Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobrý den,

chtěl bych si pořídit jako své první auto starší octavii. Automat volím z důvodu nemocné nohy (absence spojky - možnost ovládat pouze jednou nohou). Po delším hledání na internetu jsem našel Octavii 1.8 z roku 1999 ve výbavě L&K, najeto 173 tisíc km za 150 000 Kč. Na auto jsem se byl podívat a jako laikovi mi přišlo v dobrém stavu (žádné škrábance, odřeniny, zachovalý interiér), samozřejmě jsem si ale domluvil servisní prohlídku v autorizovaném servisu škoda.

Proč ale píši: dnes jsem hovořil s kamarádem a ten mě od této koupě odrazoval, že prý kupovat takto starý automat je velmi riskantní. Co si o tom myslíte vy ? Dá se převodovka v servisu blíže zkontrolovat a na co jiného bych si měl dát pozor ?

Předem děkuji za všechny vaše odpovědi.

Vloženo

Tak pánove .... koupil jsem ji !!! Dal jsem na Vás, kteří psali že km nerozhoduje, ale rozhoduje stav a řidič co s ní jezdil. Mám ji od začátku září a musím zaklepat že zatím funguje vše bez menších problému. Moje investice - voda do ostřikovačů, 70 kč za wapku s voskem.... :-), neee važně musel jsem koupit ještě dvě nové pneu. Natočil jsem s ní něco přes 2 tis.( stav tachometru dnes --< 357981 >--- a kdo má víc :palec2: ? ) a spotřeba 4,9 - 5,3 l/100 .

Takže děkuji těm, co mě utvrdili k nákupu a těm co mě odrazovali taky děkuji,aspoň jsem věděl na co si dát pozor.

A těď jen doufat, že vše bude fungovat jak má :-) .

Vloženo (editace)

Tak jsem se díval po octávkách s automatem a chtěl jsem se zeptat proč si si vybral zrovna tu s největšíma kilometrama, když se dá sehnat za ty stejný peníze auto ze stejnýho roku, koupený nový v ČR po 1.majiteli a s 56tkm a plnou serviskou??!!

Stačí jen pořádně prohledat net...

;)

Editováno: , autor: spici
Vloženo

9 let starý auto se 56 kkma?? No to bych tedy chtěl vidět 6 kkm ročně a v automatu.

To ujedu víc na kole.

Osobně bych se jakéhokoli staršího auta neznámého původu v automatu hodně, ale hodně obával.

Neříkám, že je vše "levá", ale toto si o to vyloženě říká. A v tomto případě to ta plná serviska to jen podporuje.

Stálo by za to nechat to prověřit v jiném autorizovaném 3koda servisu.

Vloženo

netvrdim že to auto má ty kilometry co inzerujou (neviděl jsem ho na vlastní oči a podle fotek nemůžu soudit), ale rozhodně bych se jel podívat ( a kór u automatu) radši na auto s 50-ti tisícema a serviskou než s 170-ti a bez servisky...... ;)

Vloženo
Tak pánove .... koupil jsem ji !!! Dal jsem na Vás, kteří psali že km nerozhoduje, ale rozhoduje stav a řidič co s ní jezdil. Mám ji od začátku září a musím zaklepat že zatím funguje vše bez menších problému. Moje investice - voda do ostřikovačů, 70 kč za wapku s voskem.... :-), neee važně musel jsem koupit ještě dvě nové pneu. Natočil jsem s ní něco přes 2 tis.( stav tachometru dnes --< 357981 >--- a kdo má víc :palec2: ? ) a spotřeba 4,9 - 5,3 l/100 .

Takže děkuji těm, co mě utvrdili k nákupu a těm co mě odrazovali taky děkuji,aspoň jsem věděl na co si dát pozor.

A těď jen doufat, že vše bude fungovat jak má :-) .

Tak jaká byla cena jestli to není tajné??

Vloženo (editace)
netvrdim že to auto má ty kilometry co inzerujou (neviděl jsem ho na vlastní oči a podle fotek nemůžu soudit), ale rozhodně bych se jel podívat ( a kór u automatu) radši na auto s 50-ti tisícema a serviskou než s 170-ti a bez servisky...... ;)

Mám 1,8 20V automat z roku 96, koupil jsem ho v květnu, mám 122 tis. km najeto (podle tachometru), nebál jsem se toho a koupil, udělal jsem velice dobře, jsem moc spokojený, je to velká pohoda, největší investice byly rozvody. Automatu se rozhodně nebojte, jelikož automat je (pokud se k něj chováte správně jak se má) je v podstatě doživotně nezničitelná převodovka, nejsou tam žádné opotřebovatelné lamely. Důležité je aby tam byl v převodovce olej, takže občas dát zkontrolovat. Určitě každý člověk ocení zvlášť ve městě.

Editováno: , autor: 20Vautomat
Vloženo

no nevím nevím, jak už jsem tu někde psal, tchýně má r.v. 99 1.8 20v v automatu a je to jedna velká hrůza, má servisku, je tam najeto nejakych 160tis km. jebe se na tom co može, už se jí seklo i řazení a celkově s tím má dost problémů, samozdřejmě polovička je jak u běžných manuálů, ale po tom co vim jak se s tím trápí, tak bych určitě zvolil něco novějšího ba jinčího v automatu.

Vloženo

No ja mam OI 1.8T automat r.v. 00 najetejch cca. 150000 a jako zatim spokojenost. Ve meste k nezaplaceni!! Jen spotreba trosku vetsi (11-12 l mesto).

Vloženo

OI r.v. 2002 TDI 66kW automat, 140 000km a zatím žádný problém - teda vlastně jeden - odešlo brzdový čidlo (200,-Kč) ale bez něj nejde u automatu zařadit (u manuálu jen nebudou svítit brzdový světla). Jinak OK. Průměrná spotřeba 6.4 např dnes 150km super klidný jízdy 4.7 :palec2:

Vloženo

Tak tajné to není ;) , domluvili jsme se na lidových 115 tis...... tak a teď někdo napiše, že je to moc a já ji půjdu vrátit :p .

Stav tachometru poctivých ----< 358 121 >----- km

Vloženo

Hosi jenom tak nahodim otazku,nechci do nikoho rypat nebo provokovat!Kdyz budete mit auto,ktere ma pres 200 a vite,ze je v dobrem stavu a chcete ho prodat,stahli by jste km nebo ne?Jenom tak pro zajimavost!Ale ruku na srdce! ;)

Návštěvník
Vloženo

jak nekdo memi budiky - myslite ze si tam hodi stejny pocet km jako bylo na starejch budikach :)

Návštěvník
Vloženo (editace)

Dobre dobre tak u tebe jo - co dalsi :) - prozradi ?

Editováno: , autor: Návštěvník
citovanie predchadzajuceho prispevku

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...