Přejít na obsah

Ventil aktivního uhlí N80

rokane

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Dobrý den , chtěl bych se Vás zeptat jestli někdo neví co dělat s ventilem aktivního uhlí?? Už jsem ho měnil 3 - krát a vždy za týden se mi rozsvítí kontrolka výfukových plynů a VAG mi ukáže špatný ventil aktivního uhlí. Nevíte prosím jak řešit tento problém?? Děkuji.

post-54913-059429900 1283679720_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den , chtěl bych se Vás zeptat jestli někdo neví co dělat s ventilem aktivního uhlí?? Už jsem ho měnil 3 - krát a vždy za týden se mi rozsvítí kontrolka výfukových plynů a VAG mi ukáže špatný ventil aktivního uhlí. Nevíte prosím jak řešit tento problém?? Děkuji.

Já jsem několikrát přetankoval a od té doby mi svítí kontrolka. V servise mi řekli, že mám poničený nějaký absorbér z aktivního uhlí na pohlcování benz. par a výměna by stála tuším kolem 8 tis. ale že s tím mohu jezdit. Na VAGu mi to dvakrát smázly, ale po pár dnech či km opět se rozsvítila. A tak již asi čtyři roky jezdím a kontrolka stále svítí. Myslel jsem, že to časem vyschne, odpojil jsem několikrát i benzinové hadice v motoru...., ale jinak to snad ničemu nevadí.

Odkaz ke komentáři

Necvakalo nic, pokaždé když se mi rozsvítila kontrolka a napojil jsem to na VAG tak nahlásil chybný ventil a když jsme zkoušeli ventil, tka byl opravdu pokažený. Nádrž jsem taky nikdy nepřetankoval. Už si nevím rady s tím. Ještě jsem slyšel, že by mohla být souvislost s olejem a nebo nečistoty nějakého potrubí nebo nádrže na benzín, ale to fakt netuším co je na tom pravdy.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Já jsem několikrát přetankoval a od té doby mi svítí kontrolka. V servise mi řekli, že mám poničený nějaký absorbér z aktivního uhlí na pohlcování benz. par a výměna by stála tuším kolem 8 tis. ale že s tím mohu jezdit. Na VAGu mi to dvakrát smázly, ale po pár dnech či km opět se rozsvítila. A tak již asi čtyři roky jezdím a kontrolka stále svítí. Myslel jsem, že to časem vyschne, odpojil jsem několikrát i benzinové hadice v motoru...., ale jinak to snad ničemu nevadí.

potvrdzujem z vlastnej skusenosti:

preplnil som nadrz, v servise precitali a vymazali chybu, po 150 km a asi 2 startoch sa objavila chyba znova. Kontrolka elektroniky motora.

Fabia 2001, 1,4 50kW

Odkaz ke komentáři

čaute, ja som to spravil tiež... najprv som vymenil ventil, potom som vymenil aj nádržku s aktívnym uhlím... nová stojí cca 70 eur so zľavou... 1,5 dňa som sa vytešoval, že už mi to nesvieti, a potom to prišlo!!! zase svieti!

nechápem kde je chyba. už to bolo u elektrikárov a tí už sú tiež bezradní... už mi je do plaču z tej zúfalosti... Čo teda môže byť na chybe???? Elektrikári mi povedali, že lamda sonda by to nemala byť, že tá je v poriadku - aj ju kukali... pomoooooooooooc.

mám 1,4 16V 74kW

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...