Říjen 12, 201311 r Asi ti nezbude než vyzkoušet jiný servis. Já když jsem tam byl poprvé tak to bylo taky s velkýma obtížema. To bylo v roce 2010. Napřed museli aktualizovat VAS a potom až telefonát do MB a pak teprve . Po pár měsících stejný servis , stejný mechanik a kolegova Fabie do které jsem tempomat nainstaloval. A opět to už jsem věděl jsem ho musel vést , že ne tovární nastavení, ale deaktivovat výrobní mod.
Říjen 15, 201311 r Tak v jiném servise proběhlo vše ok sice se s tím také trápili ale už vše funguje. Díky za radu.
Říjen 15, 201311 r Ještě bych si rád ujasnil co mi po výměně BCM jednotky kvuli tempomatu ta nejvyšší možná tedy v mém případě 87H nabízí za další možnosti. Tady z informací na foru jsem pochopil toto: 1. Ovládání stěračů dle indikace deště na předním skle a intenzita stírání stěračů v souvislosti s intenzitou deště a rychlosti vozidla -pro tuto funkci je nutné domontovat deštový senzor natáhnout kabeláž pro napájení a k BCM jednotce viz. samostatné téma a návod od Konga -mimochodem mám doma deštový senzor ,který se montoval do OI ,nevíte zda by byl kompatibilní pro tuto domontáž k jednotce 87H v mém Roomsteru? -a samozřejmě po zapojení nakodovat 2. Funkce CH/LH -pokud jsem to správně pochopil funkci nelze aktivovat tzv. natvrdo tedy napořád ale je závislá také na domontáži dešt. a světelného senzoru,pokud je senzor namontován lze tyto funkce také nakodovat? 3.Automatické rozsvěcení hlavních světel po setmění -opět je tato funkce závislá na namontovaném senzoru deště a světla - co je však potřeba dále ? od senzoru stačí stále ten jeden kabel do BCM? Je ale potřeba nějakým způsobem změnit zapojení vypínače světel a pokud chápu dobře je nutné ho i vyměnit za ten z OII ,Yeti a použít nějaká dodatečná relé?Schéma zapojení znáte?. 4. Corner funkce mlhovek - tuto funkci jednotka také umožňuje ale museli by být ve voze instalovány mlhové světlomety s integrovanými motorky pro natáčení paroboly?Také je myslím nutné k mlhovkám natáhnout další kabeláž ,je to tak? 5. Funkce natáčení hlavních světlometů do zatáčky při jízdě - tady nevím zda to je vůbec řízeno jednotkou BCM ale předpokládám že ano,ovšem musely by být do vozu namontovány reflektorové světlomety s natáčením , předpokládám? Ne že bych se chtěl pustit až do této přestavby ale ptám se jen pro úplnost informací ,případně zda je při takové výměně nutná také nová kabeláž k světlometům,což také předpokládám? 6.Další funkce a možnosti dovybavení? Zřejmě alarm,hlídání prostoru ve vozidle,samozatmavovací zpětné zrcátko,.....? Ale některé z nich zřejmě podporuje už i ta nižší jednotka tedy 86H a vím že na to jsou tu další témata otevřená myslel jsem jen tak pro přehled co umožní ta výměna za tu BCM 87H Děkuji za odpovědi případně odkazy a tipy na montáž zejména se chystám dodělat semzor deště a světla ,možná i corner mlhovky.
Říjen 19, 201311 r Zeptám se možná hloupě.Na kolik mě vyjde tempomat s prací do Fábie fresch ambition r.v- 2013.
Listopad 15, 201311 r Odpovím si sám, kdyby tu byl podobný koumák jako jsem já... Modro červený do spínače nad spojku. Do ř.j. motour je jeden bílý v případě tvého motoru benzin TSI PiN 45.Vyměníš BCM nakodovat podle původní jednotky a navíc nakodovat tempomat a v ř.j. motoru taky nakodovat tempomat.BCM pokud je nová bude zřejmě ve výrobním modu a ten se musí deaktivovat. Ten nákres neznamená nic jiného než to, že se má kabel ze spojkového pedálu, pozice 2 vyndat, nahradit kabelem od tempomatu a původní kabel + ta odbočka se spojí tou dodanou plastovou spojkou. Konektor do BCM je zajížděci do sebe, takže stačí lehce zatlačit a rozdělí se rozdělí na dvě části a je to. Upraveno Únor 16, 201411 r od fili
Leden 7, 201411 r zdarec ale asi už často pokládaná otázka ale procetl jsem cely téma ale odpovědi na mé otázky jsem nenasel ... mam fabii 1.2 tsi 63kw r.v.2012 s výbavou ambition s maxi dotem nevite jaka by tam mohla byt ridici jednotka? a jaky tempomat by tam sel dat ? a ještě jedna věc když mam auto porad v zaruce a necham si to namontovat ve skodovce tak tu záruku porad budu met nebo tou montazi záruka pada ? a mate někdo zkušenost z mechanikama ze skodovky zda to opravdu umi ? jsu kousek od brna takze auto by slo asi do skodovky v brne ... diky
Únor 9, 201411 r Ahojte potreboval by.som radu ohľadom tempomatu mám FII 2009 už sú káble namontované a aj packa tempomatu ale nepracuje mi tlačítko set+. Tlačítko on off a res fungujú. Ale tempomat mi nefunguje. Otázka znie môže to byť tím že to tlačítko set+nefunguje? Vpád vám ďakujem
Únor 9, 201411 r Má niekto schému zapojenia tempomatu skoda F II alebo montážnu príručku na ňu ďakujem
Listopad 5, 201410 r Dobrý den, poptávám někoho šikovného kdo by mi byl ochotný pomoc nebo sám namontovat dodatečně tempomat do roomstra r.v. 2012 po faceliftu. Jsem z Plzně, klidně si zajedu do Prahy.
Prosinec 27, 201410 r Zdravím, Chtěl bych do Roomstera (rv 2012 s palubnim počítačem) dodělat tempomat. Jelikož nový je dost drahý (dle stránek škodovky cca 6tis) a náhodou jsem na netu narazil na inzeráty bouraných fábií a roomsterů rozprodávajících se na ND. Chtěl bych se zeptat, na co mám koukat. Stačí mi jen třeba kouknout na to, jestli jsou páčky s ovládáním PP a je to Fabia II po faceliftu nebo musím koukat ještě na něco? Je mi jasné, že prvně si musím zjistit, jakou BCM mám.
Září 8, 20159 r Odpovím si sám, kdyby tu byl podobný koumák jako jsem já... tempomat-spojka.jpg Ten nákres neznamená nic jiného než to, že se má kabel ze spojkového pedálu, pozice 2 vyndat, nahradit kabelem od tempomatu a původní kabel + ta odbočka se spojí tou dodanou plastovou spojkou. Konektor do BCM je zajížděci do sebe, takže stačí lehce zatlačit a rozdělí se rozdělí na dvě části a je to. Mě by zajímalo jak zapojit právě tu BCM jednotku? Podle Elsy schématu je tam nějaká blokovací dioda a nevím zda nebude toto problém? Nevíte někdo?
Březen 6, 20169 r Ahoj, dokázal by mi někdo rozepsat, co obsahuje sada 5J1 054 690A (http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/Komfort/tempomat-pro-vozy-fabia-ii--roomster-5j1054690ax/22/2/24/43/1001) - předpokládám, že jen páčky a kabeláž, ale ne jednotku. Někdo také zmiňoval sadu 5J1 035 623A - jaký je mezi nimi rozdíl? Mám Roomster rv 2012 (po FL) s jednotkou 086M. Dokázal by mi někdo poradit kde kopupit potřebné věci (páčky a kabeláž jsem na netu našel, ale tu jednotku ne). Popřípadně někdo, kdo by mi to namontoval a zprovoznil (Kladno, Praha, středočeský kraj,...)? Dík, Jakub
Srpen 23, 20169 r V 19. 7. 2016 at 20:43, misiak242 napsal: Zdravím, zhanam packu a kabelaž na F2 FL 2011. nemá niekto na predaj? kabeláž bych ještě někde měl mít.
Listopad 5, 20168 r Ahojte.nevedel by mi niekto poradit objednavacie cislo pinu do RJ motora do fabie 2 facelift htp.diky
Březen 24, 20178 r Ahoj, mam 2011 s MaxiDOT a jednotka z VAGu 6R7937086H. Obsahuje tato sada vsechno, co potrebuju k dodelani Tempomatu? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j1035623a-tempomat-oe-23608.html Pripadne, je v okoli Pardubic nejaka dobra duse, ktera toto dela? :-) Diky za odpovedi.
Únor 14, 20187 r Ahoj, mam fabku 2 facelift, bez PP, potreboval bych dodělat tempomat, Praha a okoli, prosim cenu za komplet, packy, material , kodovani.Diky
Květen 13, 20187 r ahojte, prosim vas nemate niekto aktualne 87 BCM na predaj? pretoze na skoda parts je za 2600 a na inzeraty co som pisal nikto neodpisuje, potrebujem ju celkom surne, mam objednany tempomat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.