branov Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Ahojte, ospravedlnujem sa ak som si zvoli zlu sekciu, ale nevedel som kam svoj prispevok zaradit a naozaj potrebujem surne pomoc. Chystám sa kúpiť Favorita. Jeho stav je nasledovný: - nemá platnú STK ani emisnú - nemá poistku - je dočasne odhlásené, dá sa spätne prihlásiť do konca budúceho roka. Na internete som hľadal aký je postup pri takejto kúpe, resp. jeho prihlásení. Našiel som info, že potrebujeme uzavrieť kúpnu zmluvu. Ďalej, pri prihlásení auta je potrebné predložiť poistnú zmluvu. Pre uzavretie poistky som ale videl niečo v zmysle, že auto musí byť prihlásené... Nemám s tám žiadne skúsenosti, chce by som Vás preto poprosiť o radu a Vaše skúsenosti... Potrebobal by som vediet: či treba kúpnu zmluvu uzavrieť, čo všetko potrebujem od súčasného majiteľa k opäťovému prihláseniu auta, čo treba ako prvé - STK/emisná, poistka alebo niečo iné, aký je postup pri prihlásení, čo všetko potrebujem predložít a koľko opäotvné prihlásenie cca stojí. Všetkým Vám ďakujem za odpovede. Dosť ma to súri, lebo s majiteľom som dohodnutý na nedeľu. Ešte raz, ďakujem!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAUpick Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Ak chces auto prihlasit musis mat platnu STK, EK, PZP. Na STK musis mat EC. A EC ti vydaju myslim ked mas zaplatenu PZP. Cize kupna zmluva, spravit PZP, dat EC, spravit STK a EK (mal by si to tam odviest podla spravnosti na odtahovke kedze vozidlo nie je sposobile) Potom mozes zajst na policajnu lamparen. Mozno sa mylim ohladne vydania EC. Tam som si nie isty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
branov Posted October 9, 2009 Author Share Posted October 9, 2009 Ďakujem za odpoveď, nepochopil som ale tvojej skratke EC. To je evidenčné číslo? To mi kde priradia? Ospravedlňujem sa za hlúpe otázky, ale je to moje prvé auto a robím to prvý krát.. Vďaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAUpick Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 EC - Evidencne Cislo - (ŠPZ) Pred par rokmi ked si dal docasne odhlasit auto tak si odovzdal tabulky. Myslim ze to je tak aj teraz. Treba si to overit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROCHY603 Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Oplati sa ti to vsetko vybavovat.??? Kup favorita ktory ma vsetky doklady v poriadku. STK,EK,EC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
branov Posted October 9, 2009 Author Share Posted October 9, 2009 Oplati sa ti to vsetko vybavovat.??? Kup favorita ktory ma vsetky doklady v poriadku. STK,EK,EC. oplati, lebo s STK-EK problem nebude. len som nevedel ako to chodi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAUpick Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 Tiez by sa mi do toho nechcelo. Aj ked ani ja nemam problem STK a EK. Ale to by muselo to facko stat za to aby som toto cele vybavoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts