Pawouk Vloženo 10. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2016 Nemáš pravdu, jsou oleje 10W40 splňující schválení VW 502 00. Tak si nevymýšlej. A to o mytí (proplachu) motoru...to fakt někomu radíš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
podhrjan Vloženo 10. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2016 Ja som pouzil shell 5w30, ale keď som dal robit rozvody v origo servisu skodovky, tak mi tam naliali ich vlastný bezmeny olej 5w40 a zevraj mám používať, iba tento. Za 1liter pýtajú 15€!!!, vravim si to snáď nemyslia vážne...., kašlem na ich predrazeny olej, dám tam shell 5w30 -5litrove balenie mám za 30€, popripade by som asi aj neskôr vyskúšal ten valvoline 5w30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 10. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2016 10W ...nejde tolik o přeplňování, jako o řetězové rozvody, kterým více vyhovuje nižší viskozita, tj. 5W, ještě lépe 0W Můžou se ale hájit, že plní normu pro pevný servisní interval. Nicméně pokud servisní interval svévolně změnili z prodlouženého na pevný, pak by jim to šlo otřískat o hlavu, jak píše e1. na začátku stránky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 V čem by měla být výhodnější nižší viskozita, zrovna ta 0W pro řetězové rozvody? Bavme se o použití v našich podmínkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 (editace) Nizsie zimne cislo = olej sa rychlejsie dostane do napinaku. Ak sa bavime o nasich podmienkach, zazil som -33°C v Nizkych Tatrach. Editováno: 11. Srpen 2016, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 23 godziny temu, Pawouk napisał: Nemáš pravdu, jsou oleje 10W40 splňující schválení VW 502 00. Tak si nevymýšlej. A to o mytí (proplachu) motoru...to fakt někomu radíš? Pawouku, máš pravdu. Oleje splnujici normu 502.00 jsou to shell a motul . K myti motoru z posledního oleje a jiných věci jsou takové substance https://www.motointegrator.pl/produkty/287609-plukanka-silnika-valvoline-engine-flush-350-ml To jsem měl na mysli Myslim že trošku mě včera špatně pochopil , ale odpustim Ti tohle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 Nemáš mi co odpouštět, raději příště nepiš nepravdy a nesmysly. Jenom tím pleteš neznalé. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 11. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2016 ok. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 5. Únor 2017 Sdílet Vloženo 5. Únor 2017 Ahoj Všechný. Potřebuju radu. Jezdim na oleju Castrol edge professional 5W30 longlife https://www.motointegrator.pl/produkty/285715-olej-castrol-edge-professional-5w30-1-litr Mám nastavený pevný interval - 15000 km a 1 rok. Chtěl bych změtnit olej na levnějši ale od castrolu. Zůstava mi jen tenhle: https://www.motointegrator.pl/produkty/1376352-olej-castrol-edge-5w30-titanium-fst-ll-4-litry Co otom myslite? Nejdůležitejši je to , aby motor udržovat v top stavu Děkuju Všem za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Únor 2017 Sdílet Vloženo 6. Únor 2017 V 2/5/2017 na 16:22, TOMUS napsal: Chtěl bych změtnit olej na levnějši ale od castrolu. Táto veta je oxymoron. Castrol a nízka cena sa totiž automaticky vylučujú. Ak chceš mať Castrol (neviem prečo, ale tvoja vec), tak si za ich logo musíš zaplatiť. Ak chceš normálny olej za normálnu cenu, tak si preštuduj toto vlákno a zistíš, že existujú aj iné značky, lepšie oleje a dokonca za nižšiu cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 6. Únor 2017 Sdílet Vloženo 6. Únor 2017 Nepouzival by som slovne spojenie "lepsi olej", lebo zas vyzenies demonov z komnat fora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Únor 2017 Sdílet Vloženo 6. Únor 2017 Sorry, skoro som zabudol že Castrol je iba jeden! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 6. Únor 2017 Sdílet Vloženo 6. Únor 2017 4 godziny temu, e1. napisał: Táto veta je oxymoron. Castrol a nízka cena sa totiž automaticky vylučujú. Ak chceš mať Castrol (neviem prečo, ale tvoja vec), tak si za ich logo musíš zaplatiť. Ak chceš normálny olej za normálnu cenu, tak si preštuduj toto vlákno a zistíš, že existujú aj iné značky, lepšie oleje a dokonca za nižšiu cenu. E1. > omlouvam se ale jsem trochu lenoch. Nechci mi čitat celého vlakna četl jsem , že škodovka dopusti všechné oleje skupiny Edge, jen musi splnit normu 504.00 a 507.00 Ted' vyšlo že ma dřivejši otazka je blbka Nahodou nevite co to je za výrobek Castrol magnatec 5w30 nebo 5w40 Start-Stop ? http://www.castrol.com/pl_pl/poland/car-engine-oil/rodzaje-olejow-silnikowych/oleje-syntetyczne.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Únor 2017 Sdílet Vloženo 7. Únor 2017 Ked mas pevny, daj tam toto a mozes kludne spat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 7. Únor 2017 Sdílet Vloženo 7. Únor 2017 ok Chapu . Diky za odpověd' a radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valer22 Vloženo 10. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2017 V servisní knížce mám z dřívějška napsáno 5W40. A teď koukám mě dali v servisu 5W30. Není to špatně? Nemůže se něco pokazit? (FII 10/2010 1.2 TSI) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2017 Ak dodržali predpísané továrenské schválenie, tak je to ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 11. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2017 Přesně tak. Jestliže dodrželi specifikaci oleje dle nastaveného intervalu výměny, je vše v pořádku. Obecně bývají oleje 5W30 dražší, než 5W40, ale oba jsou do TSI použitelné a odpovídají našim klimatickým podmínkám. Hlavně ale musejí plnit požadavek normy VW 502.00, nebo VW 504.00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 Ahoj Použiva někdo takový olej http://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-shell-helix-hx7-professional-av-5w-30-1l_33665.html Ma někdo nějak0 zkušenosti s obchodem Pema oleje v Ostarvě? Z hory Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 V pemě jsem kupoval olej na pobočce a akumulátor přes eshop, oba nákupy bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 Diky za reakci a odpověd' Mají tamhle ori zboži od distributora? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 To by mě taky zajímalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 20. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2017 Když budu mit volné prachy na mobilu , takhle tam zavolam a zeptam se . Může tohle dlouho trvat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 21. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2017 Já tam kupuji oleje a akumulátory už mnoho let a problém jsem neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 21. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2017 HX7 je nižšia rada u Shell, ale ten olej na pevný interval môžeš použiť bez problémov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.