Přejít na obsah

benzín v oleji?


atom77

Doporučené příspěvky

Zdravím všetkých. Menil som rozvodovú reťaz a po spustení oleja som zacítil, že má taký zvláštny benzínový zápach, nie ako čistý olej. Trošku ma to znepokojilo a tak teraz čas od času dám dole víčko oleja a pričuchem k motoru, no a stále tam ten benzínový pach je a tak sa chcem opýtať, je možné, aby sa nejakým spôsobom dostal benzín do oleja? Olej ani voda sa netratí. Jedná sa o fabiu 1,4/50kW

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To může bejt i z několika příčin.Pokud má motor dost najeto jsou vyběhaný válce a sjetý pístní kroužky pak to částečně proniká do oleje.Nebo jezdíš krátký trasy a motor se nestačí ohřívat běhá na vyšší dávky paliva a ty se zas částěčně mohou dostat dolu.Pokud pojedeš delší trasu měl by se ten benzín odpařit ale to záleží v jakým stavu motor opravdu je.Ale ten benzinovej zápach hold k tomuhle motoru patří.Pokud nepřibejvá na měrce hladina a auto chytá i prochází emisema tak bych to neřešil. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No motor už má cez 180000 km a jazdím tak striedavo krátke dlhé trasy, emisná bola teraz nedávno v poriadku, ale tá hladina oleja, mám pocit že je nepatrne vyššia, skúsim to odsledovať. Keby to boli tie krúžky, tak by mal byť aj výkon slabší ak sa nemýlim, to auto je niekedy trošku prispaté a inokedy zase ide ako blázon, ja len či to nemá nejaký súvis. Každopádne ďakujem za príspevok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady se může odrážet kvalita benzínu záleží kde natankuješ a potom někdy dělá dost vlhkost vzduchu že to líp jede.Ale ta porce co má tehle typ motoru za sebou tak se není čemu divit.Opotřebení se už začíná ukazovat.Ale dokud jezdí tak bych mu dával jen to co potřebuje olej,filtry,svíčky a jiný nezbytnosti k provozu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...