Leden 9, 201213 r tak u mě jsem ten tempomat vyřešil výměnou toho spínače na spojce, všechno funguje jak má
Leden 14, 201213 r ahojte vsetci...potrebujem poradit...kupil som si auto zhruba pred mesiacom ale nefunguje tempomat...pozetal som cez vag a mal by byt aktivovany...teda ukazuje mi S200SG v kontroleri 01 namiesto toho S000SG.znamena nieco ta 2?mam podozrenie na packu...da sa to niekde zistit VAGom? a ak by bola zla packa konektory na tych 3 druhoch packach su rovnake?chcel by som trocha iny typ ako tam mam.dakujem
Leden 20, 201213 r Ahoj, myslíte, že je využitelný tempomat ve fabii 1.9 SDI? Nevím, zda 47kw zvládne držet rychlost třeba do kopců apod..Mám na mysli rychlosti do 140 kmh. Pokud někdo z vás už tempomat s tímhle motorem má, dejte mi pls vědět, jak to fachá a jestli to má cenu kupovat;-) Jinak přemýšlím, jak tempomat drží rychlost když jedu z prudkého kopce? Nebo v tomto případě auto zrychluje pokud to neubrzdí motorem? Díky!!! Edit: Vím, že do fabie 1.9SDI lze namontovat tempomat, ale zajímají mě zkušenosti Vás, kteří ho v autě s tímhle motorem máte. Jedna věc je, že ho lze funkčně namontovat a druhá je, jestli motor je schopen danou rychlost stabilně udržet a aby při jízdě do kopce neměl plyn "na podlaze" a auto stejně zpomalovalo, protože zkrátka chybí výkon. To by pak šla spotřeba asi dost nahoru a užitek tempomatu by vlastně nebyl, kdyby to v každém druhém kopci neutáhl.. Takže mě zajímá zkušenost Vás, co tempomat máte v 1.9 SDI. Udrží Vám tempomat danou rychlost bez problémů i do kopce? Má cenu si tempomat do fabie 1.9 SDI domontovat? (danou rychlostí myslím povolenou rychlost na dálnici 130kmh) Díky!!! Upraveno Leden 21, 201213 r od xkoll108
Leden 20, 201213 r No jasně, technicky to asi nebude problém ale funkčně ho určitě využiješ. Když dávaj tempomaty i do HTPček tak proč ne do sdi, přinejhorším ti to v kopci zpomalí.
Leden 20, 201213 r Tempomat si drzi navolenu 100km/h rychlost ked ides hore aj dole kopcom. Do SDI ide namontovat tempomat.
Leden 23, 201213 r Zdravím, moje zkušenosti jsou asi takovéto: na R35 mezi km 298 a 290 (ve směru Olomouc) je celkem kopeček, tam v plném autě téměř neudržím ani tu stovku. Naopak v místech, kde je to dost z kopce (třeba R46 hned za Olomoucí na Prostějov, nebo v obci, když držím padesátku) se auto rozjede víc. Je to v okamžiku, kdy je spotřeba nulová, jinak než motorem mi tempomat nebrzdí a ono pak zrychluje... Já jsem spokojen, ale ne všichni jezdí 110 max... Upraveno Leden 23, 201213 r od myrha
Leden 27, 201213 r Ahoj! Mám 1.9SDi a namontoval jsem tam tempomat asi před 3 roky, vše je v pohodě, jsem s ním spokojený, nejezdím teda plně naložený, ale rychlost to drží v pohodě a spotřeba je normální, dle počítače průměr 4 litrů/100km na trase Praha-Kolín - Žďár nad Sázavou . Auto najeto 205 000 Km. Upraveno Leden 27, 201213 r od Zbynek1968
Leden 29, 201213 r Ahoj koupil jsem fabii po fl 2005/elegance a nevím si rady s tempomatem, jak jej aktivovat. Držím si rychlost s plynem třeba 70, páčku přepnu z off do středu, pak jednou zmáčknu tlačítko z leva, pustím plyn a nic to nedělá. Dělám něco špatně, případně jaká je nejčastější závada ? Díky.
Leden 29, 201213 r Díky za zprávu. Podle těch typů: http://img815.imageshack.us/img815/8493/tempomat.png mám A. Právě když jsem rozjetý, přepnu na on (na tu polohu na té fotce) a pak zmáčknu boční a nic to neudělá.
Leden 30, 201213 r Zdravím všetkých, mám jednu otázku, je možné namontovať tempomat do škody fabie 1.2 HTP 12V alebo je to úplna chujačina, mal som služobné clio a to bola 1.2 a mala tempomat v celku sa mi to zapáčilo, čo vy na to ? :dakujem za odp.
Únor 6, 201213 r Zdravím klubáky.. přečetl jsem si toto a jiné vlákna, ale stejně nejsem chytrý. Prosím o stručný popis jak a kam namontovat tempomat. Mám 1.9tdi 74kw rv.2001 a tempomat dle foto. děkuji
Únor 8, 201213 r Tak dnes mi jej zapojili a funguje. Jen nevím co a kam. Viděl jsem že jeden kabel zapojili do komfortky druhý do té mezistěny a třetí mi dali na světla. Místo na brzdu. Vadí to, nebo je vše v pořádku. Nechápu důvod té brzdy temp. funguje jak má.
Únor 10, 201213 r Autor Tak dnes mi jej zapojili a funguje. Jen nevím co a kam. Viděl jsem že jeden kabel zapojili do komfortky druhý do té mezistěny a třetí mi dali na světla. Místo na brzdu. Vadí to, nebo je vše v pořádku. Nechápu důvod té brzdy temp. funguje jak má. No a co ještě chceš řešit když ti to někdo udělal a vše ti funguje? Princip zapojení tady asi nevysvětlíme jednou větou. Zapojuje se do příčné stěny -tam jde do ř.j. motoru, do BSG ta hnědá svorkovnice,do páčky a pod pedál brdy 15, nebo jak píše Milhausek na 15 do pojistek.
Únor 11, 201213 r nic jen jsem se ptal, zda něčemu vadí že je to zapojené místo na 15 tak na světla..
Únor 11, 201213 r Autor Na světlech to nemá co dělat, ale my to nevidíme jak to kdo namastil. Pokud vzal 15 -spínané napětí( je tam proud po zapnutí zapalování) tam tak ti to asi bude fungovat ,ale je to nezvyklé. Upraveno Únor 11, 201213 r od Pepa007
Únor 11, 201213 r Ano mám tam proud po zapnutí klíče, nevím proč, ale automat se mi rozsvítí světla po zasunutí klíče.
Únor 15, 201213 r Dávam si dokopy náradie na namontovanie toho tempomatu a chcel by som sa spýtať - na volant mi treba takýto "vonkajší" dvanásť hran M12 alebo práve treba "vnútorný" ? A na torxové šróby mi stačia len T20 a T25? Dík!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.