Přejít na obsah

Po vyčištění škrtící klapky chyba 17549

Pavel85

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Vím že ohledně chyby 17549 je tady toho hodně,ale pořád se nemohu dobrat odstranění.Popíšu co se dělo.Nechal jsem vyměnit rozvody (chrastily jako...měly 110tis.).Motor za studena trochu poškubával,tak jsem vyčistil klapku.Jenomže jsem jí vyčistil,tak,že jsem vyšrouboval klapku ven z tělěsa,ale jaksi jsem si nepoznamenal jak tam příjde.Logicky jsem si to odvodil s toho,že je tam zkosení hran,ale pořád byla možnost ji otočit ještě o 180°.Tak jsem to zkusil namontovat,ale volnoběh cukal že jsem myslel,že vyskočí motor.Tak jsem klapku otočil o těch 180° a bylo to o 90% lepší.Samozřejmě že jsem udělal Základní nastavení v obou případech.Od toho vyčištění se mi zobrazuje chyba 17549.Nejdřive jako sporadická,ale po určité době rožne kontrolku elektroniky a už není zapsaná jako sporadická.Když jsem tosledoval,objeví se hned,jakmile motor trošku spadne z volnoběžných otáček.Prostě jede na volnoběh na 800 ot,najednou jemně cukne,zatřepe se a zvedne otáčky jemně nad 800.Pokud chybu smažu,olnoběh zase mírně klesne a je jakoby kultivovanější.Nevím co by se s klapkou mohlo stát,tím,že jsem ji vytáhl.A nezdá se mi,že by byl problém s SW v jednotce.Že by se to najednou projevilo po vyčištění klapky?to je podivné.Neměli jste někdo podobný problém?Popřípadě,nemohli by ste mi někdo vyfotit tu kalpku zazhora?abych viděl ty výstupky a podle toho bych určil,jestli ji mám správně.Díky všem a sorry za dlouhé povídání.Jinak je to motor 1.4Mpi 44kW AZF r.v.2002

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čéče,klapka se nikdy nerozebírá a už vůbec ne tímhle zpusobem :doh .Navíc se s ní musí opatrně,čistí se to tak,že ji vymontuješ,připojíš k ní zásuvku a pak dáš v zákl nastavení ve vagu kanál s hodnotou klapky,v tomhle momentě reaguje při vypnutém motoru na přidání plynu,tj že ji otevřeš a můžeš ji krásně vyčistit,bez násilí. Podle toho,co popisuješ jsi ji rozhodil a budeš muset nejspíš sehnat jinou,páč to je citlivá součástka sklaibrovaná ve fabrice. To je jen co se týká klapky. Jinak závada 17549 může obnášet jestli jsi to četl netěsnost potrubí. Sundej celý sací potrubí,kup O-kroužky pod vstřikovače a pod tu klapku a celý to slož. Není od věci podívat se na nastavení té klapky,jestli v klidu ukazuje 0% otevření.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

No ono nikde není udáno,jak se přesně čistí.Nevím co by se tam mělo rozhodit?potenciometry?ty jsou dva ajsou proti sobě ne?pokud by bylproblém tam,tak by to spíše hlásilo chybu klapky ne?to jsou jen moje domněnky.Kdysi jsem měl rozebranou klapku na felicii.Jinak hodnoty na klapce jsou podle VAGU OK.Těsnění pod klapkou jsem vyměnil akorát ne ty kroužky a pod sacím potrubím.Ty kroužky nemůžu nikde najít.Nemáš číslo dílu?nebo odkaz?Díy

Odkaz ke komentáři

No klapka se čistí jen tímhle způsobem,co jsem ti psal. Žádný rozebírání nepřipadá v ůvahu, v podstatě to jde vyčistit i sprejem přímo na autě. Jestli to blbne po tom tvým zásahu,tak bych viděl problém v tý klapce,je totiž z fabriky skalibrovaná na určitou průtočnost což jsi asi evidetně odšroubováním klapky rozhodil.Zkrátka obecně platí,na klapku samotnou se nesahá,stačí trošku síly a je v podstatě po ní. Víc ti k tomu nemám co říct :-)

PS: Pod sacím potrubím je papírový těsnění,žádný kroužky.

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

Já pořád ale nechápu jakou průtočnost?Jsou tam dva šroubky co drží klapku v hřídeli.|Nic jiného jsem nesundával.A na klapce jsou zarážky,akorát nevím z jaké strany mají být.Ta klapka se takhle určitě ve fabrice i skládá,takže si nemyslím že bych tam měl co jiného podělat.Ale už sháním novou na vyskoušení

Odkaz ke komentáři

• o 8 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...