Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dnes jsem sedl do auta a opet radici paka sla ztuha. Uz me to takhle jde asi 2 mesice, treba kdyz auto stoji dele nez tyden, ted bych vinu prikladal nizkym teplotam, po zahrati, jizde asi 10 km se to rozchodi. Olej v prevodovce byl vymenen pred cca rokem, je mozne ze mi tam nalili nejaky nevyhovujci olej?

Jeste mam problem s razenim, pred cca rokem me byla delana spojka, ale asi ne zrovna odborne myslim, od te doby jde razeni jakoby lehce pres zoubky, nic moc, pedal spojky jde z lehka seslapnout, nevim co vse bylo vymeneno, ale myslim ze pritlacny talir tam nechal puvodni a byl menen i setrvacnik, prej byl upalenej nebo co, tak nahrazen jinym z vrakace.

Vloženo

Mám úplně stejný problém, olej měněn lonina jaře (za správnou specifikaci ale noname). Za tepla vše bez problémů, v zimě jde zejména jednička hodně špatně, jakmile se motor zahřeje, už je to ok. Vzhledem k jménu toho servisu a zkušenostem s nimi zvažuji další výměnu, ale nevím zda si tím pomohu. Dělalo to i před výměnou..

Vloženo

U mě stejný problém, po výmeně spojky a instalaci constructu razení nefungovalo tak jak melo . Jednicka z tuha a podrazeni z pet na ctyri to bylo umorne hledani. Jinak po výmene tahel a ujetych cca 1000 km to vypada ze si to nejak seda, a aj ted v tech mrazech rano ztuhla radicka , ale po zahrati auta uz v poho .. tak nevim zdali je to u teto motorizace normalni 1.6 74kw

Vloženo

benzíny maji řazení táhlama a na převodovce je to přes takový páky a kyvný pouzdra občas to jedno z pouzder jde zruha a dělá co všechne ten problem chce to postupně rozebrat a promazat naposled sem to dělal před 2ma lety a jako na potvoru až to poslední pouzdro to dělalo (předem radim že jen postříkání sprejem nepomáhá)

Vloženo
Dnes jsem sedl do auta a opet radici paka sla ztuha. Uz me to takhle jde asi 2 mesice, treba kdyz auto stoji dele nez tyden, ted bych vinu prikladal nizkym teplotam, po zahrati, jizde asi 10 km se to rozchodi. Olej v prevodovce byl vymenen pred cca rokem, je mozne ze mi tam nalili nejaky nevyhovujci olej?

Jeste mam problem s razenim, pred cca rokem me byla delana spojka, ale asi ne zrovna odborne myslim, od te doby jde razeni jakoby lehce pres zoubky, nic moc, pedal spojky jde z lehka seslapnout, nevim co vse bylo vymeneno, ale myslim ze pritlacny talir tam nechal puvodni a byl menen i setrvacnik, prej byl upalenej nebo co, tak nahrazen jinym z vrakace.

aj mne to robí 1 a 2 ide ťažšie a niekedy poráta zuby, dá sa s tým dačo robiť ? ako som menil olej tak ide troška lepšie

Vloženo

Mě teď v těch mrazech jde také ztuha řadit, nejhůř jde řadit 2, ale po ohřátí už jde vše bez problémů. Olej mám také vyměněný (Mogul Syntrans 75W-90), ale myslím si, že olejem to nebude, že to bude, jak napsal netobi v těch táhlech...

Vloženo

Olej v převodovce se mění... Origo olej je sice celoživotní, ale slovo celoživotní znamená buď 150 000 km nebo 5 let, pak by se měl vyměnit (to mi potvrdil i mechanik, ke kterému jezdím) ;)

Vloženo

Mechanik potřebuje hlavně kšeft,asi tomu moc nerozumí co se okty týče.Jelikož se olej nemění,tak ani nikde v servisních manuálech to není napsané.Naopak je napsáno, že se nemění,pouze kontroluje a dolévá. :feve:

Vloženo (editace)

Mechanik mi to neříkal kvůli kšeftu, ale říkal mi to proto, protože je to fakt... Jinak, že se doporučuje výměna oleje v převodovce po ujetí 150 000 a více km ti tu skoro každý potvrdí a po najetí tolika kilometrů výměnou oleje určitě nic nepokazíš. Mě se například po výměně oleje řazení zlepšilo asi o 30% (výměna proběhla v asi 180 000 km)... :)

EDIT: teď jsem si vzpoměl, že mi to říkal i kamarád, který je taky automechanikem, že se doporučuje výměna toho oleje po určitých kilometrech (a vím na 100% procent, že mi to neříkal kvůli kšeftu nebo nečem podobném)

Editováno: , autor: Konny
Vloženo

Tak nemusel to říkat kvůli kšeftu, ale ať Ti ukáže z čeho to vyčetl.Těžko to najde.To, že mě to tu skoro každý potvrdí je o to horší, že to tolik lidí neví.Já mám najeto 230000km a nemám s řazením problém.Podle mne je to po různých opravách kolem převodovky následně špatně seřízené.Pak vznikají problémy.Jediná pravda je, že výměnou nic nepokazíš.

Vloženo

Tak ono i po 230 000 km může být olej pořád dobrej, ale prostě kdo o auto dobře pečuje a pravidelně mění všechny provozní kapaliny, tak prostě jednou za život auta vymění i ten převodovej olej, protože jak jsi mi potvrdil, výměnou oleje se nic nepokazí (samozřejmě se tam musí dát olej se správnou specifikací). Ukončil bych tuto debatu o oleji s tím, ať si každej sám rozhodne (např. podle stavu řazení apod.) jestli si ten olej vymění nebo ne ;)

Vloženo

v převodovce neni výměna předepsaná ani doporučená to ten mechanik kecal každopádně tim rozhodně nic nezkazíš a já osobně to po novým roce budu dělat taky jen čistě zdobrý vůle k autu jinak v příručkách škodovky je psáno max doplňování výměna jedině pokud byl nějakej mech problem a byl v oleji bordel s poškození jinak to prostě předepsaný u manuálních pževodovek neni

• o 5 týdny později...
Vloženo

mám tak trochu podobný problém .... když vytočím motor na jedničku tak je docela zápas tam tu dvojiku narvat a zase při podřazení z dvojiky na jedničku je zhola nemožné :--D musím jet opravdu pomalu abych mohl dát jedničku ... někde sem tu četl že u oktávek je to normální ale moc se mi to jako normílní nezdá .... pokud by se někdo ptal co si má představit pod pojmem "zhola nemožné" tak pokud podřadím a rvu za řadičku je to jako bych vůbec neměl sešlápnutou spojku a rval to přez zuby

Vloženo

Taky jsem cetl o celozivotni naplni, ale vzhledem k tomu, ze bych tam tu napln mel uz 12 let a nemenila se ak nevim, kdyz se obcas zadarilo zaradit pres zoubky, tak z toho treba usuzuju, ze v tom oleji plavou nepatrne kousky ze spatneho razeni. Kdyz tam naliju novy olej tak myslim ze se tim nic neskazi, ale u me mam olej vymenen uz rok a asi to bude spatne serizene.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...