - takže žádné prudké bržední, ať je nespálíš. Dobré je třeba se rozjet na 70km/h a pomalu přibržďovat až do zastavení. Tak tohle jsem ještě neslyšel. Když vyměním desky, předpokládám, že budou brzdit okamžitě na 100% a ne že budu jezdit 500km s nejistotou jestli mi to zabrzdí. Pakliže to nejsou nějaký šitový desky. Buď jsou blbě nandaný desky nebo zvlněný kotouče nebo vyběhaný vedení brzdiče.
Květen 3, 201114 r Tak jsem běhal s pravítkem jak magor a hledal jsem každý milimetr. Nepřipadali mi nějak křivý. A tak jsem je přehodil zleva doprava a asi tak 30km to bylo luxusní a pak se to vykurvilo ještě víc. O víkendu je zbrousím na soustruhu. Jinak čepy a tlumiče jsou dobrý..
Květen 3, 201114 r hlavne nez to zacnes brousit na soustruhu tak si pohlidej jakou maji tloustku protoze pokud uz jsou hodne sjety tak ti pak hrozi prasknuti kotouce pri brzdeni a to je potom nemile vsichni vyrobci uvadeji minialni tlousku kotouce ktera muze byt a pak uz se musi vymenit jinak kotouce na ochcafku jsou tisicikorunova polozka tak bych tam asi moc neresil jestli brousit a radsi bych koupil nove
Květen 8, 201114 r Tak jsem si nechal ty kotouče zbrousit a byla tam ještě rezerva. Snad mi to nějakou chvilku vydrží.. Je to úplně jiná jízda. Díky za rady.
Květen 8, 201114 r Takže to zbroušení destiček vyřešilo? Taky bych to potřeboval, v servisu jsi to dělal? Kolik za to chtěli
Květen 9, 201114 r Broušení kotoučů jsem dělal u známého v Jilemnici za 300. Měl to za 1,5 hod hotový. Upraveno Květen 9, 201114 r od pajik88
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.