Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

No a nechceš to zkusit? Docela by mě zajímal výsledek, výkon si zvýšit chtěl a oproti jiné převodovce by tohle bylo skoro zadarmo ;)

pokud by mi dali ridici jednotku nacipovanou a mohl ji vymenit za moji stavajici a projet to na miste tak proc ne, ale do svy ridici jednotky si hrabat nenecham ...

Upraveno od Standis

Dejviz: poslední varování, předešlý příspěvky se necitují, přístě to máš za zvýšení varování

pochybuji, že ti půjčí nachipnutou jednotku, ale bylo by to fajn si to vyzkoušet a pak se rozhodnout

tych 85 kw z toho nedostanes bez hardwarovej upravy motora .Podla mna je aj 82 kW moc na 1,4 ..

toto podla mna funguje len v pripúade ze vymenis pol motora :)) Hlavne sanie a vyfuk...

Otázka je, jaký ten "řecký" motor plní emisní limity. Třeba pro řecký trh není motor tolik utlumen katalyzátorem.

Jinak já osobně bych se do čipování 1,4/74 kW nepouštěl, a když už bych to nemohl bez čipu vydržet, tak bych zkusil Sportmotor. Jednal jsem s nimi a mohu posoudit, že s tím mají větší zkušenosti než nějací pětadvacetiletí blbečci z tuningu. A o Cimbu ani nemluvím, jsou zbytečně drazí a v e-mailové komunikaci mi přišlo, že se rádi "poslouchají".

Jak píše Milan, taky bych asi šel do sportmotoru, protože maj prostě lepší jméno a ten jejich čip na 78kW je řekl bych reálný, těm 82 nevěřím a neuvěřím, dokaď neuvidím hodnoty z brzdy, proto by mě to docela zajímalo :)

Nemá tady někdo se Sportmotorem zkušenost nebo neznáte někoho kdo by zkušenost s touto firmou měl? Nezáleží jaké má auto.

Upraveno od Dejviz

• 1 rok později...

Zdar chlapi...potřebuju sundat zdravě plastový kryt motoru a nevim jak na to.Mám fabii pár dní a musim vyčistit egr ventil.Všim sem si těch vrutů ze spoda krytu,ale nevěřim že kluci z MB by to udělali takhle nepřístupný.A nechtěl sem použít sílu;-)...díky

kryt je normálně nacvaknutý na takových packách a neboj se za to zabrat, drží pevně

kryt je normálně nacvaknutý na takových packách a neboj se za to zabrat, drží pevně

díky,myslel sem si to ale když sem za nej bral a že docela fest tak se zvedali tlumiče :D a furt nic

• 8 měsíců později...
  • 2 roky později...

Jednu dobu jsem taky přemýšlel o výměně filtru, ale bylo mi to vymluveno právě i v několika servisech - rozdíl v jízdě je prakticky nulový a ještě větší riziko bordelu v motoru. Od chipu jsem upustil taky docela rychle, ono to auto nejede vůbec zle a maximálku jsem podle tachometru měl těsně za 215km/h (rovina na dálnici, 1/4 nádrže a sám v autě). Navíc mi ještě před cca 1-2 lety, kdy jsem to řešil, všichni oslovení (co mi hned neřekli, ať na to kašlu) slibovali za dnešní peníze cca +5-8% výkonu s nejistým vlivem na motor.

• 2 roky později...

Dneska jsem kontroloval filtr na vsim novim mazlikovy Fabia Combi Comfort 1.4 16V 55Kw  pročetl jsem tuhle diskuzi a opravdu musí člověk hodně zabrat aby sodtal ten plastovy kryt motoru dolu. Drží ho 4 malí gumový distanční sloupky a dolu z nich to jde jedině násilím ale zpátky už to jde nacvaknout lehounce :-)

Mě to šlo dobře i sundat, ale motor byl po jízdě, takže ta guma ve které to drží byla asi měkčí :)

vždy sundavat , když je zahřátej motor, kvůli tý měkkosti, pak to jde dobře. :kol-47:

Když jsem to tam vracel nazpatek gumičky jsem maznul vazelinou pujde to priste lip dolu :-)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.