Publikováno Duben 8, 201015 r Ahoj, v posledních dnech jsem si všiml, že při rozjezdu, když je studeny motor tak pouze na jedničku se zatřepe celý předek auta. Čím by to mohlo být ? Jakmile se motor ohřeje, je to v pohodě, ale zastudena se zatřepe při rozjezdech a je mu úplně jedno, jestli dám více či méně plynu.
Duben 8, 201015 r Ahoj mám stejný problém, jakoby spojka byla křivá či co. Po zahřátí vpohodě. Setrvák to zřejmě nebude, protože to opravdu dělá jen při rozjezdu. Teď se mi k tomu přidalo vrzání (jako když máš rezavý vyklechtaný ložisko) které jde ze spojky. Taky nevím co s tím, tak jsem zvědav co ti poradí. Pavel
Duben 8, 201015 r co se týká 1.6 tak zkouknout uložení motoru někde bude utržený setrvačník u tohodle typu motoru nevim jakej je pokud je v pořádku uložení motoru a převodovky ještě by mohlo být vadný čitlo teploty chladící kapalina a jak tam jde chudší směs může cukat motor za studena kvuli tomu to chce načíst diagnostikou kdo máte TDI a uložení morotu je OK asi vám odchází dvouhmotnostní setrvačník takže buď novej a nebo rovnou předělat na jednohmotu a máte pak klid Upraveno Duben 8, 201015 r od notobi
Duben 8, 201015 r Autor ono se to třepe jen, když je motor studený a na jedničku. Setrvačník ? To je součást spojky ne ? To mi nějak nejde do hlavy .... Spíš bych to viděl na tu chudou směs, třese se to, jako by tam šlo málo benzínu , ale je to jen otázka vteřiny. Po ujetí pár set metrů se už třepání neobjevuje (pouze mírně, než se zahřeje zcela motor). No - zapoměl jsem na to, že v zimě mi teplota nechce vylézt na střed - takže počítám, že to bude asi to vadné čidlo teploty co ? Upraveno Duben 8, 201015 r od HanyZ
Duben 8, 201015 r rozlišoval sem to tam 1,6 nemá tušim dvouhmotu tak bude problem spíš asi s čidlem teploty ale to chce diagnostiku setrvák to může dělat u TDI tam je dvouhmostnostní Upraveno Duben 8, 201015 r od notobi
Duben 8, 201015 r Autor tak tu větu jsem fakt nepochopil sorry ... už jsem to pochopil )))) počítám taky to čidlo.. v zimě se neohřálo pořádně a teď při rozjezdu třepe... hodím v ČR až budu na diagnostiku a uvidíme.. díky za tip Upraveno Duben 8, 201015 r od HanyZ
Duben 14, 201015 r Autor tak dnes bylo venku chladněji než předchozí dny a třepání se zase objevilo - zatím jsem se nedostal do ČR na diagnostiku.Každopádně se to třepání objevuje jen při chladném počasí. Takže bych to viděl na to čidlo, pro jistotu ho vyměním, stejně zlobilo i v zimě a pak uvidím.
Duben 17, 201015 r Autor To zatřepání dělá jen při studeném motoru, chladném počasí a jen na jedničku. Jakmile se motor trochu ohřeje, je vibrace menší až se úplně ztratí.
Duben 20, 201015 r Prisiel si na to cim to je? octavka 1,9Tdi mi robi presne to iste co tebe, akonahle sa motor zahraje je klud.
Duben 21, 201015 r Autor zatím jsem to neřešil, čím víc je tepleji, tím je třepání menší ... podle mě to bude čidlo teploty chladící kapaliny.. u tvého TDI zřejmě dvouhmotnostní setrvačník Upraveno Leden 25, 201114 r od Wojnar
Duben 22, 201015 r ked sa uplne rozsype, nebude lepsie vymenit za jednohmotu? ci daj normalne dvojhmotu? mam upraveny motor, séria 90PS, teraz 134PS, 297Nm. Upraveno Leden 25, 201114 r od Wojnar
Duben 22, 201015 r Autor jak psal notobi - rovnou předělat na jednohmotu Upraveno Leden 25, 201114 r od Wojnar
Květen 6, 201015 r Autor tak jsem to sledoval, třepání je jen v chladném počasí a na jedničku při prvních několika set metrech ... na diagnostiku se nedostanu, jsem zakopaný pracovně v polsku ... myslíte, že by to mohlo být tím čidlem teploty chladící kapaliny ?
Květen 7, 201015 r Troufam si tvrdit ze je to urcite cidlo teploty. Kdysi jsem mel stejny problem jako popisujes na stejnem motoru, vymenil jsem cidlo a bylo po problemu.
Květen 7, 201015 r Autor Super, díky za info - po víkendu skočím do shopu pro čidlo a vyměním a pak podám echo. Upraveno Leden 25, 201114 r od Wojnar
Květen 15, 201015 r Autor čidlo vyměněno a závada odstraněna - tedy zatím to tak vypadá, uvidíme ráno díky za rady
Květen 21, 201015 r Autor Tak cca týden byl klid, chvění se neobjevilo. Dnes však mírně zase ano. Tak nevím.
Květen 25, 201015 r Autor Hmmm, tak se zase třepe autí....při jedničce studeném motoru - při záběru spojky.. obávám se, že to má fakt přítlačák spočítaný. Jak ověřím, jestli to je opravdu tím ? Nějaký test za provozu apod. ? Díky za rady.
Červen 4, 201015 r Autor včera večer opět stejná situace - zatřepání celého předku, pokles otáček za studena, ale co jsem si všiml - pohasly světla v tu chvíli. Tak že by špatná baterka ? Je pravda že mám jen 44 Ah nějakou noname. V zimě však startovala v pohodě. Díky za rady.
Červen 4, 201015 r Autor tak spojka to není - neklouže, je v pohodě. čidlo teploty vyměněné a nepomohlo. baterka taky nic. sakra kde hledat problém ?
Červen 6, 201015 r Slabá baterka umí nadělat spoustu problémů. Zkuš si s někým známým prohodit baterku na pár dní a uvidíš, jestli se problém vyskytne.
Červen 8, 201015 r Ja bych řekl, že se spojkou to něco bude, dělá mi to taky a na služební OII TDI jsem to myslím taky párkrát pocítil, ale už máme novou. Eletronika s tím podle mě nebude mít nic společného. Pokud se to dá vydržet, neřešil bych to.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.