xalienx Vloženo 15. Duben 2011 Sdílet Vloženo 15. Duben 2011 Tak to je fakt skvělá informace Takže pokud to chápu správně, stačí objednat nový spínač osvětlení a nechat si ho vyměnit? Předpokládám, že v autorizovaném servisu by s tím neměli mít problém. Taky by mě zajímalo, kolik cca stojí ten spínač. Fakt mám s této informace radost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tetkauni Vloženo 15. Duben 2011 Sdílet Vloženo 15. Duben 2011 Myslím, že výměnu zvládneš sám, je to jen na jedné svorkovnici a vyndat to jde taky v poho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sulda1 Vloženo 16. Duben 2011 Sdílet Vloženo 16. Duben 2011 (editace) http://skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=71 Editováno: 16. Duben 2011, autor: sulda1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vencam Vloženo 17. Duben 2011 Sdílet Vloženo 17. Duben 2011 Zdravím. Podle ceníku mimořádné výbavy je tato funkce (light assistant, neboli světlopomocník ) za stejný příplatek 1600,- a to u všech verzí od Active výše. Moje vcelku myslím, že logická úvaha je ta, že potřebná čidla jsou ve voze už od Active a jedná se jen o výměnu spínače a funguje "tunel light" a v případě "coming a leaving home" ještě nutnost nějakého nakodování ŘJ a fungují taky. Jak říkám je to pouze moje domněnka, ale asi by mě její pravdivost potěšila (mám Active bez světlopomocníka ) Kdo víte dejte vědět. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbunting Vloženo 17. Duben 2011 Sdílet Vloženo 17. Duben 2011 Mám výbavu experience a kódoval jsem. Pravda je, že jsem před kódováním nezkoušel funkci světel ale rovnou projel diagnostiku a ta hlásila nesmyslný signál z přepínače světel. Takže jsem hledal položku aktivace a teprve po odstranění chyby jsem zkoušel funkci, která byla OK. Pokud jde o čidlo, tak je integrované ve zpětném zrcátku se snímačem deště, takže pokud jsou automatické stěrače, jdou udělat světla ale jak je to přesně v jednotlivých výbavách nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Růžička Vloženo 17. Duben 2011 Sdílet Vloženo 17. Duben 2011 Ještě při objednávání dávejte pozor a kupujte přímo na yetiho, OII má jiný tvar toho kulatého rámečku (není kulatý, kdežto u yetiho je to kružnice). Takže brát opravdu jen 5L0 941 431 E, pokud vezmete 1Z0 (což je pro octu), pak je potřeba ho "ořezat", aby se vešel. Jinak výměna je opravdu jednoduchá a zvládne ji snad každý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xalienx Vloženo 18. Duben 2011 Sdílet Vloženo 18. Duben 2011 No, dle návodu to vypadá skutečně jednoduše. Jak je to ale se zárukou? Nebude s tím problém? Vůbec netuším co můžu a co ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 19. Duben 2011 Sdílet Vloženo 19. Duben 2011 Díval jsem se na výše uvedené stránky (skoda-parts) a koukal jako čerstvě vyoraná myš... To vše jde opravdu možné dodatečně dokoupit? A legálně? Je mi jasné, že jakýkoliv zásah do auta mimo autorizovaný servis by mě v současné době připravil o záruku (což nehodlám podstoupit), ale do budoucna je to opravdu cenný zdroj informací? Mimochodem, máte někdo zkušenosti s nákupem na tomto webu? A jak je to s následnou montáží - děláte si ji svépomocí, nebo máte tipy na nějaké šikovné servisy/mechaniky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Růžička Vloženo 20. Duben 2011 Sdílet Vloženo 20. Duben 2011 Netušíte prosím někdo, kde hledat přizpůsobení zapínání světel? Citlivost senzoru světla nebo jak to nazvat, popřípadě časovou prodlevu před rožnutím? Někdy k večeru už bych třeba rožl a auto pořád nic, tak bych si to chtěl udělat podle sebe, aby to bylo opravdu automatické. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty8 Vloženo 9. Květen 2011 Sdílet Vloženo 9. Květen 2011 Citlivost senzoru se nastavuje jeho kodovanim, napr pomoci vagu by mela jit zmenit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 9. Květen 2011 Sdílet Vloženo 9. Květen 2011 jde to pres VAG a nastav si tam ze mas cire sklo, tim padem budes mit sero mnohem drive a driv ti to bude svitit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki047 Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 Zdravím. Podle ceníku mimořádné výbavy je tato funkce (light assistant, neboli světlopomocník ) za stejný příplatek 1600,- a to u všech verzí od Active výše. Moje vcelku myslím, že logická úvaha je ta, že potřebná čidla jsou ve voze už od Active a jedná se jen o výměnu spínače a funguje "tunel light" a v případě "coming a leaving home" ještě nutnost nějakého nakodování ŘJ a fungují taky. Jak říkám je to pouze moje domněnka, ale asi by mě její pravdivost potěšila (mám Active bez světlopomocníka ) Kdo víte dejte vědět. Dík. Mám výbavu ambition, senzor stěračů a zrcátka, ale po výměně spínače tunel light nefunguje.Svítí stále tlumená světla, nepřepíná na denní svícení, bez nutnosti nakódování to asi fungovat nebude.Díky za každou radu jak to řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 20. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 Podařilo se někomu automatická světla dodatečně nainstalovat i ve verzi Active? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vencam Vloženo 23. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 Mám taky Active, trochu jsem nad tím dříve dumal ( někde výše i můj příspěvek ) myslel jsem, že by to šlo, ale asi nemám sluneční čidlo. Má být někde před přihrádkou nahoře na palubce. Nikde jsem tam žádný otvor na přístup světla k čidlu neobjevil. Přidávám i stránku z ETKY, kde je čidlo vyobrazené ( pozice 14 ). A když není čidlo ani kodování nepomůže Nějak jsem pak vyšuměl a dále nepátral. Yeti_slunecni_cidlo.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkl.s Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Cidlo je v drzaku zpetneho zrcatka na skle s destovym senzorem. slunecni cidlo na palubce je jen pro automatickou klimatizaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Cidlo je v drzaku zpetneho zrcatka na skle s destovym senzorem. slunecni cidlo na palubce je jen pro automatickou klimatizaci. A kde je potom čidlo pro verze Active, které nemají automaticky zatmívatelné zpětné zrcátko s dešťovým senzorem a automatická světla mohou mít taky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkl.s Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 A kde je potom čidlo pro verze Active, které nemají automaticky zatmívatelné zpětné zrcátko s dešťovým senzorem a automatická světla mohou mít taky? Presne takhle to mam na svem aute. Mam automaticka svetla ale destovy senzor jsem nemel, teda mel ale z fabriky byl jenom softwarove deaktivovany. Stacilo ho jen nakodovat a funguje i automatika na sterace(ze servisu potvrzeny ze moje auto nema destovy senzor a automaticky stmivane zrcatko taky nemam, jen obyc manualne sklopny). Takze bych tipoval ze v pripade priplatku za Light asist se montuje klasicky zrcatko, a svetelne cislo(spolecne s destovym senzorem ktery je deaktivovan). Mam yetiho experience z roku 09, ale nebyl urceny pro cesky trh takze vybava experience nemela v zakladu samostmivaci zrcatko a destovy senzor, ani kontrolu tlaku v pneumatikach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Je nějaká zvláštnost ohledně toho dodělání světelného asistentu?Mám otočný přepínač s funkcí AUTO,ten se tam nasadí a dál co?Napíchnout na VAG a tam něco povolit?Jdu s tím do servisu,auto mám v záruce,ale prý to ještě nedělali,tak jen abych případně poradil,co mají dělat?Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 17. leden 2012 Sdílet Vloženo 17. leden 2012 Já osobně Ti neporadím, ale výsledek mě zajímá, takže potom tu sepiš report, jak ta montáž dopadla... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 17. leden 2012 Sdílet Vloženo 17. leden 2012 Zítra ráno hned po tréninku tam jedu,nevím jestli u toho budu moct být,ale zkusím vyzvědět co nejvíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 18. leden 2012 Sdílet Vloženo 18. leden 2012 Udělá se jen výměna ovladače a tuším, že v komfortce se nastaví vše potřebné (2 nebo 3 položky se nastaví jako aktivní), na maxidotu pak budeš mít i funkci living a caming home. Samozřejmě je nutné mít senzor v zrcátku. Dělal jsem to v létě a už si to moc nepamatuji, je to otázka pár minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 18. leden 2012 Sdílet Vloženo 18. leden 2012 Takže hotovo,nicméně operace se protáhla přes hodinu.Ptal jsem se na postup,ale nic moc jsem se nedozvěděl,u auta jsem bohužel nebyl.Cena přepínače 1200KČ a mechanik nejprve nic nechtěl,ale když mu povídám,aby si vzal alespoň na pivo tak poslechnul. Vše funguje,v maxidotu se objevila položka s nastavením světel,která tam předtím nebyla. Takže potvrdím info,že u Yetiho Fresh lze světelný asistent dodělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1980 Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 (editace) Ahojte mam vybavu experience, mam autometicke svetla, doteraz fungovali v pohode za dna som chodil na dennych svetlach, zadne nesvietili, ale všimol si že zo 2 dni sa mi denne svietenie neaktivuje ani za dna, vzdy mi svietia xenony, neviete kde može byt chyba, inak pozeral som ten asistent a ja tam mam len funkcie coming a leaving home, a potom funkciu denne svietenie, funkciu tunel lights som tam nenasiel.Dakujem Editováno: 31. leden 2012, autor: Joe1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1980 Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 este podotknem ze vypinač mam v polohe auto a denne svietenie zapnute na maxi dote. dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 (editace) Jedna chyba může být, že máš špinavé sklo v místě čidla a další chyba může být v softwaru. Prostuduj si návod co tam píšou. Editováno: 31. leden 2012, autor: MikeTTT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.