Září 22, 200618 r Pročítal jsem celou tuhle diskuzi, ale stejně jsem nenarazil na odpověď jak zprovoznit kompletní funkci světel (přístrojovka, dálkové) u originálního škodováckého denního svícení. Jde to?
Září 22, 200618 r Do určitej miery máš pravdu až na to že ja považujem za konfort to, keď sadnem do voza, naštartujem a idem .Okolo svetiel ma zaujíma len modrá kontrolka signalizujúca zapnuté diaľkové,aby som neoslňoval.Väčšinou jazdím v meste a preto málokedy prepínam na diaľkové a o svetlá sa nestarám ani vodne ani v noci.
Září 25, 200618 r Pročítal jsem celou tuhle diskuzi, ale stejně jsem nenarazil na odpověď jak zprovoznit kompletní funkci světel (přístrojovka, dálkové) u originálního škodováckého denního svícení. Jde to? No uplně normálně zapneš otočný vypínač, kterým se zapímnají světla.
Září 26, 200618 r To je rele pro denni sviceni ne rele pro automaticke zapnuti svetel, takze pokud chces plnou funkci svetel, tak proste musis otocit tim knoflikem. Co je v tom za problem?
Září 27, 200618 r 2 Pepa007: To samo vím, mě jde o to jak to zprovoznit bez toho otáčení vypínačem. Kluci. Ja som Vám už tu naznačil že snínaním tlaku oleja- čo určuje beh motora a sigál od zapnutia spínacerj skrinky sú dostačujúce informácie na to aby mi svietili svetlá bez môjho zásahu. Bohužiaľ som na internete tak blbí že neviem vložiť obrázok môjho bývalého schémata a popis zapojenia pre vozy 105-120 s presným zobrazením pripojení v jednotlivých svorkovniciach .( časom sa to naučím ). A potom sa to pokúsim sem dostať. Možno že ako nápad to budete akceptovať ,i keď u nových aut je to hodne zložitejšie.
Říjen 22, 200618 r Zajimava diskuze. Uplne staci propojit PIN TFL (TagFahrLicht) s PINem 56 Tlumena svetla. Po zapnuti zapalovani bude svitit pouze predni tlumena svetla bez parkovacek a vseho ostatniho. Legislativa myslela i na tzv. denni svetla a k nim uz nemusi svitit nic jineho, ani zadek. Takto to ma jiz z vyroby resena napr. nova AUDI A6, A8 a A4 ktera ma jako denni svetla paraboly s obyc. 21W zarovkou a nic jineho na voze nesviti. Kdo chce setrit zarovky, muze zaradit odporovy kablik a nechat svitit "denni svetla" se snizenym vykonem - ale original dil od VW srtoji 520,-Kc bez DPH. To se vyplati cas odcasu tam vymenit zarovku. Ma nekdo vice informaci k tomuto??? Ve stredu chci jit na montaz denniho sviceni (nemam vypichovaky a nechci si nicit nervy), tak jen jestli se v tomhle neco delo dal a jsou nejake dalsi informace...
Říjen 22, 200618 r Toto vyzera zaujimavo a jednoducho kde najdem vo fabii tieto kontakty-poradi niekto?
Říjen 22, 200618 r To je rele pro denni sviceni ne rele pro automaticke zapnuti svetel, takze pokud chces plnou funkci svetel, tak proste musis otocit tim knoflikem. Co je v tom za problem? Nemusíš.uděláš dva bypasy a je to
Říjen 22, 200618 r Zajimava diskuze. Uplne staci propojit PIN TFL (TagFahrLicht) s PINem 56 Tlumena svetla. Po zapnuti zapalovani bude svitit pouze predni tlumena svetla bez parkovacek a vseho ostatniho. Legislativa myslela i na tzv. denni svetla a k nim uz nemusi svitit nic jineho, ani zadek. Takto to ma jiz z vyroby resena napr. nova AUDI A6, A8 a A4 ktera ma jako denni svetla paraboly s obyc. 21W zarovkou a nic jineho na voze nesviti. Kdo chce setrit zarovky, muze zaradit odporovy kablik a nechat svitit "denni svetla" se snizenym vykonem - ale original dil od VW srtoji 520,-Kc bez DPH. To se vyplati cas odcasu tam vymenit zarovku. Ma nekdo vice informaci k tomuto??? Tak tie kontakty som našiel podla DP poprosim neakeho dobreho elektro(profor a pod.) bude to fungovať,neskratnem niečo? DIKES
Říjen 22, 200618 r Zajimava diskuze. Uplne staci propojit PIN TFL (TagFahrLicht) s PINem 56 Tlumena svetla. Po zapnuti zapalovani bude svitit pouze predni tlumena svetla bez parkovacek a vseho ostatniho. Legislativa myslela i na tzv. denni svetla a k nim uz nemusi svitit nic jineho, ani zadek. Takto to ma jiz z vyroby resena napr. nova AUDI A6, A8 a A4 ktera ma jako denni svetla paraboly s obyc. 21W zarovkou a nic jineho na voze nesviti. Kdo chce setrit zarovky, muze zaradit odporovy kablik a nechat svitit "denni svetla" se snizenym vykonem - ale original dil od VW srtoji 520,-Kc bez DPH. To se vyplati cas odcasu tam vymenit zarovku. Ma nekdo vice informaci k tomuto??? Tak tie kontakty som našiel podla DP poprosim neakeho dobreho elektro(profor a pod.) bude to fungovať,neskratnem niečo? DIKES neskratneš nič akurat by som to urobil ako Strojvudce na tomto obrazku http://forum.skodahome.cz/index.php?act=At...=post&id=181302 tym zamedziš aby svetla svietili ked len potočíš klúčikom do polohy 1 (ulavíš tým baterke) ale začnú svietiť až začne pracovať alternátor! pokial to chceš jednoducho tak to daj bez toho rele a diód:-) a bude to OK edit: diody sú tam na obrysovky Upraveno Říjen 22, 200618 r od profor
Říjen 22, 200618 r Zapojit to tak jde, ale legislativa neumožňuje svícení pouze potkávacích světel. tzak tam nechá tie diody prípadne hodí dalšiu na osvetlenie palubky a ma to normalne ako je to podla DP. akurat v prípade zapojenia podla DP denneho svietenia nemaš funkciu obrysoviek na pravo alebo lavo
Říjen 22, 200618 r Jasně. Já reagoval na citaci od Kolemjdoucího. Aby se toho nikdo nechytal. Bylo by to dobrý, kdyby stačili jen přední potkáváčky, ale smůla.
Říjen 22, 200618 r Před cca 14 dny jsem nainstaloval relé denního svícení origo Škoda a jsem spokojen i s tím, že na podsvícení palubky musím rozsvíti ručně. Pro ty co se na to chystají: Přiložený návod je velmi podrobný. Na vypichování jsem použil dva zavírací špendlíky s ubroušenou špičkou. Poděkování patří těm co sem do fóra sypou různé instalační návody.
Únor 2, 200817 r Našel jedno téma na relé.Jde mi o to abych nemusel pořád přepínat vypínačem světel réle od MOLPIR nemá zapojené obr.světla,příst.desku a SPZ jde to upravit???? Upraveno Březen 24, 200817 r od Volvak
Únor 3, 200817 r Nakolko sa ukazuje trocha casu, pripadnym zaujemcom ponukam: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=20677
Březen 23, 200817 r Ahoj chlapy , Slyšel jsem , že octávky na vývoz to měly vyřešeny řídící jednotkou. Nedalo by se to udělal taky tak ?
Březen 23, 200817 r ne, fabia pro svetla nepouziva zadnou rj, je to jen o dratech a prepinaci Upraveno Březen 23, 200817 r od mytrix
Březen 25, 200817 r Trocha neskoro ale predsa http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=27134 Ma nekdo vice informaci k tomuto???Ve stredu chci jit na montaz denniho sviceni (nemam vypichovaky a nechci si nicit nervy), tak jen jestli se v tomhle neco delo dal a jsou nejake dalsi informace...
Duben 18, 200817 r Mám tu automatiku namontovanou taky ale mám problém: cca po 15 min. svícení se ta automatika sama od sebe vypne, aniž by pípla nebo tak něco. Prostě pohasne kontrolka a jezdím bez světel. Dokonce dnes mi už nejdou zapnout světla ručně, otočím páčkou a vůbec nic se neděje, po nastartování se rozvsvíti automatika. Jestli zhasnou po těch 15 min. jízdy ještě nemíám odzkoušené, dnes jsem nikam moc nejel. Co by s tím mohlo být? Montovali to v autorizovaným servisu, budu to reklamovat, ale zajímá mně co s tím může být
Duben 23, 200817 r Kde kupim nejaku tu sadu na zapinanie svetiel...... Predstavujem si to takto: Normalne po nastartovani cca 5s sa mi zapnu len svetla bez palubovky a podobne, a vecer si normalne zapnem prepinacom vsetko komplet. Samozrejme cez den ked bude hmla tak zapnem normalne vypinac a dam hmlovky. Je take nieco?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.