Přejít na obsah

Nehody


Dakie

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
Už jste někdo řešil vlastní dopravní nehodu podle nového předpisu ? Nebo někdo ze známých ?

Jak to probíhalo, zápis do formuláře pro pojišťovnu a pod. - byly problémy ?

Pokud jsi účastníkem DN, kdy je škoda na jednom z vozidel méně jak 100t (škody se nesčítají), není poškozená třetí strana (např. lampa, značka, pozor i krajnice a škarpa je majekem třetí osoby), není nikdo zraněn a učastníci dpravní nehody se shodnou na zavinění, je nejjednodušší sepsat formulář o hlášení DN (tuším 3 propisovací formuláře)...potom by s pojišťovnou neměl být žádný problém ;) Pokud je porušena jakkákoli zmíněná podmínka, je možno na místo přivolat PČR, kdy tito to naberou...v případě jde-li pouze o určení viníka, PČR na místě označí viníka - vyřeší přestupek a dále věc opět řeší sami účastníci DN. S pojišťovnou by neměly být problémy - při DN doporučuju řádně ve sepsat a pokud možno udělat si fotodokumentaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě dneska potkala nehoda já jel v levém pruhu a borec z pravého začal najednou odbočovat. naštěstí to není tak vážné ale naštve to fest a nejhorší je že se podíval na své auto začal mě nadávat a ujel jednalo se o tmavou (černou) 406 SPZ 8A76992. policajti to ani nechtějí řešit prý to budou sepisovat v sobotu a zda jin zavolám tak to nechají plavat :angry2: nechápu proč je platíme. a to mě borec říkal to bylo ne :blink: při odpovědi ne to nebylo tak se mě snažil přesvědčovat že to nic není a začal to rozlešťovat :aggressive: neznáte toho ... někdo?

tal dnes přišel dopis z PČR co to znamená a co se bude dít?

post-4616-1235996030_thumb.jpg

post-4616-1235997043_thumb.jpg

Editováno: , autor: Majký
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud nejsi viníkem, tak o bonus nepřijdeš, tvoje pojišťovna se vyrovná s pojišťovnou toho druhého (viníka), o bonus přijdeš v případě čerpání z vlastní viny, celé to má smysl v tom, že můžeš opravovat a následně i jezdit a ne čekat, až se vše vyřeší, taky je občas lepší zaplatit spoluúčast havarijní pojistky než amortizaci z povinného ručení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...